Bezige vingers

De bezige vingers Monique #15 – Poncho

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

PONCHO 4

Na een paar keer dat schattig, klein ‘spul’ gehaakt te hebben, ben ik nu begonnen aan een groter project. Ik ben nog wel met de blauwe omslagdoek bezig, maar dat is echt een werkje tussendoor. Toch probeer ik daar elke dag wel wat toertjes aan toe te voegen.

HERFST

Het wordt tenslotte al weer wat frisser in dit jaargetijde en wil toch nog graag een eigen gemaakte poncho erbij hebben in mijn garderobe. Om er niet weer een te langdurig project van te maken besloot ik het patroon uit de Simply haken editie februari/maart 2015 te kiezen. Dit is een makkelijk model met een grote col. Daar begin je mee en haakt de poncho er gelijk aan vast door middel van granny stripes. De col heb ik alleen met stokjes gedaan ipv reliëfstokjes, omdat er anders bij mij te grote gaatjes tussen de reliëfstokjes zitten.

PONCHO 1

GAREN

Daar er prachtige kleuren garens te koop zijn , kies ik echter voor me zelf altijd rustige, natuurlijke tinten. Vooral voor dit project omdat je het dan makkelijk overal bij kunt dragen. Het garen wat ik nu gebruik is van het merk Rico, melange glitz chunky kleur nr 001. Het garen is geschikt voor haaknaald 6 of 7 mm, maar ik haak erg los en gebruik dus naald 6. Er zit heel subtiel een zilver glimmertje in verwerkt. Het garen bestaat uit 49% scheerwol, 47% acryl en 4% polyester.

PONCHO 2

DEADLINE

Dochterlief hoor ik altijd zeggen dat ze verschillende deadlines moet halen in verband met haar studie. Ik dacht die leg ik mijzelf ook eens op! Dus dit project moet binnen nu en de komende week af zijn! De franjes zullen nog het meeste werk worden, altijd even een gefreubel :). In mijn hoofd had hij gisteren al af kunnen zijn. Maar ja een mams heeft ook nog meer dingen te doen als haken alleen hè? Maar als de poncho af is zal ik hem showen en daarvan een foto plaatsten op onze facebookpagina. Beloofd! Dus houd mij in de gaten haha.

PONCHO 5

 

Heb jij jezelf wel eens een deadline gesteld?

Groetjes,

haakhelden logo

 

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Monique #15 – Poncho”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s