Bezige vingers

De bezige vingers Monique #52 – Ronde tas uit ‘Eindeloos Haken’

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Ook deze week laat Monique haar werkje zien: De ronde tas uit het boek ‘Eindeloos Haken’ van Marianne Roos.  

Al tijdens de boeklancering  van dit gave boek van Marianne Roos met de titel ‘Eindeloos Haken’, was ik gelijk verliefd op deze tas. Hij sprong gelijk in het oog, naast alle andere prachtige projecten, die lagen uitgestald bij Echtstudio. Ik ben niet zo iemand die een kast vol heeft met diversen tassen. Ik sjouw vaak één tas mee totdat hij het begeeft. En ja, dan ook letterlijk ‘sjouw’ ik van alles mee. Na een paar weken verdiep ik mij dan weer eens in het gewicht, lees: de inhoud, van mijn tas. En dan blijken er 1001 dingen in te zitten, waardoor ik mij zelf afvraag: waarom neem ik dat altijd mee? Haha! Je herkent het vast wel 🙂

Waarom deze tas

Om dat ‘gesjouw’ te voorkomen, dacht ik dat het handig zou zijn om een wat kleinere tas mee te kunnen nemen. Ook voor de kortere ritjes die ik graag in de zomer op de fiets doe. Met dit gegeven in mijn achterhoofd nam ik gelijk al wolletjes mee natuurlijk. Marianne heeft heel veel projecten gehaakt met het prachtige en wat dikkere DMC garen. Zelf besloot ik te gaan voor het Epic garen van Yarn and colours. Mede door de keuze van de vele kleuren en de prijs van het wolletje. Ik koos voor de volgende kleuren:

 • Shark grey       kleur nr. 096
 • Old Pink           kleur nr. 047
 • Graphite           kleur nr. 098
 • Eucalyptus       kleur nr. 080
 • Silver grey        kleur nr. 094
 • Pea green         kleur nr. 092
 • Birch                 kleur nr. 004

Voor de tas gebruikte ik haaknaald 6 mm.

Voering

Inmiddels was ik al in het bezit van een stukje voering van het plaatselijke marktkraampje. Voor drie euro kocht ik een donkergrijze canvas voering die wat stevig aanvoelde. Ben altijd zo blij als ik kan vinden wat ik precies in mijn hoofd had, haha!

In het boek vind je een zeer duidelijke uitleg hoe je het ‘voeren’ aan moet pakken. Mijn haakwerk was heel snel klaar, maar deze ‘klus’ had ik toch nog wel een weekje of wat laten liggen. Gek eigenlijk, want ik heb best wat jaartjes ‘naaiwerk’ en moeilijke naaiprojecten achter mij liggen. Toch was dit weer een nieuwe uitdaging vanwege de ronde voering en om dat netjes rondom het haakwerk te naaien.

Ordelijk en netjes

Altijd zei mijn ‘naaijuf’ vroeger: “Let erop, de binnenkant van je werk is net zo belangrijk. Want als je kleding uittrekt, bijvoorbeeld bij de dokter, wil je daar niet aan de rafels blijven hangen.” Deze uitspraak is mij altijd bij gebleven en dus was ik met dit haak- en naaiproject ook een beetje een pietje precies :). Beide haakdelen heb ik, nadat ik er de versteviging op had gestreken, op de lap stof gelegd met aan alle kanten ruim 1 cm naad om de juiste maat te bepalen. De geknipte voering delen leg je ‘goed op goed’ dat wil zeggen met de goede kanten op elkaar. Nu kun je de beide voeringen gaan stikken met de hand of, zoals ik gedaan heb, met de naaimachine.

Binnenkant

Je hebt nu dus de extra verstevigde voering klaar en die heb ik met de hand aan het haakwerk vastgezet. Als laatste zet je dan, in mijn geval, de lederen hengels aan de tas vast. Ik heb voor 53 centimeter lange hengels gekozen, zodat ik de tas als schoudertas kan dragen.

 

Eindresultaat

Inmiddels heb ik de tas al volop in gebruik! Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. Het draagt heel fijn en het is een echte eyecatcher! Door de extra versteviging blijft ie mooi rechtop staan. Ook niet geheel onbelangrijk: ik stop de tas nu ook niet vol met onnodige spullen. Kortom: project zeer geslaagd 🙂

 

Heb jij deze of een andere tas gehaakt waar je ook zoveel plezier van hebt? We zouden het leuk vinden als je het ons hieronder zou laten weten in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique 

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Monique #52 – Ronde tas uit ‘Eindeloos Haken’”

  1. Dank wel je Esther voor je lieve reactie😘 De tas is leuk hè en echt zooo fijn in gebruik.👜😀
   Fijn weekend🌸
   Liefs HH Monique

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s