Bezige vingers

De bezige vingers Monique #53 – My shape of you-omslagdoek

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Ook deze week laat Monique haar werkje zien: De ‘My shape of you’ omslagdoek.

Op de Durable Yarnparty konden wij hem al bewonderen, de prachtige omslagdoek ‘My shape of you’. Deze naam ontleende de ontwerpster Wieke van Keulen aan het liedje van Ed Sheeran ‘Shape of you’. Zij heeft deze omslagdoek speciaal ontworpen voor Durable. Op Caftkitchen vindt je een variant op deze omslagdoek/sjaal.

Mijn eigen omslagdoek

De kleuren van mijn eigen variant zaten al langer in mijn hoofd. Grijs, antraciet en roze van het orginele garen Durable cosy fine. En dan speciaal de Rasperry tint roze, daar ben ik helemaal verliefd op. Het is een mooie warme tint: frambozen-roze. Hoe blij kan een mens zijn als je dan de zachte wolletjes voor je ziet liggen en niet meer kan wachten om zo snel mogelijk te beginnen 🙂

Patroon

Het patroon is te vinden op de website van Durable (zie link bovenaan dit blog). Ik print altijd de patronen uit, omdat ik dat zelf heel fijn vind om mee te werken. Het is een heel overzichtelijk patroon met duidelijke uitleg en veel mooie foto’s. De omslagdoek wordt gehaakt in de V-steek. Een niet zo moeilijke steek, maar met een prachtig effect. Voor de beginnende haaksters onder ons is het patroon ook erg goed te doen.

Kleuren 

De omslagdoek bestaat uit drie kleuren. Althans, het orginele ontwerp 🙂 Je staat natuurlijk altijd vrij in je eigen kleurkeuze haha! Daarom heb ik zelf meerdere toeren gehaakt met de kleur antraciet in plaats van twee toeren. Het eerste, grootste gedeelte, begon ik met lichtgrijs. Ik wil dan altijd zo snel mogelijk met een nieuwe kleurtje haken. Het gevolg is dat je steeds sneller gaat haken, haha! Hebben jullie dat ook? Helemaal blij was ik toen ik eenmaal bij mijn favoriete framboos kleurtje was aangekomen.

De kleuren die ik gebruikt heb zijn:

  • 6 bollen Durable cosy fine – Silver grey  kleurnr. 2228
  • 1 bol Durable cosy fine – Antracite     kleurnr. 2238
  • 2 bollen Durable cosy fine – Raspberry   kleurnr. 228

Haaknaald nummer 5 mm.

Resultaat

Het resultaat is een heerlijk zachte omslagdoek/sjaal, die alvast klaarligt voor de koudere dagen die wellicht zullen komen. Met mijn hand van haken is de omslagdoek ongeveer uitgekomen 2,15 meter lang  en zo’n 75 centimeter breed geworden. Met deze afmetingen kun je met recht zeggen dat het een Cosy & Fine project is geworden!

Details met betrekking tot de foto’s:

  • Het gouden schaartje hebben wij gekregen op de Yarnparty van Durable. Zelf heb ik ook één maatje groter, die heb ik gekocht op de handwerkbeurs Knit & Knot.
  • De leren label, steekmarkeerder en de leuke pin met de tekst ‘I♥crochet’ zijn te verkrijgen bij De Haakfabriek.

 

Heb jij deze omslagdoek ook gehaakt? Wij zijn altijd nieuwsgierig naar jullie reacties! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique 

12 gedachten over “De bezige vingers Monique #53 – My shape of you-omslagdoek”

    1. Wat leuk om te horen Margaret! Zeker doen hoor hij draagt ook heel fijn😀 Bedankt voor je leuke berichtje!
      Lieve groetjes HH Monique

      Like

    1. Dank je wel Maartje voor je lieve berichtje en compliment💞 Dat zal het zeer zeker zijn. Mede ook door de kleur inderdaad😀
      Lieve groetjes HH Monique

      Like

  1. Hi Monique,
    De sjaal is heel mooi geworden!! De kleur raspberry is prachtig😍 een kleur om te onthouden. Zelf ook de sjaal gemaakt…zelfs twee keer😊😉Heerlijk patroon!!
    Fijne avond en tot zaterdag!!
    Liefs, linda @wolgelukjes

    Geliked door 1 persoon

    1. Hi Linda
      Dank je wel voor dit lieve berichtje en je compliment😊 ja het is een heerlijk patroon hè. Ik denk dat we er een hoop plezier van gaan hebben met dragen. Was super gezellig zaterdag leuk om je ontmoet te hebben💕
      Lieve groetjes HH Monique

      Like

  2. Hey Monique,
    Wat een mooie omslagdoek heb je gemaakt. De raspberry kleur is zo mooi.
    Ik heb de omslagdoek nog niet gehaakt, wellicht nog eens in de toekomst haha.
    Fijne avond.

    Lieve groetjes,
    Emily
    (casacreaemilia.blogspot.nl)

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten