Hakers aan het woord

Hakers aan het woord #1

In de rubriek ‘Hakers aan het woord’ vertelt elke keer een andere haker over zijn of haar haakavonturen. Deze keer is Marja Rijnsburger aan het woord!

HAHW Marja (1) (800x535)

1. Kun je wat vertellen over jezelf?

“Mijn naam is Marja Rijnsburger. Ik ben 56 jaar en getrouwd met Hans. Samen hebben wij vier kinderen waarvan er helaas een is overleden. Verder hebben we twee schoondochters en drie kleinkinderen. Mijn man is twee jaar geleden gestopt met werken en ik vorig jaar. Sinds die tijd hebben we een camper en nu dus veel meer tijd om daar samen met onze twee honden mee op pad te gaan. En natuurlijk gaat er dan altijd haak werk mee.”

2. Hoe lang haak je?

“Ik haak al zo’n 35 jaar. Niet continue, want er is een tijd geweest dat haken helemaal “uit” was. In die 35 jaar ben ik wel altijd creatief bezig geweest.”

3. Wat haakte je als eerste?

“Dat weet ik eigenlijk niet meer, het zal vast wel een gordijn (valletje) of kleedje geweest zijn, want de boekjes uit die tijd van Durable heb ik nog steeds en ik haakte toen meters van die gordijntjes voor alle ramen in huis.”

 

4. Met wel project ben je nu bezig?

“Ik ben nooit met één ding tegelijk bezig. Er liggen altijd wel handwerkjes door het huis. Ik ben gisteren bezig geweest met een haakpatroon voor de Pasen. Dat komt eerdaags op mijn blog met het patroon. Ik ben ook muisjes aan het haken.”

HAHW Marja (2) (800x535)

“Op mijn blog Rosabears komt iedere week het patroon van de “Rosabears” deken online. Deze deken ontwierp ik vorig jaar en deel het patroon nu met de leden van de Facebookgroep ‘Haak Maar Aan’ en de lezers/volgers van mijn blog. Verder ligt er altijd een borduurwerk wat nog af moet, ik heb pas het Quilten ontdekt en ben met de Stonefields quilt bezig. Een andere hobby van mij is beren maken.”

 

5. Welke haaknaald vind jij het fijnst

“Ik heb eigenlijk altijd met de gewone ouderwetse haaknaalden gehaakt, totdat ik de Clover haaknaald uitprobeerde. Dat was een jaar geleden en sindsdien ben ik om. Wat haakt dat fijn zeg!”

6. Naar wel garen gaat jouw voorkeur uit?

“Het garen waar mijn voorkeur naar uit gaat is een beetje afhankelijk van het project. Ik haak met van alles en nog wat. Bijvoorbeeld Zeeman, Stylecraft, maar ik haak ook heel graag met katoen van Durable en Catania.”

7. Waar kunnen we jouw haakavonturen volgen?

“Mijn haak-en andere hobby avonturen kun je volgen op http://rosabears.blogspot.nl/ en op mijn facebook pagina https://www.facebook.com/rosabears.”

——
Wil jij ook aan het woord komen? Dat kan! Stuur ons dan even een mailtje: haakhelden@gmail.com

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s