Inspiratie

Gratis haakpatronen voor de Kerst

De zon gaat steeds vroeger onder. Niets is dan lekkerder om met een haakwerkje op de bank te kruipen. Daarom hebben wij gratis Nederlandse patronen verzameld voor de Kerst. Veel haakplezier!

Bron: De Haakfabriek
Bron: De Haakfabriek

1. Sneeuwvlokjes slinger

De Haakfabriek heeft een slinger van sneeuwvlokjes ontworpen. Erg leuk als decoratie in huis of voor in de kerstboom! Het patroon is te vinden op haar blog (of klik HIER).

 

Bron: Jip by Jan

2. Kerstgnoom

Van Craftkitchen kreeg Jip by Jan de uitdaging om iets te haken voor de Kerst. Deze onwijs schattige gnoom is hieruit voortgekomen. Dit jaar zien we veel van dit soort poppetjes in zowel de haakwereld als in de winkels. Wil jij deze gnoom haken? Klik dan HIER voor het gratis patroon.

 

Bron: Wolplein.nl

3. Gehaakte letters

Wolplein heeft de afgelopen jaren al heel veel leuke Kerstpatronen ontworpen. Ze hebben dit jaar een handig overzicht gemaakt van allerlei eerdere patronen. Maar wat vind je van deze XMAS-letters? Het is een wat groter project, maar wij waren enorm enthousiast en wilden het patroon daarom absoluut delen! Klik HIER voor het patroon van de letters.

Bron: mijn eigen plekkie
Bron: mijn eigen plekkie

4. Rendierhanger

Hoe schattig is dit rendiertje? Mijn eigen plekkie heeft ‘m ontworpen en hing het rendier in een ster, maar het hoofd is natuurlijk ook leuk als hanger in de boom! Het patroon is te vinden op haar blog (of klik HIER).

 

Bron: Ellebel
Bron: Ellebel

5. Kleurige kerstboom

Ook dit patroon van Ellebel is een klassieker. Elk jaar zien wij ‘m weer voorbij komen. Het kerstboompje is echt té leuk in drie verschillende kleuren en de knoopjes. Maar dat kun je natuurlijk zelf bepalen. Het patroon is te vinden op haar blog (of klik HIER).

Bron: Echtstudio
Bron: Echtstudio

6. Sparkle tafelloper

Echtstudio heeft het patroon van oma’s sprei (ook een gratis patroon) omgetoverd tot een tafelloper voor tijdens het kerstdiner. Met ByClaire sparkle haak je een deel van het patroon. Jouw tafel schittert dan sowieso tijdens de feestdagen. Het patroon van Oma’s sprei is gratis en de aanpassingen voor de tafelloper kun je HIER vinden.

Bron: Haak In
Bron: InHaken/Mrs.Hooked

7. Kerstboomprikker

Mrs. Hooked heeft verschillende gratis kerstpatronen, maar deze kerstboomprikker vonden wij toch wel heel erg origineel. Niet alleen leuk op cadeautjes, maar ook voor op tafel. InHaken laat zelf in het patroon al vele mogelijkheden zien. Bekijk het patroon op de website van InHaken (klik HIER).

Heb jij al iets gehaakt voor de Kerst? Laat het ons weten in de reacties!

Groetjes,

Advertentie

2 gedachten over “Gratis haakpatronen voor de Kerst”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s