Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #59 – Flamingo Fleur

Al een hele tijd is deze lieve flamingo klaar, maar Fleur was te verlegen om op de foto te gaan. Eindelijk heb ik, Haakheld Sharina, haar overgehaald om met haar bontgekleurde veren te poseren voor mijn camera. 

Zoals jullie weten ben ik groot fan van de Stip&Haak patronen. Herriet, de ontwerpster, schrijft in mijn ogen hele duidelijke patronen. Ik lees het en ik weet wat ik moet doen. Heel erg fijn! Een hele tijd geleden kocht ik het haakpakket voor flamingo Fleur op het CreaWeekend in Gorinchem.

Fleur is gebaseerd op haar zusje Puk de struisvogel. Dit is een kooppatroon en kun je HIER vinden. Als je dit patroon hebt, kun je alle drie de vogels haken. De aanpassing voor Flamingo Fleur of Ooievaar Vera zijn namelijk gratis te downloaden!

Zoals ik al schreef, heb ik een haakpakket gekocht. Daarin zaten de volgende kleuren Stonewashed:

  • Morganite 834
  • Rhodochrosite 835
  • Moonstone 801
  • Black Onyx 803

Ik denk dat Fleur ongeveer 3 maanden geleden uitvloog en in ons tv-meubel haar plekje vond. Soms kijkt ze wat verdrietig als ik ’s ochtends vertrek naar mijn werk. Awwww! Haar nek heb ik redelijk stevig opgevuld, maar soms heeft ze toch de neiging ietwat te gaan hangen met haar hoofd.

Ik weet dat er veel mensen zijn die er een verfroller in doen voor de stevigheid. Persoonlijk heb ik hier geen ervaring mee en lijkt het mij niet lekker knuffelbaar voor kinderen. Daarnaast haak ik veel knuffels met katoen en is, door mijn vaste hand, het haakwerk ‘stijf’ genoeg.

Voor Fleur heb ik Stonewashed gebruikt van Scheepjes. Dit maakt Fleur lekker knuffelbaar, maar hierdoor heeft ze geen enorme ‘stijve nek’. Ach, niemand wordt blij van een stijve nek toch, haha!

Wat doe jij met jouw gehaakte knuffels? Ik ben erg benieuwd en zou het super leuk vinden als je het me laat weten in de reacties hieronder! 😊

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Sharina #59 – Flamingo Fleur”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s