Review

Review: CuteDutch Adventskalender 2020

Voor mijn verjaardag in oktober kreeg ik van mijn man de CuteDutch Adventskalender. Nu we het nieuwe jaar in zijn gegaan, wil ik graag dit uitpak- en aftelavontuur met jullie delen. Wat zat er in de pakjes? Wat vind ik van de kalender? En zou ik de box opnieuw bestellen? Ik vertel je alles én deel natuurlijk het resultaat!

Eind november kwam dan eindelijk die grote doos binnen. Alleen al tot dat moment was het aftellen en vervolgens was het wachten tot 1 december. Ik had er zoveel zin in! Aangezien dit mijn eerste haakkalender was, wist ik niet precies wat ik moest verwachten. Uiteindelijk hebben we gehaakt aan een Kerststal. Voordat ik je vertel over mijn ervaring, laat ik je eerst graag zien wat er in al die bruine zakjes zat!

De cadeautjes

Dag 1: Het nieuwe boek ‘Sleutelhangers haken’
Dag 2: Mok met de tekst ‘Even tijd voor een bakkie anders kom ik geen steek verder’
Dag 3: Vijf musketonhaken om sleutelhangers te maken
Dag 4: Veiligheidsoogjes in twee maten
Dag 5: Chocospoon voor warme chocolademelk

Dag 6: Het haakpatroon voor de kameel en veel gekleurde bolletjes
Dag 7: Het haakpatroon voor de ezel met een bolletje grijs en wit katoen
Dag 8: Het haakpatroon voor de os
Dag 9: Het haakpatroon voor de herder met twee bolletjes katoen
Dag 10: Het haakpatroon voor het schaap met een bolletje wit

Dag 11: Vijf houten kralen met een smiley
Dag 12: Vijf houten kralen met een dierengezicht
Dag 13: Het haakpatroon voor Jozef met een bolletje katoen
Dag 14: Het haakpatroon voor Maria met twee bolletjes katoen
Dag 15: Twee goudkleurige kroontjes

Dag 16: Het haakpatroon voor kindje Jezus
Dag 17: Het haakpatroon voor de engel met een bolletje Durable Glam
Dag 18: Het haakpatroon voor Koning Balthasar en 3 bollen katoen
Dag 19: Het haakpatroon voor Koning Caspar met bolletje garen
Dag 20: Het haakpatroon voor Koning Melchior met twee bolletjes garen

Dag 21: Map voor de haakpatronen met insteekhoezen
Dag 22: Houtlijm
Dag 23: Houten Kerststal met kribbe
Dag 24: Theelichtje met waxinelichtje en het making off verhaal van de Kerststal

Mijn ervaring

De prijs

Let’s talk numbers. De kalender kostte €99,95. Bij het openingsbriefje staat dat de totale waarde exclusief patroonboekjes 132,27 is. Vond ik het waard? Mijn korte antwoord is: ja! Er zat ruim voldoende garen bij en ik heb van sommige kleuren nog best wat over. Ook zat de stal erbij en een aantal leuke goodies. Ik weet dat het een groot bedrag is, maar ik vind dat je absoluut waar voor je geld krijgt.

De inhoud

De prijs vond ik het absoluut waard en ik heb enorm genoten van het uitpakken en het haken. Toch heb ik wat betreft de inhoud één kritisch puntje. Bij de poppetjes is granulaat gebruikt. Dit zat niet er niet bij en stiekem vond ik dat toch een beetje jammer. Helaas had ik het ook niet meer in huis. Ik heb dus alleen een kartonnetje gebruikt. Op zich ging dat oké. Voornamelijk Maria en Jozef hebben wat last van hun evenwicht, haha!

Het tempo

Sinds mijn schouderblessure ben ik een trage haker. Ik haak geen uren achter elkaar en kan soms niet elke dag haken. Daarom kon ik het tempo echt niet bijhouden. Dat is niet erg, want het is geen wedstrijd. Op dag 6 kregen we het eerste haakproject en daarna volgden ze in hoog tempo elkaar op.

Het waren absoluut geen mega grote projecten en je kan het prima in een dag af hebben, maar persoonlijk had ik net iets meer afwisseling fijner gevonden. Gelijk op dag 1 een project zodat er net wat meer rust in zit. Maar dit is natuurlijk persoonlijke voorkeur!

Bezige vingers

Haakheld Monique heeft me geholpen door de herder en de drie koningen te haken. Na Kerst en in de eerste week van 2021 ben ik nog lekker bezig geweest met de poppetjes. Op één diertje na heb ik alles klaar. Het schaapje bewaar ik nog even en pak ik later op zodat volgende Kerst de stal compleet is.

Dit jaar hadden we geen boom opgezet en stonden de poppetjes in de kast of op de hocker/poef. Maar hij is wel uit z’n voegen gegroeid op die plekken, haha! Volgend jaar krijgt de stal een mooier plekje met meer ruimte voor alle figuren. Ik ben zo blij met het resultaat! Al jaren zei ik: “Ik wil nog een keer een Kerststal haken” en eindelijk heb ik het gedaan! Yes!

Volgend jaar weer?

Zou ik de adventskalender opnieuw bestellen? Absoluut! Ik heb enorm genoten van het uitpakken. Vooraf weet je nog niet wat erin zit. Het was super leuk ingepakt en het totale plaatje van de stal klopte gewoon. Hoewel ik het tempo niet bij kon houden, heb ik enorm veel haakplezier gehad. Als je baalt dat je de box niet had besteld, zag ik nog wel goed nieuws. De Kerststal is nu ook als haakpakket te koop bij CuteDutch.


Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

2 gedachten over “Review: CuteDutch Adventskalender 2020”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s