Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #15 – Vest CAL

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien!

VEST 1

Op Instagram (@haakhelden) hebben jullie misschien al de sneak preview gezien. Eindelijk kan ik vertellen waar ik mee bezig ben!

Nu de dagen korter en kouder worden, is het hebben van een warm vest een must. Die kun je natuurlijk kopen, maar het wordt nu echt tijd een eigen gemaakt vest in de kast te hebben. Het patroon is in de vorm van een CAL (in het Engels), maar inmiddels zijn alle patronen bekend.

VEST 2

Jep, weer een groot project, maar wel een uitdaging. Ik heb nog niet eerder gebruik gemaakt van een Engels patroon, maar als je de termen een beetje doorhebt, is het appeltje eitje. Soort van dan, want je zit nog wel met de maten, alle inches omrekenen in centimeters en de stekenverhouding.

Stekenverhoudig

Voor een lapje van 10 bij 10 centimeter heb je per rij 16 steken nodig en 9 rijen. Deze zorgen voor een hoogte van 10 centimeter. Je haakt het lapje, hecht deze af, blockt het lapje en dan kun je meten.

Het blocken (nat maken en opspannen) is echt nodig, omdat wol uitzet of juist inkrimpt na het nat maken. Het is een vervelend werkje, maar het vestje moet natuurlijk wel passen als het klaar is. Ik kwam er daardoor achter dat ik haaknaald 4,5 mm nodig heb voor dit project. Hoewel het patroon dus haaknaald 5 mm aangeeft. Erg nuttig dus!

Wat heb je nodig?

  • Wol/garen
  • Haaknaald
  • Wasmiddel voor wol
  • Blockmatjes om te blocken
  • Een bol enthousiasme (hihi)
  • Twee bollen geduld (hihi)

VEST 3

Ik heb gekozen voor een verloopgaren van Adriafil. De kleur verloopt heel heftig en abrupt over van grijs naar wit, roze en oranje. Dat geeft het wel een stoer uiterlijk. Het garen bestaat uit 53% wol en 47% acryl wat het warm en zacht maakt. Jippieee!

VEST 4

Ik hoop dat het project klaar is als de koude dagen aanbreken. Van de ‘onderkant’ heb ik nu ruim twintig toeren gehaakt. dat betekent dat ik er nog zevenentwintig moet haken tot ik 47 toeren hebt.

Gelukkig heb ik nog even voor het echt koud wordt. Dan hoop ik klaar te zijn met het project. Mijn moeder zegt altijd: “Het is pas echt koud als de boeren ijs schijten.”  Hoewel…. Ik heb nog nooit een boer (of wie dan ook) ijs zien schijten. Dat lijkt mij ook erg pijnlijk, haha!

 

Wat is jouw gehaakte ‘must have’ voor de winter?

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s