Inspiratie

Zes gratis haakpatronen voor de zomer

De afgelopen tijd hebben we al een aantal hele warme dagen gehad en er zullen er vast nog meer komen. Wat haak je op zulke dagen of wat neem je mee op vakantie? Wij hebben weer haakpatronen verzameld waarvan wij denken dat ze ideaal zijn voor in de zomer of voor op vakantie. 

inspiratie haken haakhelden

Zit je klaar voor nieuwe inspiratie? Elke afbeelding is een directe link naar het patroon, maar ook in de tekst staan steeds de linkjes vermeld.

Pannenlap Spiki van Huisje van Katoen

Bron: Huisje van Katoen

Wij vinden pannenlappen ideaal tijdens de warmere dagen. Het zijn kleine projecten die niet liggen te ‘zweten’ op je schoot als het dertig graden is. Deze variant van Huisje van Katoen kun je ook nog eens tomeloos haken als je de herhaling doorhebt.

Klik op de afbeelding of op DEZE LINK om naar het patroon te gaan!

 

Rammelaar vosje van SugarySweetDesign

Bron: SugarySweetDesign

SugarySweetDesign heeft super schattige amigurumi’s. Op haar website vind je bij ‘gratis patronen’ van verschillen lieve diertjes een gratis patroon voor de rammelaar. Hoe leuk! Dit vosje is het nieuwste gratis patroon. Door de verschillende onderdelen neem je het makkelijk mee, maar haak je het ook fijn weg in de zon.

Klik op de afbeelding of op DEZE LINK om naar het patroon te gaan! Je komt dan op een overzichtpagina van alle gratis haakpatronen. Je kunt op ‘Download’ klikken om de PDF-versie van het patroon te downloaden.

 

Kussen ‘The Cloud Cather’ van The Guy With The Hook

Bron: The Guy With The Hook

Van het Scheepjes garen ‘Skies’ heeft Mark, de creatieveling achter The Guy With The Hook, dit prachtige kussen gemaakt. Super leuk voor in de tuin, maar ook de bank zal ‘ie zeker niet misstaan. Het kussen bestaat uit twee delen en heeft een luchtig, ietwat opengewerkt, motief.

Klik op de afbeelding of op DEZE LINK om naar het patroon te gaan! Als je iets naar beneden scrollt, vind je ook het Nederlandse patroon.

 

Summer Swirl Bag van Liza Veenendaal (CraftKitchen)

Bron: CraftKitchen/ Liza Veenendaal

Een tas mocht zeker in dit lijstje niet ontbreken. Voor CraftKitchen heeft Liza Veenendaal in 2017 deze Summer Swirl bag ontworpen. Super leuk als ‘ie klaar is om je strand- of zwemspullen in mee te nemen. Het Durable Cosy garen bestaat uit acryl en katoen een haakt dus in zomer ook lekker weg.

Klik op de afbeelding of op DEZE LINK om naar het patroon te gaan! Ze heeft ook een kleinere variant ontworpen. Leuk als klein tasje of voor de kids natuurlijk. Het patroon voor de mini swirl tas vind je HIER.

 

Ripple toilettas van Tine Sommer Hansen (Hobbii)

Bron: Hobbii / Tine Sommer Hansen

De Ripple toilettas is een leuk tussendoor project, maar ook super handig om spulletjes mee te nemen op vakantie! Het tasje is gehaakt met drie bollen Rainbow Cotton 8/4. Dit garen is geschikt voor naalden 2,5 tot 3,5 mm.

Klik op de afbeelding of op DEZE LINK om naar het patroon te gaan! Klik op ‘Download het patroon’ voor de PDF-versie.

 

Melty the Ice Cream Cone van Spin a Yarn Crochet (Engels)

Bron: Spin a Yarn Crochet

Bij de zomer hoort ijs! En bij dit lijstje met haakprojecten voor de zomer mag een gehaakt ijsje natuurlijk niet ontbreken. Er zijn tal van gehaakte ijsjes te vinden op het wereldwijde web, maar deze zijn toch wel super schattig!

Klik op de afbeelding of op DEZE LINK om naar het patroon te gaan! Het gratis patroon staat volledig uitgeschreven in een blogbericht op de website van Spin a Yarn Crochet. 

 


Wat ga jij deze zomer haken of heb je al gehaakt? Misschien heb jij nog een super leuke haaktip voor een zomers project. Deel zeker je creatie of een link naar het patroon in de reacties hieronder! 😊

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina & Haakheld Monique

Advertentie

4 gedachten over “Zes gratis haakpatronen voor de zomer”

  1. Dat zijn leuke projectjes voor de zomer.
    De steek van het toilettasje ga ik binnenkort even bekijken.

    Lieve groetjes, Arja

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s