Nieuws

Haakhelden bezoeken: Knit&knot april 2019

Vrijdagochtend vertrokken we op weg naar Tilburg om de Knit&Knot te bezoeken. Inmiddels is deze beurs voor ons niet meer onbekend, want we hebben al meerdere edities bezocht. Ook dit keer hebben we er weer een ‘dagje uit’ van gemaakt door de beurs te combineren met een bezoek aan Textielstad. We vertellen je graag meer over!

Dit keer vond de Knit&Knot plaats op donderdag tot en met zaterdag. Toen we ’s ochtends langs de Koepelhal reden, stond er al een flinke rij bij de ingang. Eenmaal binnen viel de drukte ons heel erg mee.

Ook dit keer waren er weer een aantal vaste namen zoals Huisje van Katoen, Caro’s Atelier, Stip&Haak, ’t Trendje en Atelier Bontia-Loka. Ook zagen we enkele nieuwe gezichten in Tilburg. nieuw gezicht: Marrôt Design. Wij hadden haar ontmoet op de beurs in Zwolle en ook nu hebben we even gezellig gekletst.

Ook hebben we Holland Creatief ontmoet. Ze heeft een soort kraam op wielen wat er ontzettend huiselijk en knus uitziet. Ze had diverse garens bij, maar ook prachtige zelfgemaakte steekmarkeerders en kettingen. Zo leuk!

Vrolijke en gekleurde paastakken bij de ingang van de Knit&Knot!

Voor het goede doel

Ook kwamen we Loes van Freubelweb tegen. Zij had een stand ter promotie van onder andere het boek ‘Pasen en lente haaksels’. Al eerder kwam er een kersteditie uit in samenwerking met de Esther Vergeer Foundation. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen met een lichamelijke beperking terecht kunnen bij een ‘gewone’ sportclub. In de stand werden de boeken verkocht, workshops gehouden en ook de gehaakte knuffels werden verkocht.

Zoals we schreven, viel de drukte ons ontzettend mee. We hebben edities gehad waarbij je in de rij stond om bij een stand te kijken. Dat was dit keer niet zo. Je kon prima rondlopen en overal kijken.

Qua aankopen zijn we niet helemaal los gegaan, haha! We kochten twee boeken: ‘Geometrische motieven’ van Joke Decorte en ‘Zoomigurmi 8’. Uiteraard gingen er ook weer klossen Brabante mee naar huis en kocht Sharina het nieuwe Metropolis garen van Scheepjes voor een sjaal.

Een nieuwe, maar oude hobby?

Al langere tijd hebben we het erover om te gaan naaien. Vroeger heeft Monique dat heel veel gedaan en bij Sharina kriebelt het om het te gaan leren. Deze editie stond er ook een stand van Knipmode. Ze hadden heel veel oudere edities bij zich waar je lekker in kon bladeren. Uiteindelijk hebben we drie uitgaves van vorig jaar meegenomen.

Het stond al in de planning om het bezoek aan de Knit&Knot te combineren met een bezoek aan Textielstad. Dit is een enorm grote stoffenwinkel verderop in Tilburg. Als je van naaien houdt, kunnen wij deze winkel echt aanraden. Je weet niet wat je ziet!

Enorm groot assortiment

Achterin de winkel hebben ze ook diverse garens van onder andere Lang Yarns. Na ons bezoek aan de beurs hebben we dat hoekje overgeslagen, haha! Naast tafels vol stofjes hebben ze ook alle andere benodigdheden. Boeken, naalden, elastiek, lint, bandjes en ga zo maar door. De borden boven de tafels, zorgen voor veel overzicht.

Daarnaast zijn er de ‘trendtafels’ in het midden. Hierop zijn verschillende soorten stoffen gesorteerd op kleur. Ook hier hebben we ons wel enige tijd kunnen vermaken, haha! Kortom: een zeer geslaagde en gezellige dag 🤗


Heb jij de Knit&Knot bezocht? We horen graag wat jij van deze editie vond. We zouden het erg leuk vinden als je het met ons deelt in de reacties hieronder! 😘

Lieve groetjes,

Sharina & Monique

P.S. De vorige editie van de Knit&Knot heeft Sharina haar vlogcamera meegenomen. Wil je deze video nog terugzien? Klik dan hier!

Advertentie

4 gedachten over “Haakhelden bezoeken: Knit&knot april 2019”

 1. wat leuk om te lezen Sharina! ik kon zelf helaas niet naar de beurs vanwege de verbouwing van ons huis maar ik heb het echt gemist en ik had natuurlijk zelf ook graag even bij Freubelweb langs gegaan! ben benieuwd of jullie de plannen om te naaien verder uit gaan werken! liefs esther x

  Like

  1. Hi Esther,
   Dankjewel! Je hebt weer een prachtig ontwerp geleverd in het boekje 😍 Jammer dat je er niet heen kon gaan, maar wel begrijpelijk met de verbouwing. Gelukkig is het in oktober weer! 😊 Ik wil het graag leren dus we gaan er gewoon voor. Eerst ook de tijd vinden met alle hobby’s haha! 😂
   Fijne avond!

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s