Hakers aan het woord, Nieuws

Speciale hakers aan het woord + Winactie

In de rubriek ‘Hakers aan het woord’ vertelt elke keer een andere haker over zijn of haar haakavonturen. Deze keer is Lia Rozendaal aan het woord. Zij gaf ruim twee jaar geleden haar baan op om haar droom achterna te gaan: het openen van een handwerkwinkel. Lees snel verder om meer te weten te komen over Lia en over het ‘Koperdraadje‘.

Koperdraadje1

Koperdraadje4

Het ‘Koperdraadje‘ is een wolhalla aan het Scheldeplein in Alblasserdam. Ruim twee jaar geleden begon het avontuur. Hoe is het toen begonnen?

“Eigenlijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik een ondernemersplan gaan schrijven om te kijken of mijn droom ook levensvatbaar was. Dat was moeilijk in te schatten, omdat je jouw plan moet vergelijken met een hobbywinkel, maar dat is toch wat anders. Mensen verklaarde mij voor gek dat ik tijdens de crisis een winkel ging openen, maar ik geloofde erin.”

Koperdraadje10

 

Je werkte toen bij Ikea. Hoe reageerden jouw collega’s?

“Ik heb geloof ik wel wat mensen laten schrikken toen ik zei dat ik ging stoppen. Niemand zag het aankomen. Ik werkte toen elf jaar bij Ikea en ik heb tot drie weken voordat ‘Het Koperdraadje’ opende gewerkt op de textielafdeling daar. De reacties van collega’s waren hartverwarmend.”

Koperdraadje5

Koperdraadje12

 

Wat wilde je bereiken?

“Mijn visie was dat het een gezellige winkel moet zijn voor iedereen. Dat mensen zich thuis zouden voelen en een praatje aanknopen. Dat is gelukt en ik ben daar heel erg blij mee. Ik ga elke dag met heel veel plezier naar mijn werk.”

Koperdraadje11

 

Heb je het handwerken van huis uit meegekregen?

“Mijn moeder naaide ontzettend veel kleding en dan krijg je het creatieve van huis uit mee. Op de lagere school kreeg je vroeger handwerkles. Daar heb ik leren breien en haken. Dan haakte je pannenlappen en dergelijke, haha! Dat zijn de dingen die je dan als eerste maakt, maar of dat ook het allereerste was, weet ik niet meer. Het staat mij nog wel goed bij dat toen ik een zusje kreeg, dat ik allemaal vestjes en truitjes voor haar heb gemaakt.”

Koperdraadje9

 

Wat is jouw favoriete garen?

“Dat ligt ontzettend aan het project bij mij, maar ik gebruik wel alleen natuurlijke producten, zoals alpaca en wol. Je steekt een hoop tijd in je project en dan wil ik goede, natuurlijke producten gebruiken. Ik verkoop ook heel veel van dat soort wol, maar ik heb natuurlijk wel meer dan alleen dat hoor, haha! Ik ben nu bezig bijvoorbeeld bezig met een omslagdoek met de Fair Isle techniek. Dat brei ik met alpaca.”

Koperdraadje7

 

Wat houdt die techniek in?

“Dat is een techniek waarbij je inbreit en je de twee draden in elkaar verweeft. Het bijzondere is dat je de projecten in het rond breit met de knipbies, ook de vesten. Als je klaar bent zet je de steken vast met het naaimachine en knip je het open. De Fair Isle is een eiland noordelijk van Schotland en daar komt de techniek ook vandaan.”

Koperdraadje8

 

Ben je met één project tegelijk bezig of heb je altijd meerdere projecten tegelijk?

“Ik heb altijd verschillende dingen liggen. Ik ben altijd een paar sokken aan het breien. Ik ben ook bezig met een ripple deken (deken met golfjes) en ik heb dan de omslagdoek met de Fair Isle techniek. Dat laatste doe ik met andere breisters, zo gezellig!”

Koperdraadje6

Winactie

Het ‘Koperdraadje’ heeft naast verschillende soorten katoen en wol ook een heleboel haak- en breiboeken. In samenwerking met Lia Rozendaal verloten we TWEE keer het haakboek ‘Hippie-chic haken’, hoe leuk is dat!! De patronen zijn van verschillende bloggers uit Nederland en Engeland en is samengesteld door Marinke Slump, ook wel bekend als Wink.

Koperdraadje13

Wat moet je doen om te winnen?

Like de Facebookpagina van ‘De Haakhelden’ (https://www.facebook.com/haakhelden)

Én

Like de Facebookpagina van ‘Koperdraadje’ (https://www.facebook.com/KoperdraadjeKinderdijk)

Als je beide Facebookpagina’s hebt geliked, doe je mee aan de winactie, MAAR…

Om EXTRA KANS te maken, kun je:

– Het Facebookbericht van ‘Koperdraadje’ delen onder jouw vrienden.

Én

– Inschrijven als volger van De Haakhelden (rechts ‘volg blog via e-mail).

Dit is niet verplicht, maar hiermee maak je wel een EXTRA grote kans om één van de twee boeken te winnen!

 

 Meedoen kan tot en met zondag 31 mei 2015. De winnaar maken wij op maandag 1 juni bekend!

 

Groetjes,

haakhelden logo

551436_641583069273272_4093476794473251376_n

31 gedachten over “Speciale hakers aan het woord + Winactie”

  1. Super tof ! Natuurlijk doe ik graag mee. Heb geliked, gedeeld en anderen nieuwsgierig gemaakt naar uw boek! Nu nog hopen of het geluk mij toelacht 🙂
    Wens je alvast nog heel veel succes !!!!

    Lieve groeten, Tinne ( Tinneshobbyworld )

    Geliked door 1 persoon

  2. wat een leuk interview!! de winkel ziet er erg gezellig uit hoor! ik doe graag mee aan de actie om het boek te winnen want ik ben een fanatieke haakster. groetjes Esther

    Geliked door 1 persoon

  3. Lia wat een dappere beslissing om je eigen winkel te gaan beginnen. Maar als ik dit zo zie ook een heeeeele goede 😉 Superleuk! Fair Isle, dat wil ik ook nog wel graag een keer gaan leren….
    Haakhelden, via de blog van Sofie kom ik steeds bij jullie terecht, leuk om steeds nieuwe Facebookpagina’s en blogs te ontdekken en van degene die ik al wel ken toch iets meer te weten te komen.
    Ik doe graag mee met de actie dus heb beide pagina’s zowel met mijn eigen naam als met Wendy’s Mhaaksels net geliked en het bericht van koperdraadje gedeeld. Wat een superleuk boek trouwens, ik ken het nog niet eens. Ik dacht toch alle haakboeken wel te kennen 😉 Dat beloofd veel moois aan de binnenkant, alle projecten op de buitenkant zijn al om te watertanden ;D
    Heel veel succes met jullie blog. Ik lees graag mee dus schrijf me gelijk in.
    Fijne dag.
    Groetjes, Wendy

    Geliked door 1 persoon

    1. Wat een leuke reacties op mijn interview! Geweldig om te lezen! En Wendy als je ook kunt breien, in oktober komt Wieke van Keulen een workshop geven in de winkel!
      Wie weet tot ziens!

      Like

      1. Wat leuk Lia! Ik kan wel breien maar eigenlijk alleen recht en averecht en nog een paar kleine simpele uitspattingen 😉
        Wil het graag leren zo mooi als jij het kan met fair Isle en zo, echt zoooo mooi!
        Groetjes, Wendy

        Like

  4. Ik doe hier zeker en vast heel graag aan mee.! Ziet er zo’n leuk boek uit. Ik kom eigenlijk ook toevallig op jouw blog en ga je vanaf nu ook volgen.

    Geliked door 1 persoon

  5. Ik doe heel erg graag mee, ik heb de facebookpagina’s geliked :-). Zou leuk zijn om te winnen, kan ik gezellig delen met mijn schoonzusje, die altijd komt haken hier :-D. Fijne maandagavond.

    Lieve groetjes,
    Emily
    (casacreaemilia.blogspot.nl)

    Geliked door 1 persoon

Hieronder kun een reactie achterlaten