Bezige vingers

De bezige vingers Monique #27 – Kindertasje

Er zitten weer een paar haakweekjes op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

KINDERTAS 5

Het is alweer even geleden dat ik op zoek ging naar een leuk kindertasje om cadeau te doen aan een lief meisje. Ik vind dit soort keuzes erg moeilijk. Hoe groot wordt het tasje? Past dit bij de leeftijd? Welk model tasje is geschikt? En nog meer van dat soort vragen. Een ding wist ik zeker: de kleur moest heel vrolijk en fel zijn, haha! Vervolgens bladerde ik onze haakboeken door en kwam ik uit op dit boek van Therese Hagstedt.

KINDERTAS 7

GAREN

Het gemêleerde garen wat ik koos, zijn twee bollen Adriafil kleur nr. 082 en vier bollen effen garen Catona van Scheepjes kleur nr. 256. Het ecru garen is Capri van Katia kleur nr 82051. Ik haakte alles met dubbele draad met haaknaald 3,5 mm. Van het effen roze catona garen heb ik uiteindelijk maar drie bollen gebruikt.

KINDERTAS 5

VOL GOEDE MOED

Van deze kleuren werd ik ontzettend vrolijk. Met volle moed ging ik aan de slag. In eerste instantie was ik begonnen met één bol van ieder samen te haken, maar dat vond ik niet mooi, omdat het effect van het gemêleerde garen helemaal weg viel. Mijn  slogan: ‘twee keer lol met dezelfde wol’ was hier dus ook van toepassing, haha! Opnieuw begon ik aan de bodem maar dit keer met twee bollen effen garen. Dit effect vond ik veel mooier.

KINDERTAS 4

IN HET ROND

Het tasje wordt helemaal in het rond gehaakt. Na de bodem begon ik met twee bollen van het gemêleerde garen. Omdat je niet hoeft te meerderen, haak je vanzelf de hoogte in. Het was een genot om de vorderingen te zien en ik ging steeds sneller haken 🙂 Het is een makkelijk patroon, geschikt voor beginners, met alleen vasten en de katoentjes haakten heerlijk weg.

KINDERTAS 6

RANDEN

Ik koos ervoor om aantal toeren effen te haken en de rand af te werken met gemêleerd. De tas wordt aan de bovenkant afgerond met een rand in de ‘kreeftensteek’ dat wil zeggen dat je één toer vasten haakt maar dan in tegengestelde richting. Dus van links naar rechts. Hierdoor krijg je een heel leuk effect.

KINDERTAS 1

AFWERKING

Volgens patroon heb ik met ecru garen 2 randen halve vasten gehaakt op het effen roze gedeelte. De hengels heb ik gehaakt met 4 draden, dus van elke bolletje één draad, met haaknaald 5 mm. Eigenlijk is het gewoon een ketting van lossen. Aan weerszijde had ik een ruime draad laten hangen, zodat ik die aan het eind kon afwerken met een knoop. Daaronder heb ik er een houten kraaltje aan geregen en die vastgezet met een knoop. De kraaltjes kwam ik tegen bij de Zeeman voor € 0,99 per zakje.

RESULTAAT

Ik ben heel blij met het resultaat van het tasje. Ik heb nog een mooi label met haar naam die ik nog moet bevestigen. Hoe ik hier aan gekomen ben kun je HIER lezen. Ik overleg eerst met haar mama of dit kindertasje geschikt is voor haar leeftijd ( 2 jaar), maar het is echt een ‘meisjemeisje’ en gek op tassen. Dus dat zit wel goed denk ik, haha!

KINDERTAS 3

KINDERTAS 2

 

Heb jij wel eens een kindertasje gehaakt?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

9 gedachten over “De bezige vingers Monique #27 – Kindertasje”

 1. Bijzonder leuk geworden. Ik heb wel eens een Hello-Kitty-tasje gehaakt voor een klein meisje in de tapestry-techniek (mochila). Heel leuk geworden. Jammer eigenlijk, dat we hier niet even een fotootje bij kunnen plaatsen.
  Groetjes, Cecile.

  Like

  1. Bedankt voor je compliment Cecile😊 Dat zal ook erg leuk zijn geweest. Op facebook kan je wel foto plaatsen onder het zelfde bericht van mijn tasje, maar niet op de website. Groetjes Monique

   Like

  1. Dank je wel Verie voor je compliment 😊 staat dat tasje op je instagram.kan ik even gaan kijken haha? Groetjes Monique

   Like

 2. Dat heb je leuk gedaan Monique! Vooral de keuze voor het gemêleerde garen vind ik erg leuk. De allereerste tas die ik haakte, was voor mijn dochter, ze was toen 11 en daarna heb ik nog eens een kleine tas gehaakt voor een meid van 6, met een afneembare broche erop.

  Groetjes, Shirley

  Like

  1. Dank je wel Shirley voor je compliment!! Leuk je horen dat je ook kindertasjes hebt gehaakt te schattig hè..😄 Groetjes Monique

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s