Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #7 – Tunisch haken

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkjes zien!

Omslagdoek 1

Ik heb helaas niet zo veel kunnen haken als ik zou willen door drukte met mijn opleiding, maar er lopen nog een heel veel projecten. Toch ben ik aan twee nieuwe projecten begonnen, maar hoe dat zit, vertel ik zo. Eerst even een overzicht van mijn lopende projecten en hoe ver ik ermee ben!

Zomerkleed

Deze zomer wil ik graag een groot kleed hebben waarop ik lekker kan zonnen als ik in het park lig. Deze week heb ik twee toeren wit gehaakt. Ik heb nog niet een beeld hoe ik het precies wil hebben, maar het kleed moet in ieder geval groot genoeg zijn voor twee personen!

BUITENKLEED 2

 

Mochila tas

Dit project heb ik even links laten liggen, want ik weet niet of ik ermee verder ga. Ik zit te twijfelen het uit te halen en opnieuw te beginnen. De bodem bobbelt iets te veel naar mijn mening en er zitten een paar plekken in waar je de meeloopdraden ziet. Ik twijfel zo erg, omdat ik al zo ver ben. Daarnaast ben ik bang dat als ik opnieuw begin en spullen in mijn tas stop, dat de bodem dan alsnog doorzakt. Dilemma’s…. Wat vinden jullie?

Mochila tas foto 3 jpg

 

Tunische sjaal

Met Stylecraft kleur fondant ben een sjaal tunisch aan het haken. Het is zo’n leuke techniek. Ik ben weer tien toeren verder hiermee. Leuk!

BEZIGE VINGERS SHARINA 3

 

Lily Pond Blanket

Inmiddels is patroon nummer vijf gepubliceerd, maar ik ben (nog steeds) bezig met patroon 1 en 2. Dat krijg je als je zo veel projecten hebt lopen, hahaha! Dit project heeft daarom ook een weekje stil gelegen *schaam, schaam*.

CAL 8

 

Omslagdoek

Omslagdoek 2 jpg

Zoals je in de bezige vingers van haakheld Monique hebt kunnen lezen, is dat zij bezig is met een omslagdoek. Ik heb tijdens ons bezoek aan het inspiratiecentrum  van Wolplein.nl dezelfde wol gekocht. Ik zag haar omslagdoek vorderen en kon het toch niet laten om ook te beginnen.

De gebruikte wol is: Langyarns Mille Colori. Ik heb de grijs/zwarte variant met een klein glimmertje. Je kunt het haken met haaknaald 2,5 – 3,5 mm. Ik gebruik zelf 2,5 mm. De gebruikte steek is de granny stripe. Ik haak wel elke keer één losse.

 

Geheim project

Jullie worden vast gek (van nieuwsgierigheid) van al die geheime projecten, hahaha! Begin deze week ben ik begonnen met een het haken van een cadeau voor de moeder van mijn vriend. Ik kan jullie daarover dus nog niet al te veel vertellen. Ik wil niet het risico lopen dat ze op de een of andere manier al achter haar cadeau komt. Zondag moet het klaar dus ik moet nog opschieten, maar dat gaat helemaal goed komen!

 

Over welk project heb jij lang getwijfeld of je door zou gaan of uit zou halen?

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Sharina #7 – Tunisch haken”

  1. Ik weet niet hoeveel steken je in je mochila gemeerderd hebt, ik denk in elke toer acht? Had hetzelfde probleem, maar heb toen steeds twaalf steken gemeerderd en toen werd de bodem mooi plat. Bovendien moet je niet steeds op dezelfde plaats meerderen (dan krijg je hoeken), maar steeds de plaats laten verspringen. Het is normaal, dat de bodem iets doorzakt, maar over het algemeen maakt iedereen er een voering(tas) in. Sommigen verstevigen de tas met een plastic bodem, die ze b.v. uit een placemat knippen.
    Groet, Cecile.

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s