Bezige vingers

De bezige vingers Monique #2 – Luie wijven

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkjes zien.

Tas 3 foto 1 zwart

Deze week ben ik weer bezig geweest met een AH Shop tas. De tas op de foto hierboven haak ik met een dubbele draad op haaknaald 10 mm. Ik maak één lange lap die alle zijkanten van de tas beslaat. Daarna haak ik een aparte bodem  en wordt dan aan de bovenkant vastgezet met visdraad.  Dit keer gebruik ik de zwarte wol Royal van de Zeeman. Wanneer deze tas helemaal klaar is deel ik hem op onze Facebookpagina.

 

SJAAL

Deze wol kwam ik vorige week tegen bij een wolwinkel in Alblasserdam en was gelijk verliefd op de kleurtjes. Het lijkt net of er ook een glimmertje in verwerkt is. Deze wol heet Lana Stop Zeus en bestaat uit 50 procent wol en 50 procent acryl.

Haaknaald 15 moest hiervoor gebruikt worden, maar laat ik die net niet in mijn, toch al uitgebreide assortiment haaknaalden, te hebben. Ik had echter wel breinaalden met deze dikte, omdat ik in een ver verleden al eens van plan was een sjaal te breien. Dus wat doe je dan? Precies: een haakheld die even dus nu niet haakt met dit project, hahaha!

Ik moet zeggen dat het me niet tegenvalt, want met de ‘luie wijven’-steek ben ik zo klaar! De sjaal voelt heerlijk zacht aan. Er wordt aangeraden het product eerst te wassen alvorens het te gaan dragen. Dat lijkt me een super idee, want ‘wollig’ is het zeker op donkere kleding!

sjaal

 

KIP KATRIEN

Kip Katrien foto 1 materiaal

Tot slot ga ik deze week ook van start met het project ‘Kip Katrien’.  Ik maak het mezelf ook zelden makkelijk, hahahaha! Ik kwam het patroon tegen via de Facebooksite Stip & Haak. Dit is een kooppatroon en is te bestellen via haar website  en kost €3,95.

Ik gebruik voor deze kip Phildar & Katia Capri katoen en haaknaald 3. Dit staat allemaal aangegeven in het patroon.  Ik heb gekozen voor de kleuren melon en rouge van Phildar en de kleuren 82152 donkergrijs, 82128 lichtgrijs en 82051 offwhite van Katia Capri. Je kunt uiteraard zelf je kleuren kiezen.

 

Wat heb jij deze week gehaakt of gemaakt?

 

Groetjes,

haakhelden logo

 

Advertentie

Een gedachte over “De bezige vingers Monique #2 – Luie wijven”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s