Bezige vingers

De bezige vingers Monique #14 – Babyhanger

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

BABYHANGER 3

DETAIL

In mijn vorige bezige vingers had ik jullie het schattige kindervestje laten zien wat ik gehaakt had. In eerste instantie had ik dit vestje op een kledinghanger, bij mezelf uit de kast, gehangen. Maar jullie snappen het al, dat was natuurlijk geen gezicht en de Haakhelden zouden de Haakhelden niet zijn als er niet op elk detail wordt gelet! Dus was mijn volgende stap richting de winkels om babyhangers kopen.

PATROON

Nou ben ik hier al een tijdje uit de baby’s hahaha, maar het blijft leuk om dat ‘kleine spul’ in de schappen te zien hangen. De Hema vind ik een fijne winkel voor babyspulletjes en niet duur. Dus ik was snel klaar met het shoppen. De hangertjes kosten €4,50 voor 6 stuks.

Nu nog een patroontje zoeken om de babyhanger om te haken. Dat kostte eveneens weinig moeite, want bij Wolplein.com vond ik een gratis patroon. Ik heb hiervoor Capri katoen gebruikt van Katia kleur nr 82121 roze en 82051 wolwit. Haaknaald 2 mm.

BABYHANGER 1

GEDULD IS EEN SCHONE ZAAK

De babyhangers zijn snel gehaakt. Ik heb het patroon iets aangepast. Zo heb ik plaats van 3 toeren met elke kleur, 4 toeren gehaakt zodat ik de draad kon ‘meenemen’ in plaats van steeds te moeten aan en afhechten.

BABYHANGER 2

Op het tweede hangertje heb ik de amigurumi gehaakt. Het patroon is duidelijk omschreven dus ook voor een beginnende haakster goed te volgen. Al vergt het haken van de kleine amigurumi enig geduld. Het zijn namelijk best kleine onderdelen. Het in elkaar zetten is ook altijd een tijdrovend werkje. Dus je moet vooral geen haast hebben haha!

SCHATTIG

Maar als het project dan eenmaal weer klaar is ben ik altijd in love ♥ op het resultaat. Op de vorige foto van het kindervestje had ik nog de ‘kale’ versie babyhanger gebruikt. Maar met het gehaakte exemplaar is het toch veel schattiger hè?!

KV 1

BABYHANGER 4

BABYHANGER 5

 

Heb jij geduld voor kleine projecten?

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Monique #14 – Babyhanger”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s