Nieuws

Nieuwe garens en proosten op het nieuwe jaar

Afgelopen donderdag was de nieuwjaarsborrel van Wolplein. In het inspiratiecentrum liep het al snel vol met Instagrammers en bloggers. Niet alleen hebben we geproost op een nieuw creatief jaar, maar ook werden de nieuwe garens gepresenteerd. 

nb-wolplein-2

Het is noodweer als wij met z’n drieën in de auto op weg zijn naar Zaltbommel. Annemarie, bekend op Instagram als Studio Hip & Stip, reed gezellig met ons mee. Eenmaal droog en warm binnen is het tijd voor de nieuwsjaarsborrel. Het team van Wolplein, vertegenwoordigers van verschillende garenmerken, Instagrammers en bloggers verzamelen zich in het Inspiratiecentrum.

De avond begint met een speeddate om de (nog) onbekende gezichten te leren kennen in de korte tijd dat je tegenover elkaar stond. Een nieuw jaar betekent ook 365 nieuwe en creatieve dagen. Eigenaresse Petra luidt het nieuwe jaar in met een speech en alle armen gaan de lucht in om het glas te heffen.

nb-wolplein-4

We hebben het hierboven al gezegd, maar er waren ook vertegenwoordigers aanwezig van  Gbrouwers, Phildar en Yarn and Colors en ook verschillende ontwerpers zoals DenDennis, CuteDutch en Rianne Haaksels mochten deze avond niet ontbreken. Gelukkig maar, want het was ontzettend gezellig met alle creatievelingen.

nb-wolplein-9

De tafels vol wolletjes trekken ondertussen steeds meer de aandacht. Sommige garens liggen nog niet in de winkel, maar wij konden ze al bewonderen. We nemen jullie graag mee langs verschillende tafels, maar er was te veel te zien en voelen om alles in dit overzicht te kunnen plaatsen.

nb-wolplein-8

Yarn and Colors

Dit Nederlandse garenmerk is nog vrij nieuw, maar zeer ambitieus. Ze hebben al vier verschillende lijnen, maar daar voegen ze eind januari nog drie nieuwe soorten aan toe. Onder alle garens kun je ook de kleurkaarten vinden die wij hebben ontvangen van Yarn and Colors.

Charming

Laten we beginnen bij de ‘Charming’. Dit is een bolletje met subtiele lichtere accenten in de draad. Dit zegt Yarn and Colors er zelf over:

“Een bol bestaat uit 68 procent katoen en 32 procent acryl. Het garen is het meest geschikt voor de naalden 3 tot 3,5 mm en zal verkrijgbaar zijn in dertig kleuren. Wij zien dat je hier kleding, kinderkleding, accessoires en amigurumi mee kunt maken.”

yarn-and-colors-kleurkaart-charming

Urban

Wij denken dat deze bol minstens honderd keer aangeraakt op de avond. Het is een vrij grote, licht pluizige, bol. Het heeft een lontdraad en is enorm zacht. Het garen is geschikt voor naald 12 mm en zal in twintig kleuren beschikbaar komen. De samenstelling is: 15 procent wol en 85 procent acryl. Dit zegt Yarn and Colors er zelf over:

“Dit garen is echter niet alleen toepasbaar voor homedeco, maar ook voor andere accessoires. Door de grote naalddikte heb je binnen no-time een project af.”

yarn-and-colors-kleurkaart-urban

Fresh

Dit is de dikste van de drie nieuwe garens. Met naald 25 mm ben je snel klaar met je project. Ook dit garen is weer enorm zacht, want de samenstelling is: 30 procent wol en 70 procent acryl. Dit zegt Yarn and Colors er zelf over:

“Dit dikke dreadlock garen zal verkrijgbaar zijn in 12 kleuren en is vooral geschikt voor homedeco. Een oversized deken zien wij in ieder geval zeker zitten met deze draad!”

yarn-and-colors-kleurkaart-fresh

Alle garens die je hierboven zag, zijn vanaf eind januari te koop. Bij Wolplein kun je binnen afzienbare tijd deze garens alvast bestellen (pre-order). Ook hebben we een pakket gekregen vol met bollen uit de eerste vier lijnen van Yarn and Colors. We kunnen de garens gaan uitproberen!

nb-wolplein-11

Phildar

Een stand vol mooie bollen van Phildar. We kunnen helaas niet alles laten zien, omdat dit merk met enorm veel nieuws gaat komen. Dus hebben we een greep uit de nieuwe collectie gemaakt.

Cabotine

We hebben eerst de nieuwe bol van Cabotine in ons handen gehad. Dit garen was al op de markt, maar de samenstelling gaat veranderen en gaat precies omdraaien. Er zal dus meer katoen in de bol zitten waardoor het steviger aanvoelt. De nieuwe samenstelling is: 55 procent katoen en 45 procent acryl.

nb-wolplein-6

Mystere

Dit was een heel opmerkelijk garen. Zoals je het op de foto ziet, is het net papier. Het is juist heel zacht en voelt als stof. De samenstelling is 30 procent viscose en 70 procent polyester. Je kunt het garen gebruiken voor naalden 8 mm.

nb-wolplein-5

Rio en Multico

Op de foto hierboven zie je nog twee nieuwe lijnen de Rio (onderop de foto) en de Multico (bovenaan de foto). De laatstgenoemde is een gekleurd bolletje katoen met verloopgaren. Het bijzondere aan dit katoen is, is dat het speciaal is voor baby’s en mensen die extreem allergisch zijn voor veel soorten garens. Volgens Phildar kunnen die mensen zeker tegen dit garen.

Lana Grossa

Leder look

Nog een heel opvallend garen: Alcanto leder-look van Lana Grossa. Het lijkt op een soort smal en plat stukje nep leer en in essentie is dat het ook. Het voelt heel zacht en zal beschikbaar zijn in twaalf kleuren zoals je die ook ziet op de foto hieronder.

nb-wolplein-1

Overige garens

Zoals we al schreven, is dit slechts een greep uit de nieuwe garens. Katia komt met nieuwe garens binnen de ‘concept’ lijn. De garens die onder deze lijnen vallen zijn allemaal een stuk luxer en veel hebben er bijvoorbeeld zijde in verwerkt zitten.

We zagen zowel felle kleuren als rustige natuurtinten voorbij komen. Wat ons ook opviel is weer verschillende soorten dikke garens. We kenden al de Phil express wat een dik lontwol was. Phildar gaat nog een stapje verder met ‘fun’. Dit is een soort lange sok met vulling en is vooral bedoeld voor bijvoorbeeld arm breien. Dit heeft ook een wat ‘zomerse’ look.

nb-wolplein-3

Goodiebag

Ter afsluiting kregen we beiden een enorme goodiebag mee. Deze waren verdeeld in drie tassen en een doos vol garens, goodies en boekjes per persoon!

In de goodiebags zaten ook een heel bijzonder garen dat juist nat ‘moet’ worden. Rico komt met de lijn ‘bubbel’ in twaalf kleuren. Het is een harig garen, maar de haren voelen een beetje als het schuurgedeelte van een afwassponsje. Je kunt er ook projecten mee maken voor bijvoorbeeld de afwas. Ook hier zijn wij erg benieuwd naar!

Ook kregen we een tunische haaknaald, alle drie de ByClaire garens, een bol Lang Yarns en nog zoveel meer! Het is teveel om op te noemen en dit is nog niet eens alles. Echt, wauw! Neem ook vooral een kijkje op onze Instagram (@haakheldmonique & @haakheldsharina) waar je de foto’s van de uitgepakte goodiebags kunt bekijken.

Rennen!

Het weer buiten is tijdens de borrel niet veel beter geworden, maar daar merkte je binnen met de gezelligheid helemaal niks van. We moesten rennen door de regen om te zorgen dat onze goodiebags niet nat werden, haha! Gelukkig is alles droog overgekomen inclusief wij zelf.

We hebben een hele leuke avond gehad en vonden het super leuk om heel veel Instagrammers en bloggers weer te zien of juist te ontmoeten. Ook de nieuwe garens als een van de eersten zien en de enorme goodiebags vonden wij enorm bijzonder. Enorm bedankt Wolplein!

Naar welk garen ben jij het meeste benieuwd of van welk garen wil jij graag een review zien?

Groetjes,

haakhelden logo

10 gedachten over “Nieuwe garens en proosten op het nieuwe jaar”

  1. Wat klinkt dit gezellig en wat zijn jullie verwend! Ik vind het garen voor de schuursponsjes enorm leuk en hoop deze zeker te gaan scoren!! 🙂

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    Like

    1. Hi Verie,
      Dankjewel het was zeker gezellig & we zijn echt onwijs verwend. Ongelooflijk! Er zal zeker een review online komen over dit garen. Ik ben er inmiddels al mee bezig! 😁
      Lieve groetjes,
      Haakheld Sharina

      Like

  2. Wat een bijzondere dag moet dat geweest zijn voor jullie! Toch wel een ietsiepietsie jaloers op jullie, Nederlanders… Ik heb het gevoel dat, hier in België, het handwerken (lees -haken-) minder “leeft”. Er is niet echt sprake van een “community”naar mijn gevoel… Gelukkig kan ik van op mijn eilandje meegenieten van jullie boeiende blogs en kleurrijke posts op Instagram. Lang leve mijn online haakmaatjes! Jullie kleuren mijn dag!

    Like

  3. Hey haakhelden,
    Oh, wauw wat zijn jullie verwend. Wat ontzettend leuk. Het lijkt me echt super leuk om al die mensen uit de haakwereld te ontmoeten. Heel gaaf.
    Geniet er maar van.
    Fijne avond.

    Lieve groetjes,
    Emily
    (casacreaemilia.blogspot.nl)

    Like

  4. Wauwww ik ben onder de indruk wat je allemaal hebt onthouden qua nieuwe garens……dit is gewoon een super informatief verslag geworden. Dankje.
    Ik vond het erg leuk jullie te hebben ontmoet en vanaf heden kom ik je blog bezoeken 😉
    Lieve Groetjes Tertia

    Like

    1. Hi Tertia,
      Het zat niet allemaal in onze grijze cellen hoor, haha! Dankjewel! Ik hoop weer mensen inspiratie en ‘bezige vingers’ te geven! Wij vonden het ook echt super om jou te ontmoeten & we blijven je ook volgen natuurlijk. Je maakt fantastische dingen!
      Lieve groetjes,
      Haakheld Sharina & Monique

      Like

  5. wat zijn jullie verwend zeg! heel leuk om te lezen over de garens die jullie hebben bewonderd. altijd handig om inspiratie op te doen. groetjes esther

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten