Bezige vingers

De bezige vingers Monique #50 – Puntsjaal Pink

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien: de Puntsjaal Pink.

 

Tijdens ons bezoek aan de ‘Breidagen’ in Rijswijk, Haakheld Sharina heeft hier al eerder een blog over geschreven, kwam ik weer met volle tassen en leuke accessoires thuis. Onder andere met dit leuke haakpakket van een puntvormige sjaal. Een soort van colsjaal. En ja, jullie zien het goed. De kleur roze, haha!

Epic garen

Ik kocht dit pakket bij de stand van Chantel, eigenaresse van de webshop De Haakfabriek. Zij heeft deze sjaal zelf ontworpen met het garen Epic van yarn and Colors. Wij bestellen altijd al veel bij haar online, maar als je haar leuke stand ziet wordt je nóg hebberiger :).  Ik zag op Instagram al de nodige bolletjes Epic voorbij komen en men was heel enthousiast. Vaak zij dikkere katoenen garens, voor haaknaald 4 tot 5 mm, prijziger dan dit wolletje Epic van € 1,50.

Patroon

Omdat dit wel stuk voor stuk mijn kleurtjes zijn, zou ik zelf nooit zo snel deze combinatie hebben gekozen. Des te leuker vind ik het dan ook om voor een volledig haakpakket te kiezen. Ook was ik erg nieuwsgierig naar het model van het patroon. Bij thuiskomst ben ik dan ook gelijk begonnen. Ik was gelijk om, mede ook door het leuke patroon dat in de granny stripe wordt gehaakt. Ik wilde elke keer dat ik ermee bezig was, ook razend snel door om de leuke kleurencombinatie in eigen hand te hebben, haha!

Snel resultaat

Meestal ben ik zelf met wat grotere projecten bezig en wat is het dan fijn om snel resultaat te hebben. Het haken van deze sjaal was dus klaar in een record tempo voor mijn doen! Het patroon is duidelijk beschreven en wordt gehaakt met haaknaald 4 en 5 mm. Ook heb ik dezelfde kleurvolgorde aangehouden zoals het patroon aangeeft. Je krijgt een apart model wat met koudere dagen heerlijk aansluit in de hals.

Bloemetjes en een knoop, leuk detail

In het patroon staat een verwijzing naar een zeer duidelijk Youtube filmpje. Hierin wordt uitgelegd hoe je de schattige bloemetjes maakt, die je ziet op de patronen en op bijgaande foto’s in mijn blog. De houten knoop behoort ook tot het pakket en maakt het geheel compleet. Kortom weer een project geslaagd! 🙂

Dit haakpakket is verkrijgbaar in vier kleurstellingen en is te vinden in de webshop van De Haakfabriek

 —

Heb jij deze sjaal ook gehaakt? We zouden het leuk vinden als je het ons hieronder zou laten weten in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique 

2 gedachten over “De bezige vingers Monique #50 – Puntsjaal Pink”

    1. Hi Chantel
      Bedankt voor je lieve reactie! Ik schrijf mijn blog zoals ik het beleefd heb😀.. veel haakplezier gehad met dit leuke patroon!
      Liefs Monique X 😘

      Like

Hieronder kun een reactie achterlaten