Nieuws

5 gratis Nederlandse amigurumi haakpatronen

Amigurumi’s haken: de een vindt het fantastisch en de ander haat het gepruts met de kleine onderdelen. Aangezien wij allebei in de eerste categorie vallen, besloten wij eens een inspiratieblog te doen met 5 gratis Nederlandse amigurumi haakpatronen. Onder elke foto vind je de link naar het haakpatroon!

De luiaardjes van Essiebirdies

Bron: Essiebirdies.wordpress.com

Essiebirdies kennen wij persoonlijk al erg lang en een aantal jaar geleden is ze begonnen met het ontwerpen van haakpatronen. Niet alleen amigurumi, maar ook sjaals, kleding en meer! Op dit moment zijn luiaards enorm populair en daarom moesten we deze schattige varianten echt delen. Het patroon is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Op de pagina (klik hier) scroll je even naar beneden en vind je de link.

Bee Happy van Sugary Sweet Design

Bron: Sugarysweetdesign.nl

Sugary Sweet Design doet de naam echt eer aan met de mega schattige amigurumi’s. Nu het zomer is, en onze vakantie bijna aanbreekt, mag dit bijtje echt niet ontbreken in deze lijst. Hoe toepasselijk met zonnige dagen?! Het gratis patroon kun je via deze pagina (klik hier) downloaden!

Woolytoons Hippo

Bron: Woolytoons.com/shop

wie kent Woolytoons, oftewel Tessa van Riet, nou niet? Na jaren van boeken schrijven, waaronder de omkeerbare knuffels en knuffeldekens, heeft ze recent een vernieuwde website/webshop geopend. Alsof dat nog niet genoeg is, opent Tessa binnenkort ook haar eigen Design Studio. Wat een feestelijkheden! Oké, terug naar het gratis haakpatroon, haha! Op het moment van schrijven, heeft ze dit schattige nijlpaardje gratis ter beschikking gesteld! Even inloggen, downloaden en je kunt lekker aan de haak: klik hier!

Ziekenhuis beertje van Yarn it, Darn it

Bron: Eenmooigebaar.nl / Yarnitph.wixsite.com

The Frontline Hero Bear is ontworpen door Yarn it, Darn it. Het patroon is gratis beschikbaar gekomen tijdens de dieptepunten van de coronacrisis. Aangezien we er, ook al voelt alles soms al normaal, nog middenin zitten, willen we graag dit patroon met jullie delen. Door Een Mooi Gebaar is het patroon vertaald naar het Nederlands. Het Nederlandse patroon kun je hier vinden: klik hier!

Alpaca Amber van Helanda

Bron: Cutedutch.nl

Graag sluiten we af met een schattig, fluffy patroon van deze alpaca. Hij is ontworpen door Helanda van het Cutedutch ontwerpteam. Het is een klein projectje wat je heerlijk tussendoor kunt haken. Overigens is deze alpaca onderdeel van een grotere collectie van deze beestjes. Je kunt dus nog veel meer dieren haken!

Met een rammelaar en knisperfolie is het voor een kindje ook nog extra interessant. Vind je het overigens lastig om met pluisgaren te werken? Je kunt de pluisdelen eerst in de achterste lus haken en daarna het fluffy garen in de voorste lussen haken. Je gebruikt dus wel extra garen en meer tijd.  Het gratis haakpatroon van deze alpaca vind je hier: klik hier!


Veel haakplezier! 😘

Lieve groetjes,

Sharina & Monique

Advertentie

5 gedachten over “5 gratis Nederlandse amigurumi haakpatronen”

  1. Hi Han,
   Dankjewel! Dit zijn inspiratie berichten en geen eigen patronen. Er zal ongetwijfeld een patroon zijn van Dorarn de Fabeltjeskrant. Ik zou op Google zoeken naar ‘Dora haakpatroon’ of ‘haakpatroon Fabeltjeskrant’. Dan zul je vast vinden wat je zoekt. Succes!

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 1. Leuke patronen… Wel jammer dat jullie geen minder bekende haakster in de spotlight zetten😉 ik hoopte mijn naam te zien🤣🤣🤣.

  Nijlpaard is super cute!

  Like

  1. Op dit moment had ik even geen andere ontwerpen op het lijstje staan. Sla tussendoor als ik dingen zie het op namelijk 😊 Maar deel gerust hieronder je link van jouw gratis amigurumi haakpatroon of een andere die je tof vindt! Als we dat met z’n allen doen, krijgen we nog meer inspiratie van en door elkaar 🤗

   Like

   1. Mijn patroon van de axolotl en fluffy konijntje staan op mijn blog: www dutchamigurumi.wordpress.com. 😃👍🏻😉❤️

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s