Bezige vingers

De bezige vingers Monique #1 – Paashaas

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkjes zien. 

Tas1 foto 4

Ken je die jute boodschappentassen van de AH? Zóóóóóóóóó boring en ze geven nog eens af ook op je kleding! Dus wat doe je dan als haakheld zijnde? Omhaken! Deze week ben ik opnieuw bezig geweest met zo’n tas omhaken. Ik zeg opnieuw, omdat ik er al eentje eerder heb gemaakt. Toen was het een ptt-tasvariant zoals op de onderstaande foto.

IMG-20141107-WA0006

Deze week ben ik met twee tassen in de weer geweest. De tas op de foto hieronder heb ik gehaakt met een dubbele draad op haaknaald 10 mm. Ik heb eerst één lange lap gehaakt die alle zijkanten beslaat. Daarna heb ik een aparte bodem gehaakt en aan de bovenkant vastgezet met visdraad. Ik ben nog bezig met het omhaken van de hengels. Dus zodra de tas helemaal klaar is, deel ik hem op onze Facebookpagina.

Tas 1 foto 1

Tas 1 foto 5

Ik heb gehaakt met deze wol met een huidkleurige Saskia wol van de Wibra erbij.

7 beurs

Tas 2

De tweede tas is er een met paars en lila. Hierbij heb ik het patroon aangehouden die te vinden is op de Facebookgroep AH Shop Tas. De gebruikte wol is Royal van de Zeeman. Deze tas haak ik met enkele draad op haaknaald 5. Ik heb ervoor gekozen om regelmatig van de kleur te wisselen. Dit wordt niet in het patroon aangegeven, maar dat geeft er net weer een andere draai aan.

Tas 2 foto 2

Paashaas

Tot slot ben ik ook tussendoor bezig met het project ‘Paashazen’.  Jaaaa, ben echt nooit met één project tegelijk bezig hahahaha! In december kwam ik al het patroon tegen via de site Woolytoons. Dit is een kooppatroon en kost €2,95. Ik moet nog opschieten, want het is bijna Pasen! Ik gebruik voor deze haas Phildar katoen en haaknaald 3 en 4. Dit staat allemaal aangegeven in het patroon. De witte kleur heet ‘perle’ en de gouden kleur heet gewoon ‘gold’. Je kunt uiteraard zelf je kleuren kiezen.

Paashaas 1 foto 1

Wat heb jij deze week gehaakt of gemaakt?

 

Groetjes,

watermerk haakhelden

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s