Bezige vingers

Bezige Vingers Sharina #68 – XY Scarf

Eindelijk ben ik er weer met een Bezige Vingers! Door een schouderblessure heb ik een hele tijd niet kunnen haken. Gelukkig gaat het de laatste weken beter en kan ik weer een beetje haken. Door het lage tempo heeft het even geduurd, maar eindelijk is de XY Scarf klaar!

Dit patroon heeft maanden op mijn computer klaar gestaan. Toch zag ik steeds andere mooie projecten en heeft deze even geduld moeten hebben, haha! De ontwerpster Mijo Crochet heeft de sjaal gehaakt van Scheepjes Skies, maar ik wist gelijk al dat ik er een Whirl voor wilde gebruiken. Sterker nog…ik wist gelijk welke ik wilde gebruiken.

In mijn wolkast stond namelijk nog een prachtige garencake in gele, roze en paarse tinten. Hoewel het niet persé mijn kleuren zijn, ben ik altijd ontzettend verliefd geweest op deze combinatie. Oorspronkelijk had de bol een heel ander doel; voor een ontwerp. Na vele worstelingen met dat idee heb ik het toen opgegeven en is dit snoepje in de kast beland. Het spreekwoordelijke stof lag er inmiddels (bijna) op, haha!

Twee keer de kast in…

Half maart ging ik eindelijk aan de slag met dit project en het haakt heerlijk weg. Het is een tomeloos patroon dat je heerlijk kunt haken als je een serie of film kijkt. De sjaal moest even aan de kant toen ik het Paasei kussen wilde haken, want Pasen kwam er tenslotte aan, maar daarna ging ik weer snel verder met de sjaal. Avonden na avonden haakte ik meters draad weg, heerlijk! Ik denk dat ik halverwege het wolletje was toen ik met mijn schouder kwam te zitten. Helaas…het project ging voor de tweede de kast in.

Weken gingen voorbij. Door de coronacrisis waren de fysio’s nog niet aan het werk en hielp een injectie niet genoeg. Je zult begrijpen dat ik super blij was toen de praktijken weer open gingen en ik eindelijk naar de fysio kon! Na een paar weken van behandelingen ging het vooruit en durfde ik voorzichtig de haaknaald op te pakken. Inmiddels gaat het stukken beter en ben ik er (hopelijk) bijna volledig vanaf. Toch blijf ik nog voorzichtig met haken. Hierdoor gaan projecten een stuk langzamer, maar dat is niet erg. Ook na weken van kleine beetjes haken komt een project af en zie hier: mijn XY Scarf!

Materialen en patroon

Zoals ik hierboven schreef, heb ik een Scheepjes Whirl gebruikt. De kleur heet Fruity ‘O’ Tutty (763). Met mijn hand van haken was haaknaald 3,5 mm perfect. Hij valt heerlijk soepel en luchtig! Uiteindelijk is de XY Scarf 130 cm breed en 86 cm hoog geworden. Een lekker maatje voor in de zomer! Het patroon is van Mijo Crochet en kun je gratis in het Nederlands downloaden op haar blog! Ook als je een beginnende haker bent, is dit patroon heel geschikt.

Ik probeer het dus steeds bij één project te houden. Steeds zie ik mooie dingen online voorbij komen. Het te haken lijstje wordt steeds langer, oeps! Het wordt nog even kiezen wat mijn volgende project gaat worden. Iene miene mutte….haha!


Ik ben erg benieuwd: haak jij elke dag? Of haak je meerdere keren per week wat langer? Laat het mij weten in de reacties hieronder! 😘

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

2 gedachten over “Bezige Vingers Sharina #68 – XY Scarf”

 1. Goed dat je rustig aan blijft doen, want nog een keer wil je niet. De sjaal is prachtig geworden, toch maar even opslaan in mijn veel te lange lijst op instagram.

  Like

  1. Hi Arja,
   Nee zeker niet! Schouder is helaas een zwakke plek (slijmbeurs), maar dit is een verkeerde genezing na een harde val. Dus ik moet het ook de tijd en rust gunnen om het na de fysio behandelingen te laten herstellen. Gelukkig doet dat het ook en bouwt de fysio al af. Daarom dus nog even voorzichtig met haken en dat zal ook nog wel een tijdje zo blijven. Maar he, ook team slak komt vooruit 😂 Duurt alleen wat langer (voor een goed doel!) 🤗 Ohhhh… die altijd enorm lange lijst 🙈 Heel herkenbaar 🤭
   Fijne dag 😘
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s