Nieuws

Nieuwe boeken en andere nieuwtjes

Een greep uit het laatste haaknieuws! We hebben weer een aantal nieuwtjes voor jou verzameld. Lees snel verder voor een update over een nieuw tijdschrift, boeken en meer!

De nieuwe ByClaire agenda

Voor 2018 heeft ByClaire een nieuwe agenda uitgebracht. In een eerdere editie stonden verschillende haakprojecten, maar dat is bij deze editie anders. Je kunt de agenda het beste vergelijken met een CAL.

Zelf zegt Claire er op haar blog het volgende over: “De agenda is echt een ‘must – have’ met de prachtige filetdeken die erin staat. Iedere maand een haakpatroon, waar je gedurende die maand er een aantal van haakt.” De deken bestaat dus uit verschillende motieven en wordt gehaakt van het ByClaire cotton. De agenda is op dit moment al verkrijgbaar bij diverse wolwinkels.

Het nieuwe boek van Dendennis

Op de KreaDoe vorig jaar zagen we al de ‘dodocent’. Dit figuurtje komt terug in het nieuwste boek ‘Haken met Dendennis’. De boeken hebben altijd een verhaal rondom alle karakters. Wij verwachten dat dat ook in dit boek terug zal komen. Sterker nog, daar is – volgens ons – ontwerper Dennis al mee bezig.
Hij schrijft namelijk op Facebook: “Dendennis favoriete leraar is niet boos dat Dendennis bijna te laat in zijn les komt. Geluk en ongeluk liggen soms heel dicht bij elkaar. Het ongeluk dat hij een lekke band had en het geluk dat de gelukskat hem zijn fiets leende.” Dat klinkt weer veelbelovend!

Bron: Dendennis

Echtstudio Outlet

Echtstudio opent een speciale outletwinkel een paar huisnummers verderop. Het adres is: Prins Hendrikstraat 113. De afgelopen weken hebben ze garens van diverse merken verzameld en daarmee dus deze winkel ingericht. Handig om te weten: neem genoeg contant geld mee, want je kunt er niet pinnen. De outlet zal elke dinsdag en woensdag open zijn van 15 tot 17 uur.

Het tijdschrift van Lisanne (Draad&Praat)

Onlangs werd bekend dat Lisanne van Draad&Praat de Mysterie CAL haakdeken van de Breiclub heeft ontworpen. Daarnaast bracht ze deze week ook ander gaaf nieuws naar buiten, namelijk: haar eigen tijdschrift ‘Handmade Living’. Het 120 pagina’s tellende blad staat vol met Do It Yourself (DIY) projecten, interieur inspiratie en uiteraard staan er ook haakgerelateerde artikelen in. We kregen via het blog van Lisanne al een tipje van de sluier:

Bron: Draad&Praat

Het tijdschrift ligt nog bij de drukker, maar wordt de tweede week van september verwacht. Je kunt jouw HIER exemplaar bestellen.

Knit & Knot najaarseditie

Op 13, 14 en 15 oktober 2017 staat de Koepelhal in Tilburg weer in het teken van haken, breien, borduren, spinnen, vilten en meer. De beurs zal goed gevuld zijn met deelnemers zoals MadeBYvon, ’t Trendje, Stip&Haak. Elke dag kun je de beurs bezoeken van 10 tot 17 uur en de tickets zijn al verkrijgbaar!

Nieuwe Durable garens

Durable heeft twee nieuwe garens uitgebracht: Chunky en Double four. Laten we beginnen met de eerste. Chunky komt in vijf natuurlijke tinten van crème tot donker bruin op de markt. Het draadje bestaat volledig uit scheerwol en is geschikt voor haaknaalden 9 tot 15 mm. Een bol weegt 100 gram en bevat 70 meter looplengte.

Bron: Durable Yarn

Het tweede garen heet Double four. “De bollen zijn als een zogenoemde pull-skein bol in een lange cilindervorm gewikkeld”, aldus Durable op de website. Het honderd procent katoenen garen is geschikt voor naalden 4,5 tot 5 mm. In totaal zijn er 41 kleuren van de Double four beschikbaar, wow! Op deze kleurkaart kun je ze allemaal bekijken.

Wij zijn heel benieuwd hoe deze garens aanvoelen en hoe ze haken. Als jij er al haakervaring mee hebt, laat het dan zeker aan ons weten via de reacties hieronder! 😀

Lieve groetjes,

De Haakhelden

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s