Hakers aan het woord

Hakers aan het woord #4

In de rubriek ‘Hakers aan het woord’ vertelt elke keer een andere haker over zijn of haar haakavonturen. Deze keer is Sofie De Zutter aan het woord!

Fie

1. Wil je jezelf even voorstellen?

“Ik ben Sofie, beter bekend als ‘Fie’. Een Belgische, jonge, 40’er. Ik ben fulltime juf (klik op ‘fulltime juf’ om hier meer over te lezen), mama van twee jonge tieners en al jaren gelukkig getrouwd.”

 

2. Hoelang haak je?

“Ik leerde haken toen ik een jaar of acht was. Maar jaren heb ik geen haaknaald meer aangeraakt. Haken verleer je niet. Ik zocht wat om mij te ontspannen na een dagje werken, iets wat ik voor televisie kon doen. Toen heb ik het haken weer opgepakt. Dus haak ik nu al een jaar of vier. Af en toe heb ik een zelfgemaakt patroon en dat plaats ik dan op mijn blog.”

3. Wat haakte je als eerste?

“Dat durf ik bijna niet te tonen. Hahaha, zo lelijk dat dat was! Een roze tasje voor mijn oudste, die toen pas acht was! Ondertussen is dat al verdwenen tussen de rommel, vermoed ik.”

4. Met welk project ben je nu bezig?
“Nu bent ik met een Crochet A Long (CAL) begonnen, weer een dekentje. Ik hou ook van het haken van knuffels, tapijten, sjaals en mutsen. Dingen voor in mijn klas zoals vlagjesslingers en  vingerpopjes. Vorig jaar haakte ik ook de scheepjes CAL mee. Ik zette begin januari een vertaling op mijn blog van de katniss cowl, met toestemming van de Engelstalige eigenaresse!”
5. Welke haaknaald vind jij het fijnst?
“Mijn voorkeur gaat uit naar naald 3 en 3.5 mm. Vroeger had ik enkel van die metalen haaknaalden, maar sinds een half jaar heb ik knit pro haaknaalden en die zijn zo licht, dat het haken nu nog vlotter gaat.”
6. Naar welk garen gaat jouw voorkeur uit?
“Ik gebruik heel veel katoen van bijvoorbeeld Limone, Lana Grossa Cotone en vorige week ontdekte ik de Scheepjes Larra. Heel af en toe waag ik me aan acryl, hangt af van het project dat ik wil haken. Ook de Scheepjes Stonewashed is één van mijn favorieten.”
7. Waar kunnen we jouw haakavonturen volgen?
“Ik heb een blog, waar ik alles bij hou rond bakken, haken én naaien. Ook wanneer ik een patroon vond en dat haakte vermeld ik daar de link naar het patroon, zo help ik mijn lezers zodat die ook die creaties kunnen gaan haken, Fie bakt, haakt én naait!  Ik ben laatst een instagrammer geworden en ik ben te vinden op: @so_fie1974. Ook ben ik te vinden op Pinterest waar ik al mijn ideetjes bundel. Tot slot kun je ook alles volgen op mijn Facebookpagina!”
——
Wil jij ook aan het woord komen? Dat kan! Stuur ons dan even een mailtje: haakhelden@gmail.com
Advertentie

4 gedachten over “Hakers aan het woord #4”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s