Inspiratie

Zes gratis patronen voor de Kerst

De zon gaat steeds vroeger onder. Niets is dan lekkerder om met een haakwerkje op de bank te kruipen. Daarom hebben wij zes gratis Nederlandse patronen en drie CAL’s verzameld voor de Kerst. Veel haakplezier!

Bron: De Haakfabriek
Bron: De Haakfabriek

1. Sneeuwvlokjes slinger

De Haakfabriek heeft een slinger van sneeuwvlokjes ontworpen. Erg leuk als decoratie in huis of voor in de kerstboom! Het patroon is te vinden op haar blog (of klik HIER).

Bron: mijn eigen plekkie
Bron: mijn eigen plekkie

2. Rendierhanger

Hoe schattig is dit rendiertje? Mijn eigen plekkie heeft ‘m ontworpen en hing het rendier in een ster, maar het hoofd is natuurlijk ook leuk als hanger in de boom! Het patroon is te vinden op haar blog (of klik HIER).

sneeuwpop
Bron: Wolplein

3. Sneeuwpop hanger

Deze sneeuwman is eigenlijk al een klassieker, want Wolplein publiceerde het patroon in 2013. Desalniettemin is deze sneeuwman ontzettend schattig en mag ‘ie niet ontbreken in dit lijstje. Het patroon is te vinden op het blog van Wolplein (of klik HIER).

Bron: Ellebel
Bron: Ellebel

4. Kleurige kerstboom

Ook dit patroon van Ellebel is een klassieker. Elk jaar zien wij ‘m weer voorbij komen. Het kerstboompje is echt té leuk in drie verschillende kleuren en de knoopjes. Maar dat kun je natuurlijk zelf bepalen. Het patroon is te vinden op haar blog (of klik HIER).

Bron: Echtstudio
Bron: Echtstudio

5. Sparkle tafelloper

Echtstudio heeft het patroon van oma’s sprei (ook een gratis patroon) omgetoverd tot een tafelloper voor tijdens het kerstdiner. Met ByClaire sparkle haak je een deel van het patroon. Jouw tafel schittert dan sowieso tijdens de feestdagen. Het patroon van Oma’s sprei is gratis en de aanpassingen voor de tafelloper kun je HIER vinden.

Bron: Haak In
Bron: InHaken/Mrs.Hooked

6. Kerstboomprikker

Mrs. Hooked heeft verschillende gratis kerstpatronen, maar deze kerstboomprikker vonden wij toch wel heel erg origineel. Niet alleen leuk op cadeautjes, maar ook voor op tafel. InHaken laat zelf in het patroon al vele mogelijkheden zien. Bekijk het patroon op de website van InHaken (klik HIER).

Kerst Crochet Alongs (CAL’s)

Bron: Dinah Creatief
Bron: Dinah Creatief

1. Little Christmas tree

Dinah Creatief organiseert een kerst CAL. Het eerste patroon is vorige week online gekomen en is een schattig kerstboompje. Binnenkort komt het volgende online. De patronen kun je vinden op haar blog (klik HIER).

Bron: Wolplein
Bron: Wolplein

2. Adventster CAL

Vorig jaar ontwierp Wolplein een kerstboom met hangertjes. Dit keer hebben zij een CAL in de vorm van een ster. Het patroon van de ster is HIER te vinden. Vanaf 1 december komt er dagelijks een patroon online.

Bron: Pera & Pasha
Bron: Pera & Pasha

3. Kerstdeken

Vorig jaar kwam Pera & Pasha met de kerst- en vintagedeken. Deze kon je haken in een vintage stijl, maar ook in de traditionele kerstkleuren. Alle patronen staan al online, want deze CAL heeft vorig jaar plaats gevonden. Je kunt ook nu nog aanhaken en een lekkere warme kerstdeken haken. De patronen kun je HIER vinden.

Heb jij al iets gehaakt voor de Kerst? Laat het ons weten in de reacties!

Groetjes,

haakhelden

Advertenties

2 thoughts on “Zes gratis patronen voor de Kerst”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s