Nieuws

Haakhelden bezoeken: Amigurumidag 2017

Het is voor ons een jaarlijks uitje: de Amigurumidag bij Echtstudio. Ook afgelopen zaterdag waren we er weer bij. ‘Wereldburgers’ was het thema van dit jaar. Bekijk en lees hieronder het (foto)verslag!

In aanloop naar zaterdag werd er een speciale Crochet Along gehouden. Acht ontwerpers hadden een poppetje ontworpen voor deze CAL en elke twee weken kon je een andere wereldburger haken. Van een Spaanse señorita van Kristel Droog tot aan de Russische Anouschka van Stip&Haak.

Wereldburger Leilana uit Hawaii

Alle ontwerpers van de wereldburgers waren aanwezig:

  • Annemarie Arts
  • Dendennis
  • Tessa (Woolytoons)
  • Kristel (My Krissie Dolls)
  • Christel Krukkert
  • Herriët (Stip&Haak)
  • Sascha Blase
  • Stefanie (CuteDutch)
  • Marieke Dissel (made by Mriek)

Ook Joke Vermeiren was aanwezig met onder andere haar ‘Zoomigurumi’ boeken.

Paspoort

We wilden nog even rustig rondneuzen tussen de wolletjes. Uit ervaring weten we hoe druk het kan worden. Daarom waren we al vroeg bij Echtstudio. Bij binnenkomst kreeg je een speciaal paspoort met daarin alle ontwerpen. Je kon daarmee langs de ontwerpers voor een stempel en handtekening. Bij een vol paspoort kreeg je ook nog eens tien procent korting. Wat een onwijs leuk idee!

Zo veel lieve knuffels

Het hoekje van Dendennis vol met de knuffels uit de verschillende boeken. Hier zie je de knuffels uit het boek ‘Dendennis zoekt zijn knuffel’.

Pluizige schattigheid

Wat een schattig idee voor een aankomende mama!
De pluizige knuffels van Stefanie

Dit keer was de winkel verdeeld in verschillende gebieden. Elk stukje was speciaal voor een ontwerper. De drukte was daardoor ook goed verspreid over de hele winkel. Hieronder nog veel meer foto’s van lieve amigurumi’s!

De knuffeldoekjes uit het nieuwste boek van Sascha.
Sascha maakt ook gebruik van pluizig garen voor een aantal knuffeldoekjes.

Sokkenwol

Kristel Droog gebruikt sokkenwol voor haar knuffels. Ook deze twee schattige schildpadjes zijn van dit garen gemaakt.
Nog meer lieve knuffels van Kristel Droog.

Nieuw ontwerp

De papegaai die je bovenaan ziet, is het nieuwste ontwerp van Herriët.

Speelkamer

Annemarie had onder andere de projecten uit haar nieuwste boek bij. Daar staat onder andere dit speelkleed in met gekleurde rondjes en een opblaasbare speelbal.

Pluis gaat slapen

Pluis en zijn vriendjes waren er ook bij! Dit zijn ontwerpen van Tessa van Riet en inmiddels is het tweede ‘Pluis’ boek uit.
Tessa van Riet in actie! Ze was druk aan het signeren en bestempelen van de vele paspoorten.

Kaboutertjes

Christel Krukkert heeft een heel kabouterhuis ontworpen. Met televisie, maar ook met een toilet, wc-papier en een toiletrolhouder op kabouterformaat. Ziet er super knus uit in het huisje, toch?

Speciale deken

Marieke Dissel kun je wel de koningin van het pixelhaken noemen. Naast een wereldburger heeft ze ook een deken gehaakt. Daarop staan alle wereldburgers! We kunnen niet anders dan “wauw!” blijven zeggen!

De wereldburger deken.

Wij vonden het weer een geslaagde editie! Ben jij een amigurumi haakster of is het niet jouw ding? Wij vinden het super leuk als je deze vraag beantwoordt in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

De Haakhelden

5 gedachten over “Haakhelden bezoeken: Amigurumidag 2017”

  1. Met vlagen vind in het leuk om te haken, als ik dan eenmaal de smaak te pakken heb! En als ik dit zie, krijg ik er ook zin om een knuffeltje te maken! 🙂 Leuk verslag, een geslaagde dag!

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    Like

    1. Hi Verie,
      Ja dat kan ik wel begrijpen. Heb ook niet altijd een knuffel tussen mijn projecten, maar na zaterdag wil ik gelijk weer alles tegelijk haha!
      Dankjewel, het was zeker een geslaagde dag! 😄

      Lieve groetjes,
      Haakheld Sharina

      Like

  2. Zo ontzettend leuk , ik kon helaas niet anders was ik zeker gekomen. Maar was een leuke fotos hebben jullie genomen, liefs karin

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten