Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #9 – Zomerkleed

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkjes zien!

BUITENKLEED 5

 

Zomerkleed

Ik heb mij de afgelopen week geconcentreerd op een aantal projecten in plaats van alles te willen, hahaha! Vorige keer vertelde ik jullie dat ik het eerste vierkant van mijn kleed heb afgemaakt en afgewerkt. Hierboven kun je zien hoe het is geworden.

BUITENKLEED 6

Inmiddels is het tweede vierkant in de maak. Daar heb ik ongeveer tien toeren gehaakt. Ik ga nu met de kleur van de bollen een tijdje verder en dan ga ik weer wat paars en wit toevoegen. Ik doe het volledig op gevoel en meestal komt het dan wel goed, haha! Deze toeren heb ik in een soort ribbel gehaakt. Dat doe je zo:

Een toer haken in achterste lus – een toer haken in voorste lus – een toer haken in achterste – een toer haken in voorste lus en zo ga je dan verder.

Het kleed haak met Royal (€0,99 per bol) van de Zeeman. Ik gebruik twee draden en haak met naald 8 mm.

 

Omslagdoek

Omslagdoek 1

Met dit project heb ik een hele slag gemaakt. De eerste bol zit er bijna helemaal in. Ik gok dat de doek nu ongeveer 70 centimeter breed en 30 centimeter hoog is. Ik heb nog twee bollen te gaan, maar het gaat goed. Het fijne aan dit project is, is dat je kunt haken zonder na te denken. Vooral met deze temperaturen! Buiten haken en dan nog praten met mensen om je heen gaan met dit project prima samen!

Deze wol is een verloopgaren en heet Langyarns Mille Colori. Ik heb nu dus nog twee volle bollen van dit garen. Deze wol is geschikt voor haaknaald nr 2,5 – 3,5 mm. Ik haak de omslagdoek met naald 2,5 mm.

 

Mochila tas

Ik heb aan de tas twee toeren toegevoegd. Niet erg veel, maar ik krijg snel last van mijn vingers met dit project. Ik denk dat dit komt omdat ik het vasthouden nog niet zo gewend ben en daardoor verkrampt mijn werkje vasthoud. De bodem gaat heel simpel worden.

mochila tas ovaal 3

 

Donkerblauw gaat de overhand hebben en dan met het lichte blauw twee dikke strepen aan beide kanten. Wat ik daarna ga doen met de zijkanten weet ik nog niet. Zover ben ik voorlopig nog lang niet, hahaha!

De kleuren zijn:

– De licht blauwe kleur: Phildar cotton 3 Turquoise

– De donker blauwe kleur: Phildar cotton 3 Canard

– De crème/witte kleur: Katia 82135

 

Welk project heeft jouw volledige focus op dit moment?

 

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s