Over de Haakhelden

Wat leuk dat je meer over ons te weten wilt komen! Wij zijn moeder Monique en dochter Sharina Helderop. In 2014 hebben wij de haaknaald opgepakt en waren gelijk verslaafd. Een jaar later borrelde het idee om een blog te starten. Maar hoe noem je je website dan? Uiteindelijk zijn we uitgekomen op Haakhelden en dat is een verwijzing naar onze achternaam Helderop. 

Wij zijn begonnen met bloggen, omdat wij onze passie met het wereldwijde web wilden delen. Inmiddels is er een hoop veranderd op deze site, maar het belangrijkste ben jij, onze lezer. Ons doel is altijd geweest om jou te informeren over haken. Van boeklanceringen tot beurzen en van garentips tot de nieuwste Crochet Alongs (CAL’s). Uiteraard delen we ook graag met welk project wij zelf bezig zijn. Dit soort blogs kun je vinden hebben wij de naam gegeven ‘Bezige vingers’. Nieuwe blogs komen op maandag online! Volg onze Facebookpagina om geen bericht te missen.

Naast deze website zijn wij op verschillende sociale media te vinden. Wij zouden het leuk vinden als jij daar aanhaakt! Wij zijn allebei te vinden op Instagram. Je kunt ons vinden op:

 • @haakheldsharina
 • @haakheldmonqiue

Verder hebben we ook een Facebookpagina waar we alle nieuwe blogs en andere updates plaatsen!

Bedankt voor het rondsnuffelen op onze site! Voor vragen, suggesties en/of tips kun je mailen naar: haakhelden@gmail.com. Wij proberen jouw mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Lieve groetjes,

profielfoto

Advertentie

12 gedachten over “Over de Haakhelden”

 1. Goedemiddag haak dames, ik zag een mooie foto van de herfst driehoekige omslagdoek. Volgens mij zou ik dat wel kunnen haken. Helaas lukt het mij niet om het patroon te vinden. De link klopt niet. Wilt u mij het patroon toesturen? Of de link wijzigen. Bij voorbaat dank.

  Like

 2. Ik haak een schoudertasje en sluit dit met een “klepje” met een knoopsgat. Dit klepje krult. Hoe kan ik dit vermijden? Mvg.

  Like

  1. Hi Martine,
   Dat is lastig te zeggen. Het kan aan veel verschillende dingen liggen, van te kleine haaknaald tot de steek. Je zou het klepje kunnen omhaken met een kreeftsteek. Je kan proberen het klepje te blocken. Maar dit zijn enkele algemene tips, want ik weet verder niks over het tasje, de steek, haaknaald e.d.. Ik zou kijken of de ontwerper van het patroon dit ook had en daar contact mee opnemen.

   Succes!

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 3. Beste sharina en Monique

  Is het mogelijk via jullie een kopie van het patroon van de olifantkop uit simlicity 2018 nr 4 te kopen?
  Mijn schoondochter heeft sinds 2 maanden leren haken. Begon simpel en nu maakt ze inmiddels prachtige dieren. Ze is helemaal verslingerd aan het haken:)
  Op pinterest kwam ze een foto van de olifantkop tegen. En was er helemaal weg van Helaas is dit nummer niet meer verkrijgbaar.
  Graag zou ik haar hiermee willen verrassen.

  Met hartelijke groet,
  Aartje v Kreel

  Like

  1. Hi Aartje,
   Het klopt, deze heeft in de Simply haken gestaan. Een kopie verzenden of verkopen is vanwege copyright niet mogelijk. Wij beheren namelijk geen rechter oid en schrijven uit haakenthousime over dit blad. Maar we krijgen veel vraag met name over deze olifant dat ik toen eens verder ben gaan zoeken. Helaas is het Nederlandse magazine niet meer te koop. Maar ik had toen gevonden dat de ontwerpster het patroon los verkoopt! Hier is het linkje naar haar Ravelry pagina waar je hem kunt aanschaffen in het Engels: https://www.ravelry.com/patterns/library/beaded-elephant-head

   Alvast veel haakplezier voor je schoondochter! 🤗

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 4. ik wou graag de patroon van rudy the reindeer maar dan in het nederlands die patroon is gratis maar ik kan hem niet in nederlands krijgen weten jullie hoe het moet al vast bedank

  Like

   1. Hi Agnes,

    Ik heb je reactie openbaar gezet op deze pagina. Maar om snel reactie te krijgen, zou ik adviseren je oproep in een Facebook groep te plaatsen. Er zijn vele groepen met betrekking tot haken zoals: Dutch Crochet Talent, Gezellig Handwerken, Haak maar aan en bijvoorbeeld Haken voor beginners en gevorderden. Waarschijnlijk vind je dan heel snel iemand die je kan helpen! Op YouTube zijn veel duidelijke video’s te vinden van bijvoorbeeld Vonne’s creaties en Renske Creatief. Succes, maar bovenal veel haakplezier!

    Lieve groetjes,
    Haakheld Sharina

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s