Bezige vingers

Bezige Vingers Sharina #66 – Mandjes uit YLA box 18

Het thema van YLA box 18 was ‘Does it spark joy’. Een uitspraak van de opruimgoeroe Marie Kondo. De inhoud van de box had dus ook alles te maken met opruimen, namelijk: mandjes! Deze zijn ontworpen door ‘Haak maar aan bij Sas’.

YLA box 18 kwam in oktober uit, maar ik ben toen niet gelijk met dit project begonnen. Ik had nog wat andere dingetjes die eerst af moesten van mezelf. Halverwege december heb ik eindelijk de box er weer bij gepakt. Het garen dat ik ging gebruikten, was Bobbiny Junior 3 mm in de kleur Avocado. Dit is een dik katoenen garen voor haaknaald 6 tot 8 mm. Je kon kiezen hoe je de twee strengen wilde gebruiken: één grote mand of twee kleine mandjes. Ik ben voor de laatste optie gegaan.

Maar eerst: van streng naar bol

In elke streng Bobbiny zit een knoopje in de draad om het begin te markeren. Uit ervaring weet ik dat ik niet zo goed met strengen ben. Daarom heb ik eerst twee bollen gedraaid om er zeker van te zijn dat de boel niet in de war zou raken.

Haaknaald 8 mm zat ook in de box. Dus vol goede moed ben ik gestart. Het garen haakt wat zwaar dus ik kon er geen uren achter elkaar mee haken. Zeker door de gebruikte steken was het wat pittig. Dus ik deed elke keer een of twee toeren en legde het dan weer even weg. Met haaknaald 8 mm is het al met al nog een snel project. Met enkele avonden was het eerste mandje al af.

Uithalen

Ik had nog heel veel garen over van de eerste bol/streng toen ik klaar was met mandje nummer 1. Waarschijnlijk komt dit door mijn vaste hand van haken. Dat vond ik wel zonde, want mijn mandje kon dus nog wat hoger worden. Dus haalde ik de laatste toeren uit tot ik weer bij het middenstuk was. Ik heb nog zeker 5 à 6 toeren meer gehaakt en ook de rand kreeg twee extra toeren. Bij mandje twee heb ik het middenstuk gelijk al hoger gemaakt, haha!

De mandjes

Beide mandjes zijn inmiddels gehaakt. Maar aangezien ze allebei hetzelfde zijn, heb ik er een op de foto gezet, haha! Ik vind het resultaat heel leuk geworden, maar groen is niet echt mijn kleur. Dus ik ga ze cadeau geven! In één mandje zal een plantje komen. Het tweede mandje zal een soort cadeaumandje worden met verschillende kleinere cadeautjes. Je kunt er zo veel kanten mee op en dan vind ik ook zo leuk van dit soort haakwerkjes.

Unboxing terugkijken?

Op ons YouTubekanaal heb ik YLA box 18 uitgepakt. Heb je de video gemist en vind je het leuk om te zien wat er nog meer in de box zat? Kijk hieronder dan de video terug!


Waar gebruik jij gehaakte mandjes voor? Ik ben heel benieuwd! Laat het daarom zeker achter in de reacties hieronder 🤗

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

2 gedachten over “Bezige Vingers Sharina #66 – Mandjes uit YLA box 18”

 1. Ik heb één mand gehaakt van barbante xxl, en dat was heftig werken maar het staat als een huis. Hou niet van die ingezakte dingen, maar dat gaat never niet op voor deze hahaha. Wil er een kamerden in, mits dat op die plek kan. Inderdaad ook leuk voor cadeau te geven, die onthoud ik even.

  Like

  1. Ja dat is zeker waar; het staat als een huis. Nou valt het met naald 8 nog wel mee, maar met naald 6 had het super stijf geworden haha! Klinkt gaaf om er een kamerden in te doen!

   Dankjewel voor je leuke reactie Arja 🤗 Fijne avond 😘

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s