Hakers aan het woord, Nieuws

Haakhelden ontmoeten haakhelden: Annemarie Arts + WINACTIE!

‘Ontmoet al je haakhelden’ luidde de slogan van Echtstudio voor de amigurumidag. Dat laten deze Haakhelden zich geen twee keer zeggen. Wij hebben ze allemaal gesproken! Vorige keer las je het interview met Marieke Dissel! Dit keer aan het woord: Annemarie Arts van Haakidee!

Annemarie Arts (links), Tessa van Riet-Ernst (midden) en Marieke Dissel (rechts). Bron: Echtstudio

Annemarie, wat ontzettend leuk dat we je nou eens ‘in het echt’ zien!

“Hoi Haakhelden, dat is wederzijds!”

Laten we beginnen bij de standaardvraag: hoe lang haak je al en hoe ben je begonnen?

“Ik ben begonnen met haken toen mijn zus zwanger was, want ik wilde haar graag een origineel cadeautje geven. Dat is inmiddels alweer zeven jaar geleden.”

Je bent met het ontwerpen ook in de babyspullen en kraam cadeautjes blijven zitten met je boeken. En in die tijd heb je al heel veel schattige dingen ontworpen!

“Dankjulliewel! Ja, dat klopt. Inmiddels zijn er acht boeken uitgekomen.”

Hoe kun je er eigenlijk voor zorgen dat een gehaakte knuffel ‘babyproof’ is?

“De spiegeltjes en andere accessoires voor het speelgoed dat je ziet in mijn boeken zijn vaak geplakt. Wat dan belangrijk is, is dat je extra veel lijm gebruikt zodat het er echt niet af kan als het kindje het in z’n mond stopt. Veel mensen gebruiken veiligheidsoogjes bij hun amigurumi’s, maar je moet toch wel oppassen met die oogjes.”

Oh, zijn ze niet zo veilig dan?

“Nou, ze zijn wel veilig, maar speelgoed ligt vaak op de grond. Als iemand lichtjes op de knuffel stapt, kunnende oogjes al kapot gaan. Dus altijd goed vastzetten als je ze gebruikt, maar ook heel goed uitkijken als je per ongeluk op een knuffel gaat staan dat de oogjes niet afgebroken zijn. Het veiligste is om de oogjes te borduren.”

1

Goede tip! We willen natuurlijk wel dat een kindje veilig gebruik kan maken van zijn of haar knuffeltje. Over amigurumi’s gesproken… Hoe kom je eigenlijk op je ideeën? Teken je het eerst uit of hoe doe jij dat?

“Ik schets niets op papier, want meestal zit het wel in mijn hoofd. Eigenlijk ga ik dan gewoon met mijn haaknaald en een bolletje wol zitten en ga ik gewoon haken. Soms moet je dan uithalen, maar ik probeer het dus eigenlijk gewoon uit.”

Je bent nu ook om de week te zien bij Koffie en Wol. Je komt dan met aankleedpop Suus langs, maar waar kunnen mensen jou normaal gesproken vinden als ze vragen hebben?

“Sowieso online kunnen mensen mij vinden. Maar ik werk achter de schermen twee dagen in de week bij Wolplein. Dan ben ik dingen aan het ontwerpen voor ze. Dus als ze vragen hebben… Ik ben daar op dinsdag en vrijdag!”

Na het interview van de amigurumidag mailde Annemarie ons met de vraag of wij het leuk zouden vinden om één keer het patroon van de bobbel granny squares deken weg te geven. Dat vinden wij ontzettend leuk en jullie vast en zeker ook!

Wat moet je doen om kans te maken?

 • Reageer op onze Facebookpagina, Instagram (@haakhelden) of onder dit bericht op de website waarom jij graag het patroon van deze deken wilt winnen.

Spelregels

 • Meedoen kan tot en met donderdag 17 december 2015.
 • Je doet alleen mee als je op één van onze kanalen (Facebookpagina, Instagram of onder dit bericht op de website) een reactie achterlaat.
 • De winnaar wordt puur willekeurig uitgekozen. Na de bekendmaking van de winnaar op zaterdag 19 december 2015 dient de winnaar binnen 48 uur te mailen naar ons, zodat Annemarie het patroon naar diegene op kan sturen. Als de winnaar zich niet op tijd meldt, kiezen wij een nieuwe winnaar uit.

 

Wij kijken uit naar jullie reacties!

Groetjes,

haakhelden logo

 

Advertentie

13 gedachten over “Haakhelden ontmoeten haakhelden: Annemarie Arts + WINACTIE!”

 1. Wat een super leuk interview. Altijd leuk om te lezen. Ik wil dit boek heel graag winnen omdat ik graag cadeautjes wil haken voor mijn cliënten op stage. Ik loop stage in de gehandicaptenzorg en wil voor al mijn cliënten (14 in totaal) graag een naamslinger maken. Daar zou ik graag de patronen uit het boek voor willen gebruiken. Het lijkt me ontzettend leuk en wil ook voor mijn stage adres zelf maken, zodat ze dat voor het raam kunnen hangen. Dus ik waag graag een kansje voor dit leuke boek :-). Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

 2. Wat een leuk interview ik zie Annemarie altijd graag in koffie en wol ben fan van Suus en haar outfits 😀 het amigurumi haken gaat op het moment voor geen meter handen doen niet wat ik wil daarmee (Rudolf is in het mandje geraakt daardoor ) maar ik zou wel graag mee doen voor het patroon van de deken één van mijn vriendinnen krijgt in mei haar eerste kindje en ik vermoed dat zei dit wel leuk zou vinden dus daarom dat ik graag mee loot fijne avond groetjes Jeanine

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s