Bezige vingers

De bezige vingers Monique #68 – Entrelac woondeken

Deze week in de ‘bezige vingers van Monique’ het entrelac haken, een techniek die al heel lang op mijn to do lijst stond. Ik haakte de entrelac woondeken van Caro’s Atelier.

Inspiratie

Deze mooie woondeken zag ik op Instagram voorbij komen. Het bleek een patroon die was ontworpen door de wolwinkel Caro’s Atelier. Ze hadden de deken dan ook heel toepasselijk ‘Caro’s woondeken’ genoemd 🙂

Er worden vijf kleuren gebruikt van het fijne Phildar Looping garen. Omdat ik wolletjes altijd graag wil voelen en in het echt de kleuren wil zien, heb ik gewacht op de Knit&Knot beurs en daar het pakket gekocht bij de desbetreffende winkel. Bij thuiskomst wilde ik gelijk een proefstukje haken haha!

Entrelac techniek

Het tunisch haken had ik al eens eerder gedaan, maar de techniek entrelac nog nooit. Je haakt door middel van een speciale tunische haaknaald de vierkantjes gelijk aan elkaar. Het is veel makkelijker dan dat het eruit ziet kan ik je vertellen én het is ook erg verslavend om er aan te werken. Het patroon bevat een duidelijk uitleg en ook welke kleuren je wanneer moet gebruiken staat erin. Vond hem écht heel stoer worden!

Phildar Looping

Ik heb dezelfde kleuren gebruikt als het haakpakket bevat, maar ik heb de kleur Colza (beetje een lime kleur) vervangen door de mintgroene kleur de Amande. Mijn haakpakket heette de stoere deken, maar je hebt ook een kleurrijke versie. Daarnaast heb ik toch gekozen voor een rechte tunische naald in plaats van zo’n verlengend wiebeldraadje, zoals ik het altijd noem, haha! Maar het kan wel omdat je maar een paar steken hebt op je naald. Het is dus erg persoonlijk waar je voorkeur naar uit gaat.

Resultaat

Het garen is samengesteld uit 80% acryl en 20% wol. Het zijn bollen van 100 gram met een aardige looplengte. Een bol kost € 3,90. Ondanks dat ik absoluut niet zo’n fan ben van wol met betrekking tot een deken haken, moet ik zeggen dat ik zeer tevreden ben over het resultaat.

Ook in gebruik pilt of pluist de deken niet. Ondanks dat er toch al veel gebruik van wordt gemaakt haha! Doordat het een vierkante deken is geworden is het formaat ook erg praktisch. In het patroon staat dat je in de rand eigenlijk nog lussen en noppen moet haken, maar dat past niet zo bij mij. Daarom heb ik alleen de rechttoe-rechtaan rand uit het patroon gehaakt.

Als je denkt: ‘Ik wil de deken ook eens gaan haken’ dan vind je HIER het patroon. Wil je meer lezen over het tunisch haken? Dan kun je in dit blogbericht van Haakheld Sharina meer over lezen.

Wat heb jij wel eens met dit garen gehaakt? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s