Bezige vingers

De bezige vingers Monique #46 – Vijfkleurensjaal van ByClaire

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien: De Vijf kleuren sjaal van ByClaire

Onder het motto: ‘sjaals heb je nooit genoeg’, begon ik met een ‘duik’ in mijn wolhalla kasten. Al snel kwamen deze leuke blauwe wolletjes eruit ‘rollen’ Net zoals ik in mijn vorige bezige vingers al schreef, is het fijn om ook eens wat op te haken uit onze (eigenlijk schandalig grote) voorraad, haha! Maar verder zijn wij echt niet wolletjesverslaafd hoor 🙂

Het patroon

Een patroon van Claire Boeter staat altijd garant voor vrolijkheid, duidelijkheid en vooral leuk resultaat! Zo ook met dit schattige patroon waar je als het ware ‘doorheen vliegt’. Een maal bezig kun je bijna niet stoppen. Helaas moet dat wel, anders branden de aardappelen soms aan, haha! Het patroon bestaat uit 25 toeren van iedere kleur. In totaal haak je dus 5 keer 25 toeren. Elke bolletje a 125 meter is dan ook zo goed als op.

Tomeloos haken

De parelsteek in combinatie met dubbele stokjes geven een heel schattig opengewerkt effect. Doordat je ook een wat grotere haaknaald gebruikt, valt het katoen soepel en luchtig. Het patroon geeft haaknaald 4,5 mm aan en die heb ik ook gebruikt. Maar met mijn losse hand van haken is mijn sjaal wat breder geworden dan bij andere haaksters. De zijkanten heb ik, zoals ook in het patroon staat vermeld, afgewerkt met een leuke glitterdraad.

De roze sjaal

Ik was zo enthousiast over de sjaal. Inmiddels had ik ook een grijze zomerjas aangeschaft. Dus wat doe je dan? Er nog één haken, want dan kan ik kiezen. Ik koos dit keer voor een roze variant met grijs. Ik blijf tenslotte toch ook fan van deze ‘saaie’ kleuren, haha! Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vond om toch eens meer kleur te haken. 🙂 Hieronder zal ik een overzicht geven van alle gebruikte kleuren.

Gebruikte garens

De blauwe versie:

  • Capri van Katia – kleurnr. 82103
  • Capri van Katia – kleurnr. 82066
  • Capri van Katia – kleurnr. 82155
  • Phildar Cotton 3 – kleurnr. 0041 Turqoise
  • Cotone Lana Grossa – kleurnr. 008
  • ByClaire Sparkle nr 371

De roze versie:

  • Capri van Katia – kleurnr. 82121
  • Capri van Katia – kleurnr. 82050
  • Phildar Cotton 3 – kleurnr. 0048 Minerai
  • Phildar Cotton 3 – kleurnr. 0066 Elephant
  • ByClaire nr 1- kleurnr. 203
  • ByClaire Sparkle 203

Patroon

Het gratis patroon is van ByClaire en is te vinden op haar website. Klik hier voor de directe link naar de vijfkleurensjaal.

Heb jij de vijfkleuren sjaal ook gehaakt? Zo ja, met welke kleuren? Laat het ons hieronder weten in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

3 gedachten over “De bezige vingers Monique #46 – Vijfkleurensjaal van ByClaire”

  1. Hoi Monique,
    Wat een ontzettend leuke (combinatie van) steken. Ik heb gelijk even op de site van Claire gekeken. Zij heeft ook prachtige dingen gemaakt. Ik ga dit patroon gauw uitproberen.
    Hartelijke groetjes, Cecile.

    Like

    1. Hoi Cecile
      Wat leuk dat je deze sjaal ook gaat maken. Daar zal je zeker geen spijt van krijgen haha!
      Lieve groetjes Monique🤗

      Like

Hieronder kun een reactie achterlaten