Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #60 – Woondeken Dream

Veel mensen weten van mij dat ik over het algemeen geen dekens haak. Ik vind het prachtig om te zien, maar vaak duurt zo’n project mij te lang. Toen ik bij CuteDutch woondeken Dream zag, ging ik toch overstag. Met het chunky garen zou het zelfs mij lukken, toch? Ik vertel je vandaag graag meer over dit project!

De deken wordt gehaakt met Pingo Dream van het merk Pingouin. Dit draadje is lekker dik en met grote stappen ben je tenslotte snel thuis, haha! Ik besloot het pakket aan te schaffen. Maar voor welke kleur ga je dan? Ik ben een enorme twijfelkont wat dat betreft. Ik wilde dit keer eens niet voor blauw gaan, maar wat dan? Na lang twijfelen kwam ik uit op een oud groene kleur die ‘Celedon’ heet.

Het patroon geeft haaknaald 10 mm aan, maar dat was voor mij toch nog te groot. Dan kwam de structuur van de steek nauwelijks naar voren. Hup, uithalen die handel en opnieuw beginnen. Voor de tweede poging gebruikte in daarom haaknaald 9 mm. De deken werd mooi dicht, maar voelde nog steeds lekker soepel aan. Dus ging ik met deze naald verder.

Meten is weten

Na een aantal toeren dacht ik: laat ik ‘m toch maar even meten. Zelfs met mijn vaste hand van haken en de kleinere naald werd de deken zo’n 10 centimeter breder dan bij de ontwerpster. Op dat moment dacht ik: wat maakt het uit, lekker juist!

In het pakket zitten acht bollen. Nadat ik er zes had opgehaakt, werd ik toch wel een beetje nerveus over de lengte. Zou ‘ie niet wat kort worden? De twijfel sloeg toe, maar toch hechtte ik de zevende bol aan. Ik haakte vrolijk verder tot het einde van de bol ik zicht kwam. Hoe vind ik nu de lengte? Op zich zou het een prima maat zijn voor een woondeken, maar persoonlijk vond ik ‘m toch nog te kort.

Extra bollen

Ik legde het project even aan de kant, want later die week zou de Knit&Knot plaatsvinden. Ik wilde graag nog een paar extra bollen. Zou het verfbad er nog zijn? Mijn opluchting was groot toen CuteDutch eigenaresse Stefanie zei dat ze hetzelfde verfbad nog had én de bollen bij zich had.

Heel erg blij met mijn vijf verse bollen Pingo Dream kon ik thuis weer verder aan de deken. In die periode kwam ik niet zoveel aan haken toe. Het was namelijk druk op mijn werk, vrienden van ons waren jarig en ik vierde mijn eigen verjaardag. Tussendoor groeide de deken met enkele toeren en eind december kon ik eindelijk het laatste draadje gaan afwerken. Nooit gedacht dat ik nog eens uit zou kijken naar het moment van draadjes afwerken, haha!

——

Haak jij graag dekens? Ik zou het super leuk vinden als je jouw mening deelt in de reacties hieronder!

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

8 gedachten over “De bezige vingers Sharina #60 – Woondeken Dream”

  1. Dankjewel voor je lieve reactie Esther! 💖 Ohhhh zo ontzettend herkenbaar! Heel wat dekens zijn halverwege geëindigd, uitgehaald of als kussen beland 🙈 Gelukkig was deze deken met een dikke haaknaald haha 🙈 Ga dit jaar wel de uitdaging aan om de Complications CAL te haken. Ik ga mijn best doen en hoop dat deze deken cq CAL niet in een hoekje van de kast zal belanden 🙈

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 1. Hey Sharina,
  Wat een mooie deken. Heerlijk simpel en heerlijk dik en zacht lijk me. Ik haak heel graag dekens, kan wel zijn dat de deken een tijd in de kast verdwijnt en later weer opgepakt wordt. Ik heb ondertussen 4 dekens gehaakt in mijn haakjaren. En ik ben nog bezig met meerdere hahaha.
  Fijne avond Sharina.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel voor je lieve reactie! 💙 Ja dat herken ik wel! Maar dan komen projecten er vaak niet meer uit 🙈 Vaak duurt een deken project mij veel te lang en met CAL’s weet ik niet wat het is, maar het lijkt wel of ik mijn interesse verlies en de ‘puf’ dan niet meer kan vinden haha! Toch ga ik de uitdaging aan om de Complications CAL te haken! Ik ben benieuwd hihi 🙈
   Wauw 4 dekens! Ben benieuwd wat voor mooie projecten en dekens er nog uit de kast komen bij je! Fijne avond 😘

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

  1. Dankjewel voor je lieve reactie 😘 Ja daarom zwichtte ik ook bij het voorbeeld, love it! Uiteindelijk is ‘ie ongeveer 125 bij 150 cm geworden. Had nog een net iets minder dan een halve bol over, maar anders vond ik de rand te aanwezig worden. Fijne Avond 💙

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s