Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #46 – Rammelend schildpadje

Deze keer laat Sharina haar werkje zien: een rammelend schildpadje ! Al zeker een jaar geleden zag ik deze schildpad voorbij komen op Pinterest. Ik heb er toen nooit een patroon van kunnen vinden. Super jammer, want ik wilde ‘m graag haken. Maar (uit)eindelijk is diezelfde schildpad er nu toch gekomen! 

Zo’n vijf weken geleden zat ik te scrollen op Facebook en zag ik ineens datzelfde schildpadje. Dit keer met een Nederlands patroon erbij! Je kunt je voorstellen hoe blij ik was. Ik rende zowat naar mijn wolletjeskast om kleuren te kiezen.

Kleuren en materiaal

Ik wilde sowieso een groene schildpad haken. Het is dan, naar mijn mening, gelijk een geschikt kraam- of verjaardagscadeau voor zowel een jongetje als een meisje. In het buikje heb ik een kleine rammelkraal gestopt en ik haakte het beestje met naald 2 mm. Hieronder zal ik even alle kleuren noemen:

 • Schachenmayr Catania 212 (donker groen)
 • Schachenmayr Catania 392 (lichtgroen)
 • Schachenmayr Catania 130 (crème/gebroken wit)
 • Restje zwart van Phildar Coton 3

Gratis haakpatroon

Het patroon is gratis beschikbaar op de website van Søstrene Grene. Ze hebben meer haakpatronen waaronder een konijnen rammelaar. Ik kende de winkel wel qua naam, maar was er ook nog nooit geweest. Toevallig kwam ik twee weken geleden een vestiging tegen in Den Bosch. Dus ik MOEST natuurlijk naar binnen, haha! Wat een geweldige winkel. Ik nam verschillende dingen mee, maar uiteraard gingen er ook twee bolletjes katoen mee. Daar wil ik dus die konijnen rammelaar (ook een gratis patroon) van maken. Terug naar de schildpad en het patroon, want ik dwaal erg af. Oeps!

Het is eigenlijk een vrij makkelijk patroon. Toch was de vertaling niet altijd even optimaal. Gelukkig stond bij het Nederlandse patroon ook een link naar de Deense ontwerpster Vibemai. Zij heeft een Deense en Engelse vertaling van het patroon op haar blog. Dat hielp enorm waardoor ik lekker kon verder haken in plaats van patronen uit te vogelen.

In elkaar zetten

Het in elkaar zetten was bij dit project toch net even wat anders dan ‘normaal’. Tijdens het haken van de buik laat je vijf ‘gaten’ over. De pootjes en de staart steek je in die openingen. Daardoor kun je de onderdelen aan de binnenkant vastzetten en is het niet erg als er één steekje niet zo mooi zit. Niemand ziet de binnenkant tenslotte, haha! Alleen het hoofdje en de oogjes naai je op de ‘normale amigurumi manier’ vast.

Is het geen schatje? Ik vind ‘m onwijs lief geworden. Wat ik ermee ga doen weet ik nog niet. Voorlopig ga ik er zelf nog even naar kijken, haha!

—-

Kende jij de Søstrene Grene al en zo ja, wat vind je van de winkel? Ik vind het leuk als je aan mij laat weten in de reacties hieronder 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina 

Advertentie

6 gedachten over “De bezige vingers Sharina #46 – Rammelend schildpadje”

 1. Ik ben ook bezig met dit patroon. Ik kom uit op idd 5 gaten…. maar van het hoofd dus geen gat.terwijl het wel in de beschrijving staat. Heel onduidelijk

  Like

  1. Hi Monique,
   Ja het Nederlandse patroon is niet altijd even duidelijk. Met de foto’s in het Engelse patroon werd het al een stuk duidelijker. Uiteindelijk heb ik het hoofdje er gewoon opgenaaid dus niet bij een gat. Het eindresultaat is daarentegen wel super leuk 😍 Succes met het patroon en natuurlijk ook veel haakplezier!

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 2. Hoi,
  Ik ben dit schildpadje aan het maken, maar weet niet hoe de eerste ronde van de buik ineen zit.
  Is er iemand die dient kan verduidelijken?

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s