Bezige vingers

De bezige vingers Monique #4 – Gepriegel

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

Tekst Dendennis

In mijn vorig blog heb ik jullie verteld over mijn project ‘De Ouwe Taart’. Nou kan jullie mededelen: Hij is ‘gebakken’. En deze ‘ouwe taart’, ik dus, is afgekoeld’ haha! Ik kan pas na 9 mei de foto’s laten zien op onze facebooksite, omdat dit een cadeau is voor mijn tante. Die dag viert zij haar 80ste verjaardag.

Ik bang ben voor het verklappen van deze voorpret. Na deze datum ga ik de foto ook zeker delen op DenDennis zijn facebookpagina om hem te bedanken voor dit heerlijk ‘recept’. Maar ik kan jullie vertellen dat wij, de haakhelden, net zo verliefd zijn op mijn eindresultaat, als bij de eerste keer dat we het boekje ‘Den Dennis viert feest’ zagen.

Kleurkeuze

Ouwe taart foto 1

Bovenstaande foto laat zien, net als ik mijn vorige bezige vingers, dat ik enthousiast was begonnen met de kleur Jade van Phildar. Aangezien er toch meer katoen in ging zitten dan ik had verwacht, moest ik voor de jurk een bolletje bij gaan kopen.

Voor Phildar kan ik altijd terecht in ‘Het wolwinkeltje van Dekker’ in Alblasserdam. Daar snuffelende ik tussen de super leuke en vele kleurtjes die Dineke verkoopt en kwam ik een andere kleur groen tegen die beter in het interieur van mijn tante past. Dit was katoen van Katia Capri kleur – 82153.

 

‘Beslag’

Toen onze katoenwens weer was vervuld, waren wij toch wel van mening dat de eerste versie van de ‘Ouwe Taart’ toch wel erg groot zou worden. Ik had een groot gedeelte van de jurk al in de mint kleur gehaakt, maar bij nader inzien vonden wij het toch te groot worden. Dat betekent: uithalen en opnieuw beginnen, maar ik vond het niet zo erg dit keer. De nieuwe kleur die ik van Katia had gekocht past veel beter bij mijn tante.

Dus met groot enthousiasme begon ik weer het ‘beslag te kloppen’, oftewel haken. Dit keer dus met die nieuwe kleur en met een haaknaald kleiner: 2,5 mm in plaats van 3 mm.

 

Gepriegel

De moeilijksgraad van deze ‘taart’ is, zoals DenDennis zelf zegt in zijn boekje, 4 sterren. Het vrouwtje zelf was op zich niet zo heel moeilijk vond ik, maar het is wel een gepriegel met in elkaar zetten. Dat vergde wel enig geduld, haha!

Na het haken wil ik altijd zo snel mogelijk eindresultaat zien, maar daar ging toch meer tijd in zitten dan gedacht. Op het laatst was mijn vrouwtje ook top zwaar, maar een lange satéprikker was de oplossing voor het omvallen.  Ze stond daarna als een ‘huis’. Conclusie: ik ben enorm trots op mezelf en ik heb haar ook een dag op mijn schouw laten staan, Zo leuk vond ik haar geworden!

 

Mochila en tapestry haken

Ik heb zowaar maar aan één project gewerkt de afgelopen twee weken en dat is echt uniek voor mij. De volgende uitdaging staat al te wachten: een Mochila tas haken. Het leukste, en een enorme uitdaging, lijk mij de techniek: tapestry haken. Daarbij laat je de draden, meestal de verschillende kleuren, meelopen tijdens het haken. Daardoor krijg je een stevig geheel. Ideaal voor tassen, maar ook voor telefoon/tablet hoezen.

De haakhelden moeten tenslotte over alles mee kunnen praten, hè? Het is de bedoeling dat wij samen met dit project gaan starten. Allebei gaan we één tas haken. Een patroon en materiaal moet ik nog gaan kiezen, dus in mijn volgend blog lezen jullie daar ongetwijfeld meer over. Ook als het, zoals bij dochterlief gebeurde met het tunisch haken, door de kamer is gevlogen, haha! We zullen zien 🙂

 

Wanneer was jij zo trots op jouw project?

 

Groetjes

haakhelden logo

Advertentie

3 gedachten over “De bezige vingers Monique #4 – Gepriegel”

  1. Ben wel heel erg benieuwd naar die “ouwe taart”! Laat je snel die foto zien? Hij lijkt me enig. Ik ben ook een mochila aan het haken, maar opgepast: het is zeer verslavend 🙂
    Groetjes, Cecile.

    Like

    1. Hoi Cecile ja hoor laat snel de foto zien…die komt dan op onze facebookpagina ☺ dank je voor je waarschuwing , het hele haakgebeuren vind ik sowieso al enorm verslafend hahahaha, kom jij je tas ook bij ons laten zien, zouden we leuk vinden, groetjes Monique

      Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s