Bezige vingers

De bezige vingers Monique #13 – Kindervest

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

KV 8

VERLIEFD

Dat was ik gelijk toen ik de nieuwe editie zag liggen van het blad Simply Haken (augustus-september). Op de cover van deze editie staat dit vestje. Thuis zocht ik meteen de pagina op waar het patroon omschreven werd.

De schattige kleurtjes en het model spraken mij zo aan dat ik besloot alle projecten (even) aan de kant te schuiven hahaha! Voor de Haakhelden was het nog vakantie tijd en was dit gelijk een goede reden om nog een dagje uit te plannen naar èèn van onze favorieten – wolhalla’s. Dit keer werd dat Echt Studio in Alphen a/d Rijn.

ByClaire No.2

Normaal gesproken is het moeilijk kiezen tussen de enorme collectie wolletjes, maar dit keer was de keuze snel gemaakt. Het zou het nieuwe garen worden van ByClaire no.2. Ik koos voor de pasteltintjes. Dit garen is geschikt voor haaknaald 5 en 6, maar zelf koos ik voor naald 5 mm.

De kleuren dit ik gebruikt heb zijn:

Zalm                    –  kleurnummer 212

Poeder roze        – kleurnummer 210

Ivoor                    – kleurnummer 326

Zeegroen             – kleurnummer 2139

Mint                     – kleurnummer 2137

Hemelsblauw     – kleurnummer 2123

 

PATROON

Wat zo grappig is aan dit patroon is dat het uit één stuk is gehaakt, te beginnen bij de halslijn. De gebruikte steken zijn vasten en stokjes. Het patroon is dus zeker geschikt voor beginners. Ik heb de kleinste maat aangehouden van dit patroon – 1/2 jaar, maar het patroon is ook voor kinderen t/m 8 jaar te haken.

KV 1

KV 5

RESULTAAT

Zo verliefd ik al was, ben ik nu nog meer in ♥ love met het resultaat. De ‘pasteltintjes’ komen erg tot zijn recht, vind ik zelf, omdat de hoofdkleur in dit patroon ivoor is.  En als kers op de taart: een satijnen strik om het vestje te sluiten.

KV 3

KV 2

 

Ben jij wel eens gelijk verliefd op een patroon?

 

Groetjes,

haakhelden logo

 

Advertentie

3 gedachten over “De bezige vingers Monique #13 – Kindervest”

  1. O, o, o, …… Wat een schatje. Ik zou het ook zo wel willen maken, maar ja, voor wie. Mijn jongste kleinzoon wordt volgende week 11. Die zal het niet meer aantrekken. Ik heb trouwens alleen maar kleinzonen, helaas geen meisjes, waarvoor je zo iets schattigs kunt maken. Maar die knullen zijn ook schatten, hoor!

    Like

    1. Dank je Cecile..ik heb hem gemaakt omdat ik er zo verliefd op was..maar heb ook niemand die het kan dragen whaha..dus gaat de verkoop in 😄.knullen zijn zekerss leuk..dragen weer stoere dingen waar ik ook dol op ben hoor Cecile..leuk je reactie..Gr.Monique

      Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s