Review

Review: Durable Haakagenda 2019

De Durable Haakagenda 2019 is enorm vaak besteld. Regelmatig zagen de we boekjes voorbij komen op Instagram. Nadat de winkeliers de agenda binnenkregen, was deze binnen no-time alweer uitverkocht. Gelukkig wisten we een exemplaar te bemachtigen voor deze review, haha! Ik, Haakheld Sharina, vertel je graag meer over de agenda.

Durable-haakagenda-1

De Haakagenda is gemaakt door Durable en HandmadeJolie (Mariska). Zij werkt zeer regelmatig samen met het garenmerk en heeft diverse haakpakketten uitgebracht. Zoals je van mijn review gewend bent, begin ik graag met wat meer specificaties en details.

Het agenda gedeelte

De agenda kost €12,95 en begint op 24 december 2018 en loopt door tot en met 5 januari 2020. Allereerst wil ik even kort ingaan op het agenda gedeelte.

Aanwezige overzichten:

 • Pagina voor de persoonlijke gegevens
 • Kalenderoverzicht in van 2019 en 2020
 • Overzicht van de feestdagen en schoolvakanties

Als je de agenda openslaat op een willekeurige week, zie je in bijna alle gevallen op de linkerbladzijde een project- of sfeerfoto. Aan de rechterkant is het agenda gedeelte met bovenin ook het weeknummer.

Alle dagen en datums staan aan de rechterkant van de bladzijde. De ruimte per dag (ongeveer 2 cm hoogte) is genoeg voor het noteren afspraken en deadlines. Als je van de to-do-lijstjes bent, dan ga je denk ik wel te weinig ruimte hebben.

Het festivaltasje

Het haakgedeelte

Er staan 6 haakprojecten, ontworpen door Mariska in de agenda. Hieronder even een overzicht:

 • Kaartenkoord
 • Twee kleurensjaal
 • Omgehaakt windlicht
 • Festival tasje
 • Kussen Madrid
 • Kerstbal/dromenvanger met in het midden een label
 • Glitter & glamour clutch (grotere versie van festival tasje)
Kussen Madrid

Het kussen en de sjaal zijn wat grotere projecten. De andere projecten zijn relatief klein. De gehaakte kerstballen vielen mij direct op. Het platte haakwerkje zit in een metalen ring en heeft in het midden een lederen label. Er zijn drie maten en door deze te combineren, heb je hele leuke ornamenten voor in de boom.

Gehaakte kerstballen

Maar kies je voor een algemenere tekst op het label en maak je er franjes aan, dan heb je een dromenvanger. Mariska gebruikt Durable Macramé en dat is natuurlijk wat dikker. Maar dit zijn dit ook ideale projecten voor het ophaken van restjes katoen of ander garen. Bedenk je dan wel dat de ‘kerstballen’ kleiner uitvallen.

Twee kleurensjaal

Conclusie Durable Haakagenda 2019

De projecten

De foto’s op de linkerpagina’s zijn heel erg mooi en afwisselend. De patronen zijn niet in elkaar geprakt, maar er is echt de ruimte voor genomen. De tekst is goed leesbaar en er zit voldoende ruimte omheen zodat het prettig leest. De patronen zijn niet bedoeld om heel 2019 te vullen. Het zijn leuke haakwerkjes die je prima naast andere projecten kunt doen.

De indeling van de agenda

Het agenda gedeelte is altijd heel persoonlijk. Dat herinner ik mij nog van de middelbare school. Vriendinnetjes vonden heel andere dingen prettig dan ik en andersom. Het kan dus zijn dat jij er heel anders over denkt. En dat is natuurlijk meer dan prima! 🙂 Om deze reden wil ik er niet al te veel over kwijt.

Ik vind de indeling mooi opgemaakt en de weeknummers vind ik echt een meerwaarde hebben. Het enige dat ik niet fijn vind, is dat de dagen en datums aan de rechterkant staan. Dit is echt een persoonlijk dingetje.

Ga ik de agenda gebruiken?

De laatste jaren gebruik ik geen agenda’s meer. Ik ben echt een ‘lijstjes meisje’ en heb daarom enkele maanden geleden gekozen voor een bullet journal zodat ik de indeling kan aanpassen aan mijn wensen, behoefte en lengte van de lijstjes. Ik werk daarin echter geen maanden vooruit en heb mijn digitale agenda dus nog wel echt nodig voor de afspraken in de toekomst. Toch kriebelt het daarom om de agenda toch te gaan gebruiken als een soort familie agenda voor mijn man en ik. Kortom: ik weet het gewoon echt nog niet. Stiekem vind ik het ook wel ‘zonde’ om erin te gaan kladderen met mijn doktershandschrift, haha!

Gebruik jij graag agenda’s of juist helemaal niet? Ik zou het leuk vinden als je het met mij deelt in de reacties hieronder! 😀

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

6 gedachten over “Review: Durable Haakagenda 2019”

  1. Hi Fran,
   Ik weet niet waar je woont, maar wellicht kun je de dichtstbijzijnde woonwinkel die Durable verkoopt vragen of ze een exemplaar hebben om te bezichtigen. De agenda’s hebben geen plastic dus als een winkel de agenda op voorraad heeft, kun je ‘m zeker bekijken. Veel succes, maar als ik het zo hoor, zou de agenda echt iets voor je kunnen zijn! 😊

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 1. Hey Sharina,
  Bedankt voor deze mooie review. Ik gebruik ontzettend graag een agenda, vooral omdat ik ontzettend onregelmatig werkt. Ik werk in de zorg dus ik werk niet maandag t/m vrijdag van 8 tot 17 (bijvoorbeeld hoor). Dus een agenda houdt het allemaal duidelijk voor mijzelf. haha.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

  Like

  1. Hi Emily,

   Graag gedaan! 😘 Fijn dat je er iets aan hebt gehad. Daar doen we het tenslotte voor hihi 🤗
   Ahh dan is het wellicht wel een hele leuke agenda! En ook erg handig met onregelmatige diensten. 😊

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 2. Wat leuk Sharina, om te lezen dat je ook een bullet journal hebt! Ik zou het leuk vinden als je daar ook eens iets van laat zien op IG. Of wil je het liever wollig houden? Mag natuurlijk ook!

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s