Bezige vingers

De bezige vingers Monique #70- Baby deken zigzag patroon

Deze maandag een ‘bezige vingers van Monique’ van mijn haakwerkje wat ik in één week klaar had. Een babydeken in zigzag patroon. Uit het boek ‘Gestreepte dekens haken’van ByHaafner.

Dit is mij nog nooit gebeurd, dat ik een haakwerkje in zo’n korte tijd klaar had. Enerzijds omdat ik teveel projecten heb liggen en anderzijds dat ik de afwisseling met betrekking tot kleur en dikte van haaknaald heerlijk vind. Én, zoals jullie weten, vind ik dekens haken heel leuk, maar het zijn nu eenmaal langere termijn ‘klussen’.

Nieuw boek

In het nieuwe boek ‘Gestreepte dekens haken’, wat ik kocht bij een bezoek aan Pera & Pasha, werd ik gelijk verliefd op dit dekentje, wat ik tijdens het doorbladeren, tegenkwam. Het zigzag patroon was iets wat ik nog nooit had gehaakt dus werd wel tijd hè haha! Over het boek zal ik binnenkort in een review meer details geven. Nu eerst naar het garen wat ik gebruikten

De wolletjes

De wolletjes zoals wij bolletjes wol altijd noemen 🙂 is Rapido van Annell. Best al veel over gehoord, maar ook nog nooit mee gehaakt. Het toeval wilde dat er bij ons in de buurt een nieuw wolwinkeltje haar deuren openden. Tsja daar moesten de Haakhelden wel even langs natuurlijk. Van Marianne, de eigenaresse, kregen we een korte rondleiding wat ze allemaal in ‘huis’ had. Ook Scheepjes en Lammy Yarns behoort tot haar assortiment. Iets waar wij ook weer heel blij van werden. Maar deze wolletjes hadden toch wel volop mijn aandacht.

Acryl

Voor dekens ben ik een fan van acryl garen. Het is licht van gewicht, makkelijk te wassen en het haakt heerlijk weg. Dit garen dus ook. En weet je? Ik kon het niet meer weg leggen. Ik ging maar door, haha! Zodoende dat het dus erg snel klaar was! De kleurkeuze heb ik dit keer hetzelfde gehouden als in het boek. Vaak is dat toch ook wat je direct aanspreekt , de kleurkeuze.

De kleuren die ik gebruikte zijn:

 • Groen kleur nummer 3225 drie bollen
 • Oker kleur nummer 3206 drie bollen
 • Creme kleur nummer 3260 twee bollen

De bollen hebben een looplengte van 133 meter. Het dekentje heb ik gehaakt met haaknaald 4 mm. Het formaat is 77 x 82 cm. geworden. Het was zo leuk om te haken, dat ik er vast nog een keer een grotere versie van ga haken:)

Wil je ook eens langs bij Marianne, je vindt haar op onderstaande adres/link. Let wel op haar openingstijden!

Marianne’s Brei- & Haakboetiek, Rijsoordsestraat 30, Ridderkerk. Haar website vind je HIER

Heb jij wel projecten met dit garen gehaakt of gebreit? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

7 gedachten over “De bezige vingers Monique #70- Baby deken zigzag patroon”

  1. Hoi Thea
   Dank je wel voor je compliment
   Het patroon vindt je in het boekje ‘Gestreepte dekens haken’ van ByHaafner .
   Staat overigens ook in het blog vermeld😉
   Groetjes HH Monique

   Like

 1. Leuk Monique, dat je dekentje zo lekker snel ging. Wij werken al jaren met de Rapido, het haakt en breit echt heel fijn, en is qua kwaliteit/prijs een geweldig garen in echte goeie kleuren!!
  Veel succes, je blog is erg leuk om te lezen.

  Geliked door 1 persoon

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s