Bezige vingers

De bezige vingers Monique #51 – ‘Me to You’ beer

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien: De ‘Me to You’ beer van Kristel Droog. 

Het was al weer een tijd geleden dat ik zelf een amigurumi gehaakt had. Het blijft altijd kriebelen om er met één bezig te zijn naast de andere projecten in mijn mandjes. Het fijne is dat je kan afwisselen tussen een tomeloos haakwerkje en één waar bij je moet tellen. Het liefste als het stil is in huis zodat je niet elke keer “Ssssssssst, ik ben aan het tellen”, hoeft te roepen haha!

Stonewashed 

Omdat ik graag wilde dat de knuffel een groter formaat zou worden, ben ik aan de slag gegaan met het stonewashed garen van Scheepjes. Omdat dit één van mijn favoriete garen is, heb ik er aardig wat wolletjes van op voorraad. Dus dit was een mooie combinatie om gelijk weer eens wat wolletjes op te haken uit mijn ‘privé wolhalla’. Voor deze beer heb ik volgende kleurnummers gebruikt:

  • Rose Quartz: kleur nr. 820  ( 1 bol )
  • Moon Stone: kleur nr. 801  ( 1 bol )
  • Smokey Quarts: kleur nr. 802 ( 3 bollen)

Ik heb de beer gehaakt met haaknaald 3 mm.

Patroon

Om deze ‘Me to You’ beer te haken heb je het kooppatroon ‘Panda beer’ nodig van Kristel Droog. De aanpassing van pandabeer naar ‘Me to You’ is gratis. Beide patronen kun je vinden op de site van Kristel Droog, Mykrissiedolls. Het patroon is erg duidelijk omschreven. De meesten mensen hebben een hekel aan het in elkaar zetten van amigurumi’s. Door de grote en dit soort garen vind ik het zelf makkelijker dan een kleiner exemplaar van dunner katoen. Wellicht is dat echt het proberen waard als je ooit van plan bent het amigurumi avontuur toch nog eens aan te gaan, haha!

Sjaal

De sjaal is een erg leuk detail vind ik zelf. Het geeft een extra stoer uiterlijk aan deze amigurumi. In tegenstelling tot het patroon aangeeft, heb ik de sjaal gehaakt met 8 lossen en daarna steeds vasten gehaakt tot de gewenste lengte. Daarna heb ik de sjaal dubbel gevouwen en met vasten aan elkaar gehaakt. De knoop met de tekst ‘Lief’ komt uit de webshop van De Haakfabriek en is echt de finishing touch.

Cadeau

Deze beer was namelijk een verjaardagscadeau voor haar lieve kleine meid, die dit jaar drie jaar werd. Dan is natuurlijk de grote vraag wat je gaat haken. Bij navraag aan haar moeder was de keuze snel gemaakt. In haar kamertje heeft ze een muur met een prachtige muurschildering. De ‘Me to You’ beer heeft de hoofdrol in deze schildering. Het is echt een kunstwerk als iemand zo kan tekenen/schilderen.

De ‘Me to You’ beer is en blijft haar lievelings dier was het antwoord van haar moeder. Deze beer werd dan ook met open armpjes in ontvangst genomen en bijna ‘plat geknuffeld’ ondanks zijn formaat. Zo lief om te zien en daar doe het voor tenslotte hè 🙂 en zelfs haar mama was al verliefd bij het zien van deze foto’s, haha! Project geslaagd en toch ook weer heel leuk om deze knuffel te mogen haken.

Heb jij wel eens een amigurumi gehaakt met dit zelfde garen? We zouden het leuk vinden als je het ons hieronder zou laten weten in de reacties! 🙂

 

Lieve groetjes,

Haakheld Monique 

 

 

8 gedachten over “De bezige vingers Monique #51 – ‘Me to You’ beer”

  1. Wat is die super schattig geworden Monique, erg mooi. Ik ben nu jullie berichtjes van de vakantie door aan het nemen. Leuk om te doen altijd.
    Fijn weekend alvast.

    Lieve groetjes,
    Emily
    (casacreaemilia.blogspot.nl)

    Like

  2. Heel mooi resultaat! Ik ben toevallig ook bezig met een knuffel van Kristel, ik haak ‘m van sokkenwol, die wordt dus best wel klein. Ik ben al vrij ver, maar moet nog een paar onderdeeltjes en dan… het in elkaar zetten…. ’t Komt vast wel goed uiteindelijk!
    Groetjes,
    Akkelien

    Like

    1. Hi Akkelien
      Ben heel benieuwd naar jou knuffel..sokkenwol heb ik echter nog nooit gebruikt voor knuffels haken.. iets wat er overigens wel heel schattig uit ziet.. ook bij Kristel.Ga ik ook nog een keer proberen👍.laatste loodjes ..komt vast goed😀 succes he! En bedankt voor je leuke berichtje!💕
      Lieve groetjes HH Monique

      Like

Hieronder kun een reactie achterlaten