Nieuws

Haakhelden vinden leuk: De Anonieme Sjaal

Voor wie nog een goed voornemen voor 2016 zoekt: stop met zoeken! Wil jij voor iemand iets goeds doen en ben je verslaafd aan haken, zoals wij? Doe dan mee aan ‘De Anonieme Sjaal’. Lees snel verder om meer te weten te komen!

De anonieme sjaal

De Anonieme Sjaal is een initiatief bedacht door Linda Scheijgrond. Het gaat erom dat je een sjaal (of iets anders wat je zelfgemaakt hebt) achterlaat voor een wildvreemd iemand. In het programma Koffietijd vertelt Linda dat ze op het idee kwam door een foto uit een Canadese krant. Daarop zie je sjaals die aan bomen geknoopt zijn. In Canada hebben haaksters en breisters sjaals gemaakt en aan bomen gehangen om aandacht te vragen voor het daklozen tijdens de strenge winters.

Linda besloot hetzelfde te doen, maar dan voor een willekeurig iemand. “Om iemand een glimlach te bezorgen”, zegt ze in Koffietijd. Ze schreef er een briefje bij, liet het pakketje achter bij de supermarkt en plaatste de foto op Facebook. De reacties waren enorm en steeds meer mensen deden mee. Inmiddels zijn er ruim dertienduizend mensen lid van de Facebookgroep die bij dit initiatief hoort.

Hoe kun jij meedoen?

Je haakt (of breit) een sjaal. Of een muts, sleutelhanger, knuffel of iets anders wat je je maar kan bedenken. Je schrijft een briefje waarin duidelijk wordt dat het door jou gemaakte haakwerk niet is vergeten. Op de Facebookgroep ‘De Anonieme Sjaal’ staan voorbeelden van briefjes om in het pakketje te stoppen staan in de FACEBOOKGROEP. Belangrijk is dat je het haakwerk in een doorzichtige zak zit, omdat het anders als een verdacht pakketje gezien kan worden.

Wij gingen jou voor!

Vanmiddag hebben wij een muts in doorzichtig plastic ingepakt en gedropt. Het briefje dat in het pakketje zit, komt vanuit de Facebookgroep van het initiatief. Dat briefje hebben wij opgeslagen, uitgeprint en bij de muts gestopt.

Anonieme sjaal 2

Anonieme sjaal 1

Anonieme sjaal 3

Nu is het afwachten of het pakketje wordt gevonden. Wij hopen dat die persoon een berichtje plaatst op de groep van De Anonieme Sjaal. Dan weten wij dat er iemand blij is en dat iemand het heeft gevonden. Wij houden jullie op de hoogte! Als je ook meedoet of ook hebt meegedaan, laat het ons dan weten en deel jouw ervaring met ons!

Wil je het interview in Koffietijd met oprichtster Linda Scheijgrond en mede beheerster Debbie Koetsier terugkijken? KLIK HIER!

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

9 gedachten over “Haakhelden vinden leuk: De Anonieme Sjaal”

 1. Hallo,
  Ik heb een super leuk poppetje gevonden. (In badhuis de Velden op camping de Heigraaf in Woudenberg) Hoe kan ik een reactie plaatsen op de FB pagina van de anonieme sjaal? Mij lukt het niet 😥. Maar mocht de maansteen dit lezen: in ben er erg blij mee. Xx

  Like

  1. Hallo Ria,
   Wat ontzettend leuk dat je een pakje van een anonieme gever hebt gevonden. De groep is ook per mail te benaderen om te bedanken: deanoniemesjaal@outlook.com. de Facebook groep is besloten, maar kun je wel lid van worden via: https://www.facebook.com/groups/deanoniemesjaal/?ref=share
   Het leukste zou zijn is een berichtje van jou, maar Mocht het desondanks niet lukken, laat het dan gerust weten. Dan deel ik jouw bericht op de groep!
   Fijne avond en veel plezier met het gevonden poppetje!

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 2. Ben ook al poosje bij de anonieme sjaal. Heb inmiddels 4x iets gedropt en 2x en reactie terug gezien op de Facebookpagina van de anonieme sjaal. Zo leuk om te doen

  Like

   1. Zowel binnen als buiten drop ik. Beide vind ik spannend. Laatste keer mn zoontje meegenomen mocht hij sporen. Ook hij vind het leuk dat mama dit doet

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s