Nieuws

Haakheld bezoekt: Happy Crafts Haarlem

De laatste maanden is Happy Crafts steeds bekender geworden. Ze hebben twee stenen winkels: in Haarlem en een in Zwolle. Maar daarnaast hebben ze sinds kort ook een webshop. Haakheld Sharina besloot afgelopen juli Happy Crafts Haarlem te bezoeken en neemt je graag mee met haar bezoek!

Dit bezoekje stond al redelijk lang op mijn planning. Ik ontmoette Rachel, eigenaresse van de Haarlemse vestiging, in februari op de Haakextravaganza en wilde sindsdien al langsgaan. En afgelopen zomer was het zover! Tijdens mijn ‘zomervakantie’ in juli stapten mijn man en ik in de auto richting Haarlem.

Op het eerste gezicht lijkt de winkel niet mega groot…tot je binnenkomt, haha! Happy Crafts zit echt in zo’n oud pandje dat misschien niet heel breed lijkt, maar wel ontzettend lang is. En al die meters zijn gevuld met kasten vol garens!

Het assortiment van garenmerken is behoorlijk groot. Scheepjes, Bobbiny, MyBoshi, Schachenmayr, Durable, LANG Yarns en Wooladdicts. Natuurlijk waren er niet alle lijnen van alle merken, maar er was meer dan genoeg om uit te kiezen!

De winkel oogt heel rustig en totaal niet rommelig. Dat vind ik echt een enorme pre. De kasten zijn heel strak gevuld op kleur en de projecten zijn goed verspreid. Hierdoor werd ik echt geïnspireerd door de projecten, de kleuren en natuurlijk de garens.

Daarnaast is het ook super gezellig ingericht. In het midden is er nog een knus zithoekje bij een open haard. Daar staat ook een kast vol boeken. Je kunt dus even rustig bladeren in de boeken. Of in mijn geval: mijn man kon rustig zitten terwijl ik door de winkel liep, haha!

Boven de kassa is deze illustratie op de muur te zien van een breiend schaapje! Er is ook een gehaakte variant van gemaakt die Rachel op de Haakextravaganza had laten zien.

Als je doorloopt, kom je in het laatste gedeelte van de winkel. Ook hier is de inrichting weer fantastisch! Aan de rechterkant vind je voornamelijk Scheepjes garens. Aan de linkerkant hangt de wand vol met de kinder- en baby accessoires van Durable zoals bijtfiguren, piepers en kralen.

En dan moet je kiezen wat je mee wilt nemen.Ik denk dat ik wel twintig keer op en neer gelopen ben op te kijken en kiezen uit al dat moois. Stiekem hoopte ik hun gehaakte schaap, die je als illustratie op de muur zag, als pakket te kunnen kopen. Helaas was die toen nog niet beschikbaar, maar die staat nog zeker op mijn verlanglijstje!

Uiteindelijk heb ik drie bolletjes Scheepjes Sunkissed in een grijze kleur meegenomen. We hadden nieuwe meubels uitgekozen en er moesten dus nieuwe onderzetters komen! Daarnaast kocht ik ook van Clover stopnaalden met een gebogen punt en pompommakers. Tot slot nam ik ook piepers uit de Durable collectie mee. Ik heb mij dus nog ingehouden, haha!

Happy Crafts Haarlem bezoeken?

De winkel is gevestigd in het centrum van Haarlem aan de Schagchelstraat 39. Klik hier voor actuele openingstijden en contactinformatie van de Haarlemse winkel. De Happy Crafts webshop vind je door hier te klikken.


Heb jij Happy Crafts al een keer bezocht in Haarlem of Zwolle? En zo ja, hoe heb jij de winkel(s) ervaren? Laat hieronder een reactie achter, want ben super benieuwd naar jouw ervaring! 🤗

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “Haakheld bezoekt: Happy Crafts Haarlem”

  1. Ik heb deze winkel pas ontdekt en wat een verademing! Modern en strak ingericht en een bijzonder aardige dame die mij hielp. Ik ga hier zeker voortaan mijn wol kopen, een aanwinst voor Haarlem en omstreken!

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s