Nieuws

Haakfeest Sunny Designs

Afgelopen zaterdag was het haakfeest van Ingrid (Sunny Designs) in Marknesse. We zaten bij wolwinkel ’t Voorpand aan het water. Een prachtig uitzicht, mooie bollen garens en veertig mede-haaksters. Klinkt top toch? We mochten in een goed schijnend zonnetje aan de slag met Fonty Ambiance en een haakpatroon van Ingrid. In dit blog vertellen we meer over het feestje en laten we ook nog wat foto’s zien!

Na bijna twee uur rijden kwamen we zaterdag aan bij wolwinkel ’t Voorpand in Marknesse. Het weer was fantastisch en we konden daarom ook in de tuin aan het water plaatsnemen. Het was letterlijk ‘sunny’ op het feestje van Sunny Designs. Wat een geluk in september!

Die manden vol met bollen Fonty Ambiance

Het feest werd geopend door Ingrid zelf natuurlijk, maar ook Bert Noorderijk kreeg het woord. Hij was de enige man in ons gezelschap. Hij is ‘agent’ van de wolmerken Borgo de Pazzi, Fonty en Lamana. Hij is dus  de contactpersoon voor winkeliers hier in Nederland en de garenproducent.

Veertig dames met dezelfde hobby stil krijgen is al een hele prestatie. Iedereen luisterde aandachtig naar het verhaal van Bert.

Bert vertelde ook meer over het garen wat hij voor deze middag beschikbaar had gesteld: Fonty Ambiance. Dit is een natuurlijk garen bestaande uit honderd procent wol. We mochten allemaal drie bollen uitkiezen voor de Ipadhoes.

De fonty bollen van Haakheld Sharina

 

De drie bollen die Haakheld Monique had uitgekozen

Het patroon en de tunische haaknaald lagen al klaar op tafel. Je hoefde je dus echt niet te vervelen. Onze ervaring leert dat wij altijd meer aan het praten dan aan het haken zijn, omdat het zo gezellig is. Haha!

Ook kon je uitleg krijgen over het tunsich haken en de breitechnieken fair isle en entrelac. Daarnaast was de winkel geopend. Je kwam dus ogen en handen tekort, haha!

Tijdens een haakfeest ontmoet je allerlei mede haaksters. Je deelt allemaal dezelfde hobby (en verslaving). Vaak ‘ken’ je de mensen van Instagram, maar tijdens zo’n evenement ontmoet je iemand in het echt. Dan zie je het gezicht achter de prachtige foto’s van haakwerkjes. Daarnaast krijg je altijd enorm veel inspiratie van anderen. Dat maakt, wat ons betreft, haakfeestjes altijd zo leuk.

Als kers op de taart werden we ook allemaal flink verwend. We kregen een mega goodiebag met onder andere Borgo de Pazzi garens en een leren label van De Haakfabriek. Dit label was speciaal gemaakt voor op de Ipadhoes. Je kunt dus wel stellen dat het een topdag was!

Ben jij weleens naar een haakfeest bent geweest en wat zijn jouw ervaringen hiermee? We zouden het super leuk vinden als je het ons hieronder in de reacties laat weten! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina en Haakheld Monique

Advertentie

13 gedachten over “Haakfeest Sunny Designs”

  1. Hoi Maartje,
   Ja we waren echt een stel bofbipsen bij elkaar! Echt getroffen met het weer.
   Haakfeestje zijn absoluut leuk! Er zijn ook verschillende waar je jezelf kunt aanmelden. Ook is er in de zomermaanden een haak cruise door de grachten van Delft. Staat nog steeds op ons lijstje om te doen. Wellicht heb je wat aan deze tips en bezoek je binnenkort zelf een tof haakfeestje! 😄
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s