Nieuws

De grote wolletjesverhuizing

Een aantal weken geleden liet Haakheld Sharina verschillende dozen vol met haar wolletjes zien. Dit keer de grote ontknoping: de huidige indeling van de kast. Plank voor plank neemt ze jullie mee.  

Toen we net de eerste dagen in het nieuwe huis waren, pakte ik telkens mijn projecten en bollen uit de plastic bakken. Maar na een week was ik dit zo zat! In mijn hobby/werkkamer stond mijn zwartbruine billykast te wachten op zijn bolletjes. Spontaan besloot ik op een late vrijdagavond ‘even’ de kast te gaan indelen.

Ik kan jullie vertellen dat het eerst een enorme puinhoop was. Echt elke vierkante meter was bedekt met bolletjes. Maar men zegt altijd: het moet eerst warren, wil het reeën. Oftewel: het moet eerst een rotzooi zijn voor het netjes is. Nou dat klopt. Het is zeker nog niet de mooiste en meeste nette indeling, maar voor nu ben ik er tevreden mee.

Ik neem jullie hieronder plank voor plank mee en vertel ook wat over de bollen die er liggen. Het is dus ook een beetje een inkijk in mijn (behoorlijk grote) verzameling garens, oeps! De foto’s laten wat te wensen over. De kast is enorm donker en staat tegenover een raam waar enorm veel licht door komt. Dat blijkt niet de beste combinatie voor mooie foto’s helaas :(. Hopelijk lees je alsnog met plezier dit bericht!

Plank 1: de korte termijn bollen

De bovenste plank ziet er onwijs rommelig uit. Echt verschrikkelijk, maar voor nu heb ik het geaccepteerd. Er liggen allemaal garens waar ik op korte termijn ‘iets’ mee wil doen. Zo ligt er nog een prachtige bol Caron Simply Soft. Dat is een prachtig zacht acrylgaren dat er door de glans lijkt op een katoenen draad. Deze donkerblauwe bol krijgt nog een goede bestemming, maar met twee andere caron bollen ben ik bezig.

Ook liggen er vier bollen Amore 115 van Borgo de Pazzi, diverse garens van Yarn and Colours, het sponsgaren van Rico en nog meer prachtige bollen. Ook nieuwe garens krijgen daar een plaatsje zolang er plek is, haha! Laten we verder gaan naar de tweede plank.

Plank 2: katoen

Hier liggen alle katoenen garen voor naald 2,5 tot 3 mm. Qua merken ligt er echt van alles en nog wat. Phildar coton 3, Katia Capri, Scheepjes Catona, Schachenmayr Cantania, ByClaire katoen, Yarn and Colors en Mr. Cey katoen. Over het algemeen gebruik ik deze garens door elkaar, maar soms vind ik het ene merk net iets meer geschikt voor een bepaald project. Dat kan dan bijvoorbeeld liggen aan de soepelheid, stevigheid, zachtheid en de glans. Ik heb in ieder geval een enorme keus aan kleuren.

Er zit ook zeker een systeem in. Vooraan ligt blauw, wit, grijs en zwart. Dat zijn garens die ik relatief vaak gebruik. De stapel daarachter bestaat uit alle andere kleuren. Die bollen had ik in een soort kleurverloop gelegd, maar toen ik laatst een bolletje moest hebben, gooide ik weer een deel in de war, haha! Ik moet dus voor deze plank nog een perfecte oplossing hebben, maar ik kan in ieder geval vinden wat ik nodig heb.

Plank 3: materialen en fluffy

Op de derde plank liggen aan de linkerkant alle pluizige garens die ik heb: Scheepjes Sweetheart en Softy. Daarnaast heb ik een koffertje staan met allerlei veiligheidsoogjes, rammelkralen, bijtringen piepers, Haaheldenknoopjes en stoffen labels.

Aan de rechterkant is het wat minder netjes. Daar staat een pot met restjes en nog veen behaakte tasjes. Daarin zitten vooral labels en overige applicaties van De Haakfabriek, maar ook enkele bijtringen. Helemaal rechts staat er nog een tasje met andere haakgerelateerde spullen zoals anti-slip vloeistof, flesjes eucalan, een schriftje met wat notities en lege projectbags.

Plank 4 en 5: de alleenstaande bollen

Op deze planken liggen ook allerlei soorten garens. Er liggen diverse verloopgarens, dikker katoen en langlopende projecten. Ook alle glittergarens hebben rechts onderin de kast een eigen plekje. Ik koop bijvoorbeeld vaak extra bollen voor de zekerheid. Een bol meer, is tenslotte een zorg minder. Als ze dan over zijn, gaan ze liggen zweven. Op deze planken liggen dus ook de alleenstaande bollen. Er liggen bijvoorbeeld diverse bollen ByClaire Softmix van diverse projecten. Ook heb ik nog wat Stonewashed XL dat overbleef. Tot slot heb ik hier ook garen gelegd die ik had gekocht voor een project, maar uiteindelijk niet het juiste effect gaven.

Veranderen

Het is echt een enorme verzameling, maar ik krijg zoveel inspiratie uit al die bolletjes. Er ontstaan altijd wel ideeën voor nieuwe projecten als ik in de kast kijk. Zoals ik al zei, ben ik nog niet helemaal tevreden. Vooral de eerste plank bevalt mij nog niet. In het vorige huis veranderde de indeling bijna elke maand dus het zal vast en zeker ook hier nog gaan veranderen, haha!

Waar bewaar jij je voorraad garens?

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina 


Advertentie

4 gedachten over “De grote wolletjesverhuizing”

 1. Hey Sharina,
  Het ziet er allemaal weer netjes uit hoor. Heerlijk. Ik bewaar mijn bollen in grote plastic bakken van de ikea, bovenop mijn kledingkasten haha.
  Fijn weekend alvast.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s