Bezige vingers

Bezige Vingers Sharina #65 – Kleine Kersttruien

Afgelopen maandag konden jullie al de review lezen van dit boek. In dat bericht schreef ik ook dat ik vijf truitjes heb gehaakt. Vandaag laat ik deze graag aan je zien en vertel ik ook over het gebruikte garen!

Even rustig beginnen

Alle patronen zijn gebaseerd op een basispatroon. Het leek mij daarom handig om te beginnen met een simpel rood truitje in het basispatroon. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van Durable Soqs in de kleur Tomato (318). Dit garen had ik nog over van het lieveheersbeestje van de Pre Summer CAL.

Met ‘sneeuwvlokjes’

Ik had op dit moment nog niet zoveel kleurtjes sokkenwol. Dus ik ben gewoon verder gegaan met hetzelfde rode garen van Durable Soqs. Toevallig had ik nog een bolletje gebroken wit liggen van Regia, maar inmiddels ben ik het label kwijt, haha! Tegen de rode achtergrond lijkt de kleur veel witter. Het patroon ‘Trui met muts’ staat op pagina 24 van het boek. De muts heb ik niet gehaakt. Mijn gedachte was dat het dan minder makkelijk zou zijn om ‘m in de boom te hangen. Waar moet je de muts dan laten?

Zigzagpatroon

Inmiddels was in naar de winkel geweest en had ik een tas vol vrolijke sokkenwol. Mijn derde truitje was een hardroze van Durable Soqs in de kleur Paradise pink (420). De kleur is bijna niet te vatten op de foto. Als tweede kleur gebruikte in Mr. Cey Sokz in de kleur 01. Dit is een ietwat gebroken wit. Dit vrolijke zigzag patroon staat op pagina 34. Je kunt eventueel bijpassende mini sokjes haken.

Later heb ik dit patroon nog een keer gehaakt met groen. Ook deze kleur komt uit de lijn van Mr. Cey Sokz in de kleur 08. Ook nu heb ik dezelfde witte kleur van Mr. Cey gebruikt.

Waar is de ijsbeer?

Tot slot haakte ik ook de ‘Trui met ijsbeer’. Toen ik eenmaal klaar was met het truitje zelf, vond ik hem al zo leuk. De ijsbeer is er als applicatie dus nooit gekomen. Overigens staat dit patroon op pagina 68 in het boek.

Al met al is het truitje wellicht wat eenvoudig geworden. Toch vond ik ‘m daardoor extra leuk. Hij is daarom ook makkelijker te matchen met bijvoorbeeld andere kerstversiering. De blauwe kleur is ook uit de lijn van Mr. Cey. De kleur is nummer 32.

Alle truitjes heb ik gehaakt met naald 3 mm. Daarna heb ik ze voorzien van een kledinghanger. In het boek staat uitgelegd hoe je deze vouwt uit een paperclip. Hierdoor kun je ze ook gelijk in de boom hangen!

Mocht je overigens benieuwd zijn naar de inhoud van het boek, lees dan zeker even de review!


Welk truitje is jouw favoriet? Of heb je wellicht zelf al truitjes gehaakt? Laat zeker een reactie achter over jouw Kerstige haakwerkjes! 🤗

Lieve groetjes, 

Haakheld Sharina

Advertentie

8 gedachten over “Bezige Vingers Sharina #65 – Kleine Kersttruien”

 1. Leuk! En ook leuk geschreven blog. 👍
  Misschien ga ik ze ook wel eens haken maar voor dit jaar nog genoeg projecten die ik wil doen (keuze stress 😂. Ik ben nu bezig met een leuk kerstboompje haken.

  Like

  1. Dankjewel Dayenne! 😘 Die tijd he en al die leuke projecten! En anders het boek aan de kerstman vragen. Heb je een heel jaar weer de tijd 😁 Dan lukt het sowieso voor de volgende kerst 🙈🌲

   Fijne zaterdag 😘

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Geliked door 1 persoon

   1. Als je de meerdering in het bovenstuk doorhebt, haakt dat gedeelte heel makkelijk weg. Het is wel even opletten met inhaken. Als je gewoon effen haakt, is het vrij tomeloos doorhaken 🤗 Toch zijn het wel overzichtelijke en relatief kleine projectjes. Ik ben wel enthousiast want ze zijn zo schattig en vond het leuk haken. Heb er ook 5 gemaakt, haha!

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s