Nieuws

Column: Alle bolletjes garens verhuizen

Bij verhuizen moet ik gelijk denken aan dozen, tassen en tijdelijke rotzooi. Toen bekend werd dat mijn vriend en ik moesten verhuizen, dacht ik gelijk: Oh, help mijn wolletjes! Vandaag wil ik, Haakheld Sharina, jullie meenemen in mijn wolletjes verhuisavontuur.

Toen ik jaren geleden begon met haken, kocht ik letterlijk alles wat los en vast zat. Alle garens die ik mooi vond, gingen mee naar huis. Zeker de eerste beurzen heb ik niet zuinig gedaan. Dat resulteerde in meerdere Billy boekenkasten van IKEA die echt stampvol zaten. Er zijn enkele bolletjes die ik nog steeds niet heb aangeraakt, zonde!

De huidige situatie

In de woonkamer staan meerdere Billy boekenkasten, waarvan drie smalle en een brede. De breedste en een smalle zijn bedoeld voor mijn hobby. De hobby van mijn vriend, voetbalsjaals verzamelen, heb ik toentertijd naar het zolder verplaatst, arme jongen.

Er paste nauwelijks nog een haakboek of bolletje in de kast, oeps! Maar hoe verhuis je al die kilo’s garens? Ik ga jullie mijn geheim vertellen. Bij de Action heb je grote, transparante bakken van plastic. Die kun je heel handig afsluiten met een deksel. Eerst kocht ik er drie, want ik dacht dat ik daarmee wel een heel eind zou komen. Nouuuuuu, niet dus.

Woltransport

Ik haalde er daarom nog maar vier bij. Je kunt tenslotte nooit te veel van deze bakken hebben, toch? En ze zijn ook heel handig voor in de berging straks, toch? Welk excuus je wilt gebruiken, maakt niet uit. Deze bakken gaan jou helpen een succesvol woltransport te volbrengen. Je kunt deze stevige bakken namelijk tot het randje aan toe volstoppen en daar gaat het om. πŸ™‚

Ik ben heel blij dat ik een niet breekbare verzameling wol heb. Want de truc met Actionbakken kun je absoluut niet toepassen op een verzameling porselein servies, haha! Ik heb eerst alle garens gesorteerd op soort, katoen heb ik gesorteerd op kleur, alle fluffy garens bij elkaar etcetera.

Wolletjesregen

Daarna moet je alle bollen in de plastic bakken stampen. De sortering is nog redelijk intact gebleven. Resultaat: zeven gevulde bakken waar ik voorlopig het deksel niet vanaf wil halen. Als ik dat namelijk doe, vliegen de bollen om je oren. Ik bewaar die wolletjesregen voor het volgende huis, haha!

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Zeven bakken vol met garens voor een muur aan verhuisdozen met andere spullen

Nog meer wol

Tijdens het opruimen van andere kamers en kasten doken er nog meer garens op. Allerlei projecttassen, onafgemaakte projecten en mandjes vol, maar ook nog losse bollen kwamen tevoorschijn. Van die spullen heb ik maar geaccepteerd dat ze in een losse tas zitten. Of zal ik nog een plastic bak gaan halen? Haha!

Zouden jullie het leuk vinden om te zien hoe ik mijn wolkasten weer inricht? En zo ja, willen jullie dat dan zien in een/meerdere video’s of in een blogpost met foto’s? Laat het mij weten in de poll en/of in reacties! πŸ™‚

 

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

12 gedachten over “Column: Alle bolletjes garens verhuizen”

  1. Hi Akkelien,
   Dankjewel! Ben er ook wel een beetje trots op hihi πŸ˜„ Ik ga erover nadenken in welke vorm ik het ga laten zien afhankelijk van de poll ben benieuwd πŸ˜™
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 1. Haha. wat een mooie verzameling garen. Ik heb ook veel mooie plastic bakken, maar dan van de ikea. Ik ben zo blij dat ik de kamer van mijn broertje erbij kreeg toen hij naar zolder verhuisde, want ik had die ruimte echt nodig voor mijn garen. haha. Ik ben benieuwd naar hoe je wolcollectie er nu bij staat.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s