Bezige vingers

De bezige vingers Monique #7 – Omslagdoek

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkjes zien.

tas echt studio1

Vorige week waren wij naar Echtstudio geweest in verband met de signeersessie van Tessa. Je kunt dat hier teruglezen. Ik weet nu ook hoe mijn kids zich vroeger voelden in een speelgoedwinkel hahaha. Hebben, hebben, hebben! Er hing een tas waarvan ik dacht: Die wil ik ook! Jullie raden het al, mijn benodigdheden zaten heel snel in mijn winkelmandje.

Heel enthousiast ben ik er meteen aan begonnen toen ik thuis kwam. Het garen is RibbonXL van Hooked en kan worden gehaakt met haaknaald 10 – 12 mm. Ik haak de tas met haaknaald 10mm. Volgens de eigenaresse van de winkel Echtstudio had ik aan twee bollen genoeg, maar heb voor de zekerheid drie bollen gekocht. Eén bol meer, is minder zorgen 🙂

Dit garen is overigens veel lichter van gewicht als de andere Hooked textielgarenen. Daarom is het meer geschikt voor wat grotere tassen of andere projecten, zoals sjaals of amigurumi’s zoals het etiket aangeeft. Lang kan ik niet achter elkaar met dit project bezig zijn, want het is toch aan behoorlijk aanslag op mijn handen i.v.m. actrose 😦

 

Mochila en tapestry haken

Mochila tas monique 1

Zo zag mijn project van mijn mochila tas er in mijn vorig blog uit. Nu kan ik jullie vertellen dat ik alles weer uitgehaald heb. Ik was er zelf niet tevreden over en had naar mijn mening te veel steken gemeerderd. Ik wil dit project nog steeds doen. Maar het probleem is dat ik tot nu toe alleen patronen had gevonden van diversen printen, maar geen goede werkbeschrijving had voor een ovale tas. Mijn nicht Yvonne heeft inmiddels al prachtige tassen klaar, ook ovale tassen. Dus ik heb haar nu om raad gevraagd. Wordt vervolgd!

Omslagdoek

Omslagdoek 3

Dit project vordert al aardig zoals op de foto is te zien. Al met al heb ik afgelopen dagen weinig tijd gehad om te haken. Maar met mooi weer is deze haakheld al heel snel in de tuin te vinden met haakwerk en in de relaxstand, lekker!

AH shop tas

Tas 3 zwart wit 1

Twee dagen geleden is ook mijn AH shop tas, deze zwart-witte versie op bovenstaande foto, verkocht en er is een tweede besteld :)! Dus daar ga ik nu eerst mee verder, want bestellingen gaan natuurlijk altijd voor, hahaha!

 

 

Verkoop jij jouw gehaakte spullen?

 

Groetjes,

haakhelden logo

 

 

Advertentie

3 gedachten over “De bezige vingers Monique #7 – Omslagdoek”

  1. Wat een leuke projecten hebben jullie weer omhanden deze week!
    Ben erg benieuwd hoe de tas van Ribbon XL eruit ziet als ie klaar is!

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s