Bezige vingers

De bezige vingers Monique #6 – Tapestry

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkjes zien.

Omslagdoek 1

In één van de vorige blogs vertelden wij over ons bezoek van het inspiratiecentrum van Wolplein.nl  op onze website. Daar had ik zelf deze wol gekocht. Ik maak een omslagdoek, in de granny stripe steek met als voorbeeld een patroon van Wolplein.

Deze wol is een verloopgaren en heet Langyarns Mille Colori. Deze wol is geschikt voor haaknaald nr 2,5 – 3,5 mm, maar ik gebruik zelf haaknaald nr 2. Het patroon geeft aan dat er steeds 3 lossen gehaakt worden tussen de stokjes in. Zelf heb ik deze losse laten vervallen, omdat er anders te grote gaatjes ontstaan. Ik haak erg los.

Omslagdoek 2

In het begin moest ik erg wennen aan deze wolsoort, omdat de draad van erg dik tot erg dun verloopt. Iets wat niet direct opvalt als je de wol zo ziet liggen. Na een verloop van tijd wen je er aan en krijg je een prachtig resultaat door het kleine glimmertje dat erin verwerkt zit.

Voor dit model omslagdoek heb je drie bollen nodig. Wanneer dit project klaar is,  zal ik bij de foto de afmeting vermelden. Die kan ik nu nog niet inschatten.

 

Mochila en tapestry haken

Mochila tas monique 1

Ja hoor! Jullie lezen het goed. Na veel wikken en wegen met welk patroon en kleuren ik dan zou starten (lees: waarom ben ik zo kieskeurig?) ben ik uiteindelijk begonnen aan mijn tapestry gehaakte tas. De bedoeling is om een klein, rechthoekig model tas te haken.

In ben in een effen kleur grijs begonnen. Zo krijg ik eerst de techniek ‘tapestry haken’ onder de (haak)knie. Het is nogal een sport om alle bollen uit elkaar te houden. Bij mij raken ze elke keer in de war. Het garen wat ik hiervoorgebruik is Phildar Coton 3 – Minerai. Haaknaald nr 2. Dit model haak ik naar eigen inzicht, dus zonder patroon tot nu toe.

De geheime projecten #1 en #2

In mijn vorig blog hebben jullie kunnen lezen over mijn geheime projecten (cadeaus), die ik voor een bepaalde tijd af moest hebben. Ik kan jullie mededelen: Het is me gelukt! Alles is klaar en staat ingepakt. Als de ontvangers de cadeaus hebben uitgepakt, zal ik de foto’s van de resultaten op onze facebookpagina delen. Dus nog heel even wachten, want geheimhouding is vereist. De desbetreffende personen lezen ook deze blog, hahaha!

 

Wat is het jou leukste haakverhaal,  wat je voor iemand geheim moest houden?

Groetjes

haakhelden logo

 

Advertentie

5 gedachten over “De bezige vingers Monique #6 – Tapestry”

  1. Hoi Monique,
    Wat een mooie kleur omslagdoek! Ik kan me voorstellen dat het wel even wennen is als het garen van dikte verloopt maar het geeft ook een mooi extra effect vind ik.
    Wat betreft je bolletjes bij het tapestry haken… Daarvoor heb ik de volgende tip: normaal pak je de draad op bij de naald, maar als je nu de draad opneemt vanaf je bol en dan richting je naald volgt houdt je de bollen keurig uit elkaar. Ik heb de bollen in bak naast elkaar liggen en neem de draden vanaf daar op. Ik hoop dat je wat aan mijn tip hebt 😉
    Groetjes, Wendy

    Geliked door 1 persoon

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s