Nieuws

Throwback Thursday: De kerstbeleving – Verslag

Throwback Thursday betekent dat je met een foto terugkijkt en dat doe je dan op donderdag. Aangezien het vanavond kerstavond is, kijken wij terug op de Kerstbelevingsbeurs van begin november. Lees snel verder voor het hele verslag en om alle foto’s te bekijken.

12

De Hobbybeurs organiseert elk jaar meerdere beurzen in onder andere de Brabanthallen. Eerder waren wij al naar de Creatieve Hobby- en Handwerkdagen geweest. Dit is ons ook heel erg bevallen en daarom wilden wij ook deze beurs graag bezoeken. Zeker omdat het een kerstbeurs is.

Voor de mensen die het nog niet weten: wij zijn echt gek op de kersttijd. De boom wordt gelijk opgezet als de bebaarde man op zijn schimmel weer naar Spanje is. We versieren de hele woonkamer en tellen dan af naar de “most wonderful time of the year.”

13

Snelwandelen

Vijf minuten voor de opening, komen wij aan in Den Bosch. Aangezien haakheld Sharina helemaal fan is van TV-kok Rudolph van Veen moesten wij nog erg doorlopen. Hij opent de beurs en daarna kon je een handtekening scoren (of een selfie). Nadat we de eerste hallen zijn doorgelopen (het WK snelwandelen is er niks bij), komen wij aan bij de ingang. De opening hebben wij helaas net gemist.

4

We sluiten aan in de rij en we waren nog enkele meters verwijderd van de ingang en daar zag Sharina haar idool staan. “Daar is ‘ie”, roept ze harder dan sociaal wenselijk is. Na een kort praatje en een paar foto’s met Rudolph begint het shoppen. We worden welkom gezongen door een kerstkoor. Het merendeel van de beurs is kerstgerelateerd, maar er is ook een Creamarkt en dus ook haakspullen.

5

Wij lopen, hoe kan het ook anders, eerst naar de creamarkt. Daar zien we de oorsprong van wol:

6

Op de creamarkt staan kraampjes voor eigenlijk alle hobby’s. Ons haakhart leidt ons gelijk naar de grote wolkraam. De verkoopster is nog aan het uitpakken, maar laat ons alles zien en voelen. We hebben we verleiding kunnen weerstaan. Thuis staan er drie wolkasten en die zitten vol. Dus mochten we geen wol kopen van onszelf.

10

Kerstversiering kun je nooit genoeg hebben. Een aantal van deze ‘zielige’ kerstmannetjes hebben wij geadopteerd en staan inmiddels ook te pronken in de woonkamer.

9

Overal waar je kijkt, zie je kerstversiering. Heel erg leuk om ideeën op te doen.

3

Op de foto hieronder zie je rechts een chocoladekraam. Aangezien het 5 november is, verkopen zij ook chocoladeletters. Ze hadden ook van met slagroom gevulde chocomuisjes. *Nostalgie* Die moesten natuurlijk ook mee naar huis. Tja, chocolade is nou eenmaal niet te weerstaan.

2

1

De beurs is vrij donker en is vooral verlicht met kleine sfeerlichtjes. Dus we hebben even in het (semi)donker gegeten.

8

Nog meer inspiratie!

14

Er is ook een uilenopvang aanwezig. Deze mensen vertellen ons dat er veel sneeuwuilen zijn gedumpt. Er was een hype na elke nieuwe Harry Potter-film die uitkwam. Uilen zijn natuurlijk niet de meest gangbare huisdieren en als de eigenaren er niet mee om kunnen gaan, zetten ze de beestjes af bij de opvang. Triest!

Na een paar uur besluiten we naar huis te gaan. We hebben alles gezien. Met volle tassen zeggen we het rendier bij de ingang gedag en rijden naar huis.

11

Het was een ontzettend leuke dag en wij kunnen jullie allemaal aanraden om volgend jaar ook deze beurs te bezoeken!

Fijne feestdagen!

haakhelden logo

Advertentie

4 gedachten over “Throwback Thursday: De kerstbeleving – Verslag”

    1. Het was zeker erg leuk! Maar ze organiseren meer beurzen (van haken tot kaarten maken) door het hele land en volgend jaar vast weer een kans om naar de kerstbeleving te gaan :)! Hopelijk gaat het nu beter en heb je fijne feestdagen 🙂

      Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s