Inspiratie

Haakhelden vinden leuk: gehaakte tassen

Schoudertas, handtas, strandtas, boodschappentas, haaktas. Er zijn zoveel soorten tassen en voor elk soort geldt: je kunt er niet genoeg hebben. Een tas kopen is leuk, maar er zelf een maken is nog veel leuker. Daarom vind je hieronder zes gratis haakpatronen voor een tas.

Tas oma 1

1. Gestreepte handtas (Nederlands)

Ook wij hebben een patroon voor een handtas. Met de drie strepen is het eindeloos combineren. Deze combinatie was voor een oudere dame, maar voor de zomer kun je ook knalkleuren kiezen. Daarnaast is de tas ook erg stevig, omdat het gehaakt is met Lana Grossa Cotonmix 80, maar op een kleinere haaknaald.
Het patroon vind je HIER.

2. Omgehaakte AH shopper met ruitjes (Nederlands)

De jute tas van de Albert Heijn omhaken is een grote trend. De zogenoemde SAS-tas maakte in veel filialen de blits. Helaas is de jute tas bij de supermarkt zelf niet verkrijgbaar, maar jute tassen vind je ook bij andere supermarken, Intratuin of de Tuinen. Ook daarmee kun je deze geruite versie maken.
Het patroon vind je HIER.

3. Strandtas (Engels)

Als je naar het strand gaat, heb je natuurlijk een iets groter exemplaar nodig. Wij vonden deze witte/marine strandtas echt geschikt voor deze trip.
Het patroon vind je HIER.

4. Shopper (Engels)

Cathy Phillips ontwierp deze Lacy V Shopping Bag. De fijne steken en de verschillende kleuren vinden wij erg leuk, maar ook in één kleur is het een plaatje. Zeker geschikt als strandtas of als boodschappentas.
Het patroon vind je HIER.

5. Veelzijdige schoudertas (Nederlands)

Wolplein ontwierp deze lange, ronde schoudertas. Ideaal als je weinig boodschappen nodig hebt, als haaktas, strandtas of gewoon als handtas voor de dagelijkse bezigheden.
Het patroon vind je HIER.

6. Haak- en breitas (Nederlands)

Als je ook zo enthousiast bent over al die bovenstaande tassen, heb je ook een tas nodig om je wolletjes en projecten in te kunnen doen. Die kun je natuurlijk ook weer haken. Wij vinden dit retro exemplaar van Wolplein erg leuk met die nopjes.
Het patroon vind je HIER.

Heb jij een van deze tassen al gehaakt of heb jij nog een ander gratis haakpatroon voor een tas? Laat het ons weten in de reacties!

Groetjes,

haakhelden

10 gedachten over “Haakhelden vinden leuk: gehaakte tassen”

    1. Hi Maes,
      Onder elke tas staat een linkje naar het patroon. Voor de Ah tassen moet je kijken op de Facebook groep ‘AH SHOP TAS’. Daar kun je die patronen vinden.
      Veel haakplezier!

      Lieve groetjes,
      Haakheld Sharina

      Like

    1. Hi Yvonne,
      Dat is absoluut waar! Gelukkig hebben we je kunnen helpen aan extra inspiratie 😊 Ze worden vast en zeker prachtig met het TekTek garen 😄 Veel haakplezier!
      Lieve groetjes,
      Haakheld Sharina

      Like

  1. Super leuk, kben een echte tassendame! 🙂 De laatste heb ik onlangs nog gehaakt (komt naar de zomervakantie online op op mijn blog). Geweldig is ze geworden. Bedankt voor de andere leuke patronen. Ik kan weer aan de slag. 😉

    Lieve-groetjes,
    Verie

    Like

  2. Hoi sharina en Monique!!! Kun je me vertellen wat de gehaakte schoudertas kost ,hij staat in grijs maar blauw zou ook mooi zijn!!!🌁

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten