Bezige vingers

De bezige vingers Monique #37 – Tunische sjaal haken

Er zit weer een haakweekje op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

tonsurtonsjaal-1

De quote was echt toepasselijk met betrekking tot mijn haakwerkje van afgelopen weken. “Als je het nooit probeert, dan weet je het ook niet”. Ooit hebben Haakheld Sharina en ik een workshop tunisch haken gevolgd en had ik gezworen – nadat die tunische haaknaald in verschillende hoeken van de kamer had gelegen- nooit meer deze techniek toe te passen haha! Dit avontuur is hier nog terug te lezen 🙂

CLAIRE

tonsurtonsjaal-6

Totdat ik op Instagram een hele leuke sjaal voorbij zag komen. Een driehoekvormige sjaal, die ook als omslagdoek gedragen kan worden. Het patroon is van Claire van ByClaire en ik snel ging op zoek naar het patroon internet. Na het bekijken van het instructiefilmpje op haar website was ik heel enthousiast geworden. Moest ik het niet nog eens kans geven, dat tunisch haken? Dit vroeg ik mij af terwijl ik mijn quote van de eerste foto zie vanuit mijn haakhoekje 🙂

KLEURKEUZE VAN DE WOLLETJES

tonsurtonsjaal-2

Het toeval was dat wij diezelfde dag naar de KreaDoe zouden gaan en Claire hier ook was in haar prachtig uitgedoste Claire hoekje op de beurs. Altijd erg gezellig om haar te ontmoeten en nog leuker is het zien en voelen van de sjaals in diversen kleurrijke combinaties van twee kleuren wolletjes ByClaire softmix. Het was nu helemaal duidelijk: Ik ga tunisch haken, haha!

Nu moest ik nog een kleur voor uitzoeken. Toen ik aan Claire vertelde,  dat ik altijd als eerste voor de kleur zwart kies, was haar antwoord gelijk: “Oh maar dat is ook heel chique. Bij Echtstudio hangt de sjaal in het zwart met een klein glittertje erin verwerkt, dan kun je daar zien hoe hij wordt”. Jullie snappen wel naar welke kraam ik daarna ging, haha!

DAPPER AAN DE HAAK

tonsurtonsjaal-3

Bij de sjaal die ik gezien had, was er om de zeven toeren met de ByClaire sparkle draad gehaakt. Ik besloot de sparkle als ‘tweede kleur’ te gaan haken. Echter kwam ik daar al snel van terug, omdat de sparkle een stuk dunner van draad is dan de softmix. Ik kreeg een goede tip van onze favoriete wolwinkel ’t Koperdraadje: neem gewoon de zwarte Byclaire softmix bolletjes en haak bij de tweede kleur (in mijn geval dus ook zwart) het sparkle draadje mee. Nou dat was het ei van Columbus. Want dat werd me toch mooi! Het is ook niet teveel glitter, omdat je deze draad meehaakt. Daardoor valt die de ene keer naar achter en de ander keer naar voren. Echt subtiele glitter dus.

WELKE TUNISCHE HAAKNAALD

Omdat ik het ‘beurspakket’ had gekocht, zat daar gelijk de tunische haaknaald van KnitPro bij, die verlengd kan worden door middel van een kabeltje wat je op de haaknaald kunt draaien. Ook zijn er de ‘gewone’ tunische haaknaalden op deze maat. Het is natuurlijk heel persoonlijk welke je kiest. Maar ik kan je vertellen dat mijn voorkeur na het haken uit gaat naar de ‘gewone’ lange naald.

Waarom? Nou ik vind het een behoorlijk ‘zwabbergeval’, haha! Als ik de steken weer op moest nemen, zwabberde het verlengde kabeltje alle kanten op. Ik draaide de naald misschien teveel. Maar het zwabberde zoveel, dat ik er soms gewoon van schrok. Je bent  dat ding niet gewend met het gewone haken lol! Ik had daardoor dan ook vele binnenpretjes in mijn haakhoekje 🙂

Inmiddels heb ik een lange tunische haaknaald van het merk Lana Grossa via Wolplein besteld. Ik heb een een klein begin gemaakt aan een tweede sjaal. Hoe dit haakt wanneer er de maximale steken op staan, zal ik jullie vertellen wanneer deze sjaal klaar is. Eén ding is zeker: probeer deze sjaal ook, het is echt verslavend en super leuk om te haken!!

tonsurtonsjaal-5

Heb jij wel eens tunisch gehaakt? Laat het ons weten in de reacties

Groetjes,

haakhelden

 

 

 

 

 

 

Advertentie

6 gedachten over “De bezige vingers Monique #37 – Tunische sjaal haken”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s