Bezige vingers

De bezige vingers Monique #72 – Pyamazak schaapje

Op deze tropische maandag is het binnen goed toeven achter mijn laptop 🙂 En wil ik jullie in deze ‘Bezige vingers van Monique’ vertellen over deze schattige schaapjes pyama zak uit het boek Amigurumi & More van Tessa van Riet-Ernst.

Het boek Amigurumi & More was één van onze eerste haakboeken in de inmiddels zeer uitgebreide collectie van de Haakhelden haha. Ik had zelf net weer het haken opgepakt en wilde graag een kip haken. Kip Hendrika, uit dit boek, was dus ooit mijn eerste amigurumi. Het is inmiddels alweer heel wat jaartjes geleden, maar heb hem nog steeds!

Pyama zak

Deze opbergzak voor pyamaatje of voor meiden de nachthemdjes was altijd al iets wat ik altijd nog graag wilde haken. Elk jaar haken we iets voor Noa , het dochtertje dochter van onze nagelstyliste waar ik al zo lang over de vloer kom, dat het bijna een beetje als familie voelt haha! Daar naast heb ik zelf niet zoveel hele kleintjes in de familie dus eindelijk dan ook een goede reden om met roze aan de slag te gaan. De steekmarkeerder in de vorm van een dromenvanger was erg toepasselijk bij dit project. Ik kocht deze tijdens de Knit en Knot beurs in Tilburg bij Hollands Creatief.

Het garen

In mijn wolletjes voorraad kwam ik het garen Pingo Dream tegen. Wat ik persoonlijk heerlijk garen vind om mee te haken en een zachte uitstraling heeft, evenals het cosy garen.  De samen stelling is 80% acryl en 20% polyamide. De aanbevolen haaknaald van Pingo is 7 – 8 mm., maar ik heb haaknaald 6 mm. gebruikt omdat ik toch een beetje stevigheid wilde en ik vrij los haak. Het schaapje is gehaakt met Durable Cosy haaknaald 4,5 mm.

  • Pingo Dream kleurnummer: Petale 039571 1149001 – drie bollen
  • Durable Cosy kleurnummer: 326 Ivoor                       – één bol

Ruim formaat

Het leuke is dat, terwijl ik thuis al een tijdje met dit project bezig was, wij Tessa tegen kwamen op de speciale dag mbt Pre summer Cal in Stolwijk bij CuteDutch. Ze vond het erg leuk te horen dat ik er mee bezig was. Inmiddels heb ik vandaag ook het resultaat gedeeld op mijn Instagram en daar waren ook meerdere dames die deze opbergzak gehaakt hadden. Zó leuk dan om te horen! Doordat deze opbergzak een wat ruimer formaat is, heeft ze er ook best nog even plezier van.

Resultaat

Ik was zelf erg blij & enthousiast over het resultaat. Die oogjes en het strikje maken het dan ook weer af vinden jullie niet? Nou kan ik zelf altijd wel blij zijn, maar of Noa dat ook was? De kleine meid zat op school toen ik er was. Maar we kregen natuurlijk een foto opgestuurd die voor zich spreekt..toch. Ze heeft een nieuw bed gekregen, dus met het schaapje, Noa én dromen komt het wel vast goed haha!

Heb jij wel dit of één van andere mooie projecten gemaakt van Tessa?I k zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

 

 

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s