Inspiratie

Zes gratis Nederlandse haakpatronen voor Pasen

Het is alweer bijna Pasen. Wil je nog snel wat kleine projecten haken? Lees dan zeker verder! We hebben namelijk zes gratis Nederlandse haakpatronen voor je verzameld. Er zit van alles tussen: van paasdecoratie en eiwarmers tot een klein konijntje.

Bron: CuteDutch.nl

PaasCAL van CuteDutch

Stefanie van CuteDutch heeft dit jaar voor de Pasen een speciale CAL ontworpen met vijftien patronen. Deze eierwarmer wilde we even uitlichten. Naast de schattige oortjes heeft deze eiwarmer ook een lusje voor het lepeltje. Hoe leuk! Het patroon is gratis en kun je HIER vinden.

In de CAL kun je ook diverse hangers voor in de paastakken vinden. Waaronder het onderstaande ei met een strikje. Deze vinden wij ook tรฉ schattig. Het patroon voor dit ei, maar ook andere varianten kun je HIER vinden.

Bron: CuteDutch.nl

(Paas)mandje van Frederika

Bij Pasen horen gewone eieren, maar natuurlijk ook de chocolade eitjes. Op het blog van Frederika vonden wij een gratis patroon voor deze leuke mandjes. Ze worden gehaakt met ByClaire Softmix en haaknaald 4 mm. Lekker snel klaar dus!

Daarnaast kun je de mandjes ook na de Pasen nog laten staan, want ze passen door de pastelkleuren en de bloemen ook uitstekend bij het voorjaar. Het gratis haakpatroon kun je HIER vinden. Daar staan tevens nog meer gratis patronen van Frederika. Als je iets naar beneden scrollt zie je de mandjes staan!

Bron: Frederikacreates.blogspot.nl

Mini Mandala’s van Draad & Praat

Mandala’s kunnen het hele jaar door, maar Lisanne bewijst dat het ook uitstekende Paas decoratie is! Als je niet zo van de eieren en konijnen bent, kun je wellicht deze mini mandala’s haken en in de takken hangen. Uiteraard kun je ze ook na de Pasen nog ophangen in huis.

De metalen ringen die Lisanne gebruikt, hebben een doorsnee van acht en tien centimeter. Ze gebruikt restjes katoen. Ook een leuk project als je nog wat restjes wilt ophaken! Het gratis haakpatroon kun je HIER vinden!

Bron: draadenpraat.nl

Kleurrijke eiwarmers van Zoemzz

Ook deze vrolijke eiwarmers wilden we je niet onthouden. Je kunt ze natuurlijk in allerlei kleuren haken. Juist heel kleurrijk of meer in de aardetinten. Je kunt er alle kanten mee op. Ook het schattige, kleine roosje vinden wij een tof detail. Het patroon is gratis en kun je HIER vinden.

Bron: http://www.zoemzz.nl

Konijntje Pluis van Stip&Haak

Een konijn mag uiteraard niet ontbreken met Pasen. De kleine Pluis kun je ook na de Pasen nog gebruiken, want het is natuurlijk ook een leuk patroon voor bijvoorbeeld een rammelaar. Op de foto zie je verschillende voorbeelden van kleurcombinaties. Ook handig als je nog verschillende restjes katoen hebt liggen! Het haakpatroon van konijntje Pluis je HIER vinden.

Bron: Stipenhaak.blogspot.nl

Wij zijn erg benieuwd of jij al hebt gehaakt voor de Pasen? We zouden het leuk vinden als je het laat weten in de reacties hieronder! ๐Ÿ™‚

Lieve groetjes,

De Haakhelden

3 gedachten over “Zes gratis Nederlandse haakpatronen voor Pasen”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s